Kleur Jouw Leven

De vlag van de regenboog wappert ons vrijheid, verbondenheid, tolerantie, openheid, acceptatie en groei van bewustzijn vrolijk toe.

In het licht wat je toelaat, ontdek je jouw eigen kleuren, want licht is een spectrum van kleuren. Gaandeweg dat pad zal je ontdekken welke kleuren in dat spectrum jou het meest aantrekken. Die aantrekkingskracht kan je letterlijke drijfveer of duw in de rug zijn om voort te gaan.

Wat is jouw identiteit – Wie ben Jij

De weg naar je eigen identiteit, je eigen ik bewustzijn op aarde, wordt al eeuwenlang besproken. Een eeuwige zoektocht die beschreven staat in de Bhagavad Gita, een Indiase epos dat je raad geeft om vanuit innerlijke vrede je weg in het leven te vinden.

Het gaat over het verhaal van de koets, koetsier en goddelijke inzittende. De koetsier, je dagelijks verstand, je ego, probeert de koets, je lichaam de juiste richting op te verplaatsen, door de paarden, je driften, emoties en verlangens te mennen. Dit bepaalt grotendeels ons leven en helaas luisteren wij onvoldoende naar ons hart, naar de stem van de goddelijke inzittende in de koets en verwaarlozen we ons lichaam, de koets die alles vervoert.

Je hart is je beste raadgever

Ieder mens kent de innerlijke worsteling om zijn hart trouw te blijven. Met name in het westen zitten wij teveel in ons hoofd. We denken de hele dag bewust en onbewust. Al die verschillende gedachten trekken je vaak heen en weer, waardoor je de teugels niet meer goed in handen hebt. Je raakt het spoor bijster en denkt nog steeds als ik dit… dan dat…, maar wat je ook bedenkt, je kan het juiste spoor maar niet vinden.

Als je denken geen duidelijke focus heeft en niet aangestuurd is vanuit je hart, dan geeft dat nog meer ruimte aan de talrijke emoties die een mens rijk is. Emoties trekken je echt alle kanten op en zijn nog moeilijker te besturen. Allemaal aanwijzingen die je waarschuwen dat je in een fuik loopt als je zo blijft doorgaan.

Beken Kleur 

Dus als je innerlijk in conflict bent is dat het signaal om met jezelf stil te zijn. Echt stil zijn om de stem van je hart te kunnen horen en deze te  gehoorzamen. Wie jij bent, jouw authenticiteit, voel je in je hart en die stem is je creatieve uiting van jouw goddelijke vonk, jouw ware identiteit. De kern van je bewustzijnsontwikkeling die je moet lopen in het leven, dat kleurt jouw leven.

Op die weg kom je al je struikelblokken en valkuilen tegen die je wilt overwinnen, omzeilen en leren kennen om zo een beter en bewuster mens te worden. Soms ervaar je jouw weg, jouw leven, als een lijdensweg. Maar je kunt beter zeggen, het is mijn leerweg, mijn ontwikkelingsgang in het leven, het pad waarlangs ik mijzelf ontwikkel.

Je motivatie wordt bepaald door het licht wat je toelaat in je leven. Alleen door het licht toe te laten op je pad kun je de weg vinden. In de donkerte niet. Ieder gaat zijn weg door het leven, iedereen kleurt het in op zijn eigen wijze. De ene kleur is niet beter of mooier dan de andere. Alle kleuren van de regenboog maken samen het leven tot één geheel.

 

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen