Kleurentherapie, de betekenis van kleuren in het dagelijks leven
19 oktober 2016 

Kleurentherapie, de betekenis van kleuren in het dagelijks leven

Kleuren hebben meer betekenis in je dagelijks leven dan je denkt. Wist jij dat je altijd kiest voor die kleuren die je positief stemmen en je een prettig gevoel geven? Elke kleur bevat zijn eigen lichttrilling en deze resoneren met jouw eigen lichaamsfrequenties. Daarom roepen kleuren associaties en gevoelens bij je op zonder dat je weet waarom.

Licht is informatie en opgebouwd uit verschillende kleuren, waardoor elke kleur zijn eigen informatie bevat. Zodra het licht door een prisma schijnt zie je de 7 kleuren van de regenboog verschijnen en door deze te mengen krijgen we een variëteit aan kleuren. Onbewust resoneer je mee op de trillingen van de kleuren die je draagt, de bloemen die je kiest, de kleurrijke accessoires in je huis en het lichtspel in de natuur. De betekenis van kleur wordt ook in onze taal gebruikt. Men zegt bijvoorbeeld dat je gedachten en gevoelens door je verleden zijn gekleurd en die kleuren weer je gedrag, acties en resultaten. Of men spreekt over de geest die vervuld is van lichte gedachten en hoe dit je lichaam en je gevoelens verlicht. Wanneer je in een lichte stemming bent, voel je je zonder externe reden opgewekt en positief gestemd. Maar als je blik vertroebeld is, geen lichtpuntje meer ziet, ben je vaak bedroefd, somber, depressief en negatief gestemd. De aan-of afwezigheid van Licht bepaalt hoe jij het leven ervaart, kleurrijk of kleurloos. 

Kleuren weerspiegelen onbewust je ontwikkelingsproces.

Kennelijk betekenen kleuren dus iets, alleen je weet niet wat. Als je het verband tussen de informatie van kleur en jezelf bewust wordt, ontdek je dat de kleuren die je kiest unieke boodschappen voor je hebben. Dit leidt spontaan tot meer zelfinzicht. Aura-Soma heeft dit voor je mogelijk gemaakt door een kleurensysteem te ontwikkelen van maar liefst 115 kleurencombinaties. Je kiest daaruit intuïtief die kleuren die je het meeste aanspreken. De kleuren van Aura-Soma zijn samengesteld uit bloemen, kruiden, essentiële oliën en de energetische informatie van edelstenen en kristallen. De kleuren zijn afkomstig uit de natuur waardoor je de natuurlijke resonantie oppikt van de kleuren, planten en edelstenen die op dat moment bij jou passen.

Kleuren resoneren met je onderbewustzijn, net als je intuïtie overigens. Wanneer je in aanraking komt met jouw bewust gekozen kleurrijke lichttrillingen, opent dit de deur naar een nieuwe wereld. Je ziel wordt weer even aangeraakt en je ervaart de feilloze weerspiegeling van je essentie in je kleuren. Het geeft je inzicht in de stappen die je in jezelf wilt zetten voor je ontwikkeling. De kleuren die je kiest maken jouw proces zichtbaar en ondersteunen je in balans en in vrede met jezelf te komen. Met precieze affirmaties en juist kleurgebruik help jij jezelf in je bewustwordingsproces. 

Het mooie hiervan is dat je de hele dag kleuren ziet en dat je deze elke keer weer opnieuw  kunt kiezen. Geen dag is hetzelfde en je bent voortdurend in verandering. De kleuren die jij kiest maken dit zichtbaar. Tijdens de opleiding ga je nog een stap verder door deze op de levensboom van de Kabbala te plaatsen. De levensboom maakt zichtbaar hoe je jouw oorspronkelijke eenheid terug kan vinden en hoe je dit ook in de wereld tot stand kunt helpen brengen.  

AURA-SOMA Level 3

Met de kennis van de levensboom krijg je een spirituele leer gepresenteerd die met de kleuren van Aura-Soma toegankelijker voor je is gemaakt. Het wijst je de weg terug naar huis, naar je oorspronkelijke eenheid, zodat je weer in harmonie kunt zijn met jezelf en je medemens.

Het kiezen van je kleuren geeft je op deze manier dieper inzicht in jezelf en de relatie die je hebt met de ander. Het geeft je een verbindende levensvisie wat helend is en jou nieuwe perspectieven geeft. Deze manier van jezelf aanschouwen maakt jouw levensweg  begrijpelijk en accepteerbaar. Het verbind je met de schoonheid van je eigen ziel waardoor je stap voor stap je eigen karakter kan transformeren en de positiviteit in jezelf en de ander beter kunt waarnemen. Het geeft je inzicht in hoe jij zelf de kwaliteit van je leven kunt verbeteren. Hierdoor gaan de dingen zich ten goede keren en krijg je meer voldoening op elk gebied in je leven. 

Allemaal zoeken we naar meer levensvervulling waardoor wij onszelf blijven ontwikkelen.

Iedereen wilt meer uit zichzelf en het leven halen en positief in het leven staan. Positiviteit brengt je energieniveau omhoog en geeft nieuwe inspiratie en kansen om verder te komen in je leven. Volgens de Kabbala komt dit voort uit ons verlangen naar het spirituele Licht die je vreugde schenkt en je behoeftes en verlangens bevredigt. In het boek “de Kracht van Kabbala” beschrijft Yehuda Berg het spirituele Licht als de positieve eigenschappen en spirituele energie van God. Het Aura-Soma kleurensysteem reikt je ‘dit spirituele Licht’ als het ware aan met 115 kleurencombinaties. Hiermee kan je elk moment een beroep doen op de krachtige energiebron van kleuren. De kleuren die jij intuïtief kiest geeft je de juiste inzichten en handvatten om je overtuigingen te herstructureren. Dit alles samen helpt je positief in het leven te kunnen staan en je plannen helder te krijgen. Het bekrachtigt je in datgene wat je onbewust al weet en ondersteunt je expressie te geven aan de creativiteit die in jou zit en jou zo uniek maakt. 

De Power of Colour Light ” Je bent de kleuren die je kiest”

shutterstock_137897132Vanuit een nieuw kleurenperspectief dring je door tot de kern van jezelf en wat jou bezield.

  • Je krijgt antwoord op de vraag Wie ben ik en Waar ga ik naartoe.
  • Je ontdekt Wie je in Essentie bent en Altijd zal zijn.
  • Je krijgt zicht op de Rode Draad in je leven en hoe deze je naar je Zielebestemming leid.
  • Het geeft je Kracht, Zelfvertrouwen, Innerlijke rust en Balans.

Spreekt dit je aan, maak dan vrijblijvend een afspraak voor een oriënterend gesprek, een kleurenconsult, soultrack, of voor de opleiding van Aura-Soma.

  • In de Opleiding leer je Praktisch en Intuïtief met dit Transformatie Systeem te werken, waarmee je nieuwe doorgangen in jezelf en bij de ander kunt blijven openen en ontwikkelen.

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen