Hoe houd jij je brein gezond
08 december 2015 
in Voeding

Hoe houd jij je brein gezond

Jij bent je brein, maar hoe houd je deze nu gezond? Weet jij dat heel veel hersenproblemen, zoals migraine, hoofdpijnen, vergeetachtigheid, slapeloosheid, en ook depressie te wijten zijn aan het eten van gluten?

Niet alleen William Davis maar ook dr. David Perlmutter heeft onderzoek gedaan naar het effect van voeding op de hersenen. Guess what, gluten veroorzaken een auto-immuunreactie en zetten ook bepaalde hersencellen in werking die daardoor gaan ontsteken. Hoe kan je nu zelf ervoor zorgen dat je denkvermogen en wisselende stemmingen stabiel worden en blijven?

Het advies om geen brood, pasta en suiker meer te eten heeft meer impact op je gehele systeem dan wat men zich realiseert. Stap over   op puur eten en ga over tot een Pure Lifestyle. Zoek uit wat jou volop levensenergie geeft en waarvan jij positief in het leven gaat staan., ik help je daar graag bij. Wist jij trouwens hoe nauw je darmen en brein met elkaar samenwerken en aan elkaar ook verwant zijn. Onbewust vast en zeker wel, want als je verliefd bent vliegen de vlinders vanuit je buik direct je brein binnen. Hetzelfde geldt wanneer jij je zorgen maakt en daar buikpijn van krijgt, of dat buikpijn kopzorgen bezorgt. Je darmen geven dus de hele dag door signalen af aan je hersenen en vice versa.  Het is aan jou of je er naar luistert en te begrijpen wat het jou vertelt. Wil jij dit eens aan den lijve ervaren, onderga dan eens een ontspannende kleurrijke massage behandeling en luister naar het gerommel van je darmen. Dan hoor jij zelf hoe je darmperistaltiek gerelateerd is aan spanning en ontspanning.

Het boek van David Perlmutter heeft mij veel inzichten en achtergrond informatie gegeven wat ik intuïtief al voelde. Ook een must have voor jou voor een gezond nieuwjaar! Je kan het direct bestellen door op dit boek te klikken. Veel plezier ermee.

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen