Het effect van gekleurd lichaam op het organisme

Kleurenpunctuur

Kleuren als Medicijn voor Lichaam en Ziel

We are still on the threshold of fully understanding the complex relationship between light and life, but we can now say, that the function of our entire metabolism is dependent on light | Dr Fritz Albert Popp

Licht en kleuren zijn overbrengers van energetische informatie

Professor Popp heeft ontdekt dat het licht in onze cellen ervoor zorgt dat zij onderling informatie aan elkaar kunnen uitwisselen.

Licht omvat de frequenties van de zeven spectrale kleuren, die wij ook terug zien komen in de regenboog en onze voeding. Waaronder fruit, groente, specerijen, kruiden en bloemen.

Het volledige kleurenspectrum is een energiebron van Licht die nooit uitgeput raakt en waar we eindeloos van kunnen aftappen.

Licht energie geeft je kracht.

Daarom is het van belang dat je dagelijks naar buiten gaat om het licht en het liefst het zonlicht op te vangen. Vooral in de winter wanneer de zon laag staat en de dagen korter zijn, voel je extra behoefte aan het zonlicht.

Want door in het licht te zijn, het licht in je ogen te laten vallen, door kleurrijke voeding te eten en je te omringen met kleur, voed je je cellen met energetische informatie.

Dit zijn elektromagnetische golven die celcommunicatie in jouw lichaam mogelijk maken. Deze kleurrijke lichtgolven bevatten ieder hun eigen trilling die jouw lichaam, geest en ziel nodig hebben om te kunnen floreren.

Omdat kleurenlicht je lichaam opbouwt, harmoniseert, energetisch vitaliseert; is het een effectieve kracht die zowel je stemming en levensvreugde beïnvloedt als je gezondheid, levenslust en daadkracht.

Vitaliseren houdt ook in concretiseren en bezielen.

Kleurenlicht kan je op verschillende manieren inzetten. Ik doe dat graag door je kleuren te laten kiezen waardoor we zichtbaar krijgen:

- Van waaruit jij opnieuw de wereld in wilt gaan

- Welke belemmeringen je daarvoor in jezelf heb te overwinnen

- Welke energetische blokkades daarvoor vrij gemaakt te worden om opgeladen en         geïnspireerd met jouw kleurenlicht te leven.

Op deze manier krijgen we meer zicht op je klachten en welke kleuren ik mag instralen op je acupunten, meridianen, chakra's en aura, om jouw lichtkracht weer te ontsteken.

De helende werking van kleurenlicht op celniveau

Rood versterkt en stimuleert je levenskracht. 

Oranje versterkt je immuniteit en reguleert met blauw je endocriene stelsel.

Geel activeert je intellect en versterkt je zenuwstelsel en stofwisseling.

Groen kalmeert en verkoelt, helpt bij detoxificatie. Laad je op en brengt je in balans.

Blauw ontspant en helpt bij slapeloosheid en angsten en andere endocriene verstoringen.

Violet Ontspant de linker hersenhelft en brengt de rechterhersenhelft in balans. Brengt het zenuwstelsel in evenwicht. Stimuleert de werking van het lymfatisch systeem en afscheiding gif-afvalstoffen.

Een biologisch proces van kleurprikkelingen die zich via de huid en ogen, via het centrale zenuwstelsel voortplanten naar je hypofyse en hypothalamus om in alle cellen de harmonie te herstellen. 

Kleurenpunctuur corrigeert energie- stoornissen in het lichaam om de lichaamseigen afweerkrachten weer te activeren. Hiervoor is het cruciaal dat je de juiste kleur krijgt ingestraald op de exact gedefinieerde punten en meridianen.

Werken op celniveau zonder enige bijwerking of risico

kleuren lichtdragers

Kleuren zijn Informatiedragers

Gekleurd Licht heeft effect op het organisme omdat wij het licht letterlijk zijn

Je lichaam verlangt naar die voeding waarmee het kan resoneren. Als dat gaat ontbreken, wordt Je celcommunicatiesysteem stuurloos. Je lichaam begint dan vage signalen af te geven dat er iets aan de hand is. Als je deze negeert gaan ze over in klachten.

Waardoor:

 - Je lichaamstemperatuur sterker gaat fluctueren

 - De druk van je bloed en lymfevocht niet meer stabiel is

 - De dagelijkse afvoer van gif afvalstoffen vermindert, waardoor je lichaam gaat verzuren en je stijfheid ervaart in spieren en gewrichten.

 - Je endocriene stelsel van slag is waardoor de juiste hormonen niet meer optimaal aangemaakt worden

 - Je psychische welbevinden hierdoor uit balans raakt en sneller geraakt bent of van slag raakt dan normaal.

De symptomen die je kan krijgen door een verstoorde hormonale functie van het endocriene systeem zijn:

 - Hoofdpijnen, rusteloosheid en bezorgdheid

 - Spijsverteringsproblemen, opgeblazen en winderigheid

 - Koude en vochtige handen en voeten

 - Lichte schildklierzwelling

 - Verstoorde menstruatiecyclus

Deze vegetatieve verstoringen en daaruit voortkomende stress zorgen voor de vicieuze cirkel van angst, onrust en stemmingswisselingen tot depressie aan toe.

Ook trauma's kunnen psychische druk en veranderingen in de hersenen veroorzaken

Het lichaam liegt niet, zelfs wanneer je je ware gevoelens probeert te verbergen.

Je lichaamshouding verraad de spanning waaronder het gebukt gaat. Maar na verloop van tijd ga je de lichamelijke spanningen als 'natuurlijk' aanvaarden omdat je eraan gewend bent geraakt. Zonder dat jij je daarvan bewust bent leef je vanuit je tweede natuur. Het contact met je eerste natuur is verloren gegaan. Je weet niet meer hoe het voelt om lichamelijk vrij te zijn van spanningen en onbelemmerd je lichaam te bewegen. Wie jij bent zonder je rationalisaties, ontkenningen en projecties.

Dit proces van niet meer vrij uitreiken naar genot, uit angst voor pijn, afwijzing of straf, zit er bij iedereen al van jongs af aan in en heeft zijn sporen achtergelaten in het lichaam. Jouw lichaamsbouw is hierdoor getekend en vormt de ontwikkeling van jouw karakterstructuur en jouw overleving strategie.

De enige wijze waarop jij je tweede natuur kan veranderen is door je eerste natuur te herstellen.    

 - Daarom richt de kleurenpunctuur zich ook tot:

 - De relatie buik en hoofdhersenen waarmee zowel het onbewuste als bewuste gebied in je aangeraakt en geharmoniseerd kan worden

 - Het sturen van coherente informatie aan de hersenen waardoor diepe herinneringen geïntegreerd en in evenwicht gebracht kunnen worden
   Hierdoor ruimt kleurenpunctuur ook direct conditioneringen uit je kindertijd op.

Van buiten naar binnen

 - Terwijl je ligt scan ik je aura om gericht het kleuren-licht in te stralen in de aura lagen..

 - Vervolgens straal ik gericht de kleuren in op je acupunten, meridianen en chakra's

 - Het kleurenlicht samen met de biodynamische massage maakt moleculaire reacties in je cellen los, waarna ik makkelijker de gestagneerde          energie met een kristal uit je systeem en aura kan opschonen.

 - Daarna laad ik die organen en chakra's op die extra energie nodig hebben en zorg voor een totale doorstroming van top tot teen.

 - Ter afsluiting verbind ik je chakra's met het verticale energiekanaal langs je wervelkolom terwijl je op je linkerzij ligt.

 - Om vervolgens je auraveld te verlichten en op te laden met de kleuren-energie van bloemen, kruiden en kristallen.

 - Met als resultaat: een gevoel van opluchting, bevrijding en welbehagen.

Kom tot rust met kleurenpunctuur

Power of Color & Light

"Helen Poolman’s light and color therapy was a psychedelic journey utilizing only light! I journeyed for over 2 hours. What a ride! Recommended for anybody interested in exploring the power of light, color, and consciousness!” 

David “Avocado” Wolf, www.facebook.com/DavidAvocadoWolfe, author of Eating for Beauty, Longevity Now, Superfoods: The Food and Medicine of the Future

arrow_drop_up arrow_drop_down