De hemelse schoonheid van meditatie
21 maart 2016 

De hemelse schoonheid van meditatie

In 1641 ontvouwt Descartes de hemelse schoonheid van zijn gedachtengang in meditaties. Hij komt tot de conclusie dat je nooit met absolute zekerheid een droom kan onderscheiden van een waaktoestand.

Dat een droom twijfel kan zaaien, werd ook al in de 4de eeuw voor Christus door de taoïstische meester Zhuang Zi verwoord: Eens op een dag droomde ik, Zhuang Zi, dat ik een vlinder was, een vlinder die fladderend rondvloog, tevreden met zichzelf, en niet bewust dat hij mij was. Plotseling werd ik wakker en begon me er rekenschap van te geven dat ik nog altijd Zi was. Nu is het de vraag of ik Zhang Zi ben die droomde dat hij een vlinder was, ofwel een vlinder die droomde dat hij mij was. 

Equilibrium_73Aura-Soma heeft een Equilibriumfles naar deze meester genoemd “Chang Tsu”. Deze ondersteunt je meditatie in het dagelijks leven. Want pas als je in je eigen gouden Buddha buik zit, kan je lachen om jezelf. Humor bevrijd je van alles zo serieus te nemen. Meditatie geeft je inzicht in hoe jij je identificeert  met je psyche  en de ironie daarvan. Door deze gouden olie rondom je buik aan te brengen, kom je snel thuis in je eigenwijze buddha buik. Je aandacht wordt door deze gouden olie naar binnen getrokken en verstilt tijdens de meditatie makkelijker je geest. Net als deze taoïstische filosoof, kan je in verwondering waarnemen wat zich in jou afspeelt tijdens je meditatie en daarbuiten.  Zonder je nog te hoeven identificeren en enige inmenging van jouw kant, verleg je de focus naar de toonaarden die in jou een “eigen muziekstuk” aan het componeren zijn.

Ontwaak uit je droom en weet dat ‘Jij het bent en Het in jou is’

Door niets aan je observaties te verbinden en in alle vrijheid naar de betekenissen ervan te kijken, onthult dat wie en wat jij bent. Dan kom je misschien ook uit bij “Ik denk dus ik ben”, zoals Descartes dat beweerde in zijn werk Principia Philosophiae uit 1644.

In deze meditatieve waaktoestand vervagen grenzen en is er alle ruimte voor het afreizen van je geestelijke wereld en de zuivering van je geest. In deze zuivering ligt de bevrijding van je essentie. Je verborgen wijsheid en gaven krijgen nu de ruimte om zich kenbaar te maken. 

Wanneer je mediteert, oefen je spiritueel vertrouwen. Je leert je ingebeelde overtuigingen van je ego los te laten en je over te geven aan de goddelijke bron. In vertrouwen zijn, weten dat de goddelijke leiding altijd bij je is, opent nieuwe perspectieven van gewaar zijn. De verstilling die dan optreed brengt je verborgen wijsheid tot je bewustzijn. De nieuwe mens in jou krijgt ruimte om je oude mens-zijn nieuwe invulling te geven.

Ontspannen zijn is hiervoor essentieel. Daarin ervaar je wat werkelijk jouw leven zin en betekenis geeft. Dan kan jij jezelf gronden in iets wat groter is dan jijzelf en jezelf verwerkelijken. Als jij je spiritualiteit gevonden hebt zal dit jou de vitaliteit geven voor nog meer zelfinzicht. Hoe dieper je kunt ontspannen in het niets doen des te meer vrede en vertrouwen je zult ervaren. Een kostbare steun om je niet meer uit het veld te laten slaan door anderen. Het geeft je de kracht om net als een pauw te blijven staan in je eigen hemelse schoonheid.

De kleuren consulten in combi met de kleur en licht behandelingen ondersteunen je zoektocht naar meer zelfinzicht, introspectie en innerlijke rust.

Voor meer informatie klik hier.

Over de schrijver
Reactie plaatsen