var piwik_site_id = 508; function getPiwikSiteId() { return piwik_site_id; } var _paq = _paq || []; /* tracker methods like "setCustomDimension" should be called before "trackPageView" */ _paq.push(['setCustomDimension', 1, 'page']); _paq.push(['trackPageView']); _paq.push(['enableLinkTracking']); (function() { var u="//piwik-1.imu.nl/piwik/"; _paq.push(['setTrackerUrl', u+'piwik.php']); _paq.push(['setSiteId', getPiwikSiteId()]); var d=document, g=d.createElement('script'), s=d.getElementsByTagName('script')[0]; g.type='text/javascript'; g.async=true; g.defer=true; g.src=u+'piwik.js'; s.parentNode.insertBefore(g,s); })(); -->

Page content

Biodynamische Massage

shutterstock_159548801

De Biodynamische massage kijkt naar de Mens als Geheel

De Biodynamische visie gaat ervan uit dat psychische klachten door mentale en lichamelijke blokkades veroorzaakt worden. Deze massagevorm neemt de psycho-peristaltiek als middel om de onderbroken stroom van levensenergie in lichaam en geest weer organisch aan te kunnen laten sluiten. De klinische psycholoog Gerda Boyesen, grondlegster van de Biodynamische massage, beschrijft de “psycho-peristalsis” als een “actual healing mechanism van het lichaam dat specifiek gelegen is in je spijsverteringsstelsel, met name in je darmen.

Hiervoor heeft zij vele soorten van massages ontwikkeld die je op verschillende niveaus aanraken. Haar Deep Draining massage is een van mijn favoriete. Zij beschrijft deze methode als een ‘psychoanalyse op het bezielde lichaam’. 

De Deep Draining massage  werkt systematisch naar een blijvende verandering in het lichaam
Het leven geeft  krassen op je ziel en tekenen zich af in je lichaam. Als gevolg hiervan verharden wij. Met een houding van “never give up” of “ik geef het op” bouwen we een schild om ons heen ter bescherming. Onze spiertonus verslapt door de innerlijke overtuiging “it makes no sence what I say or do”. Tijdens de massage ervaar je waar je lichaam teveel en waar te weinig spierspanning vasthoud. Beiden zijn een uiting van een in de knel geraakte psychische basisbehoefte. 

shutterstock_239490319

De bio-dynamische massage raakt alle lagen in je aan. Het nodigt je uit tot het voelen en begrijpen van wat je lichaam je verteld. Het helpt je bewust te worden van je teruggetrokken zelf en nodigt je uit hierin te ontspannen. Juist door bewuste ontspanning maak je jezelf weer vrij en kan  je levensenergie weer vrij stromen. 

De tegengestelde werking van je Sympathisch-en Parasympathisch zenuwstelsel
Van nature is je lichaam zelf in staat om ervaringen te verwerken en opgebouwde spannings patronen te transformeren. Maar in deze drukke tijd nemen wij hiervoor te weinig tijd en stapelen de spanningen zich op in ons lichaam.

shutterstock_106263590Hierdoor raakt je Sympatisch zenuwstelsel overactief waardoor je lichaam in een onbewuste staat van paraatheid komt en je spijsvertering en herstelprocessen afgeremd worden. Dit brengt je zuur-base evenwicht uit balans waardoor je lichaam gaat verzuren. Dit merk je vaak aan stramme spieren en pijnlijke gewrichten. Te weinig rust stimuleert een overprikkeling die letterlijk op je zenuwen gaan werken. Hierdoor kan je ook psychische klachten krijgen die vaak een combinatie zijn van lichamelijke en mentale druk.

Als je dit herkent, dan is het de hoogste tijd dat je momenten van rust gaat inbouwen en een aantal Biodynamische behandelingen ondergaat om dieper tot ontspanning te kunnen komen.

shutterstock_106263593Deze soort massages zijn er met name op gericht om de je Parasympathisch zenuwstelsel te activeren. Deze zorgt ervoor dat je spieren zich ontspannen, je spijsvertering weer op gang komt, je organen optimaal gaan werken en opgeslagen spanningen afgevoerd kunnen worden. Wanneer je autonome zenuwstelsel weer in balans is blijft je lichaam niet doorhollen tijdens je rust momenten. Je lichaam weet zichzelf dan weer te reguleren op een natuurlijke manier.

Het openen van je Peristaltiek voor de activatie van ‘Organische Zelfregulering’
Je peristaltiek zorgt ervoor dat je voeding zich makkelijk door je darmen heen beweegt door de samentrekkingen van de wand van je maag en je darmen. Bij de meeste mensen is de peristaltiek niet voldoende open, waardoor teveel spanning en voedingsresten wordt vastgehouden. Dit heeft veel meer effect op je hele systeem als wat je misschien ooit gedacht had. Deze last geeft een latente dynamische druk in je ingewanden. shutterstock_169587338De stress die hieruit voortkomt stagneert je levensenergie en beïnvloedt de vloeistofdruk in heel je lijf, waardoor je spieren te aangespannen worden of juist verslappen. Door de chronische verkramping van je ingewanden kan je minder goed je voeding verteren en voedingsstoffen daaruit opnemen.

De extra afvalstoffen die hierdoor in je darmen blijven zitten nestelen zich in je weefsels, huid, gewrichten en bloedvaten. Deze lichamelijke druk geeft ook psychische druk waardoor psychosomatische klachten en ziektes zich makkelijker kan ontwikkelen. Vooral klachten met je spijsvertering zijn een eerste aanwijzing dat je teveel onder druk staat. Vaak gaat het om een combinatie van verkeerde voeding en stress. Klachten als candida, prikkelbaar darmsyndroom PDS, darmkrampen, diarree, maagzweer, schimmels, parasieten, allergieën en rugpijn kunnen hiervan een gevolg zijn. Vaak slaat pijnlijke darmen ook op je rug via de ophangbanden van je darmen aan je wervelkolom. Om deze reden kan je bij rugpijn ook je voeding eens onder de loep nemen. Bij een gespannen middenrif worden er altijd ook emoties vastgehouden.

Het geborrel in je darmen is ook een taal die je lichaam spreekt
intestines massageOm deze te kunnen beluisteren, wordt er een microfoontje op je buik gelegd, zodat wij beiden het effect van mijn aanraking kunnen horen. De geluiden gebruik ik als een vorm van bio feedback en geeft mij te kennen wat het effect is van mijn aanraking. Het geborrel van je darmen klinkt mij als muziek in de oren en wijst mij de weg die vrij is om je lichaam op te schonen en de gevolgen van stress te reduceren. De peristaltische golven voeren opgeslagen nerveuze fysieke en psychische spanning af. Op deze manier kunnen ook vastgehouden emoties en diepe angsten op een veilige manier naar beneden afgevoerd worden. Oude spanning wordt hierdoor letterlijk verteerd en geeft ruimte voor nieuwe inzichten en gevoelens van bevrijding. Zonder uitgebreide psycho-analyse kan je op deze manier je verleden verwerken, diepe spanningen loslaten en tegelijkertijd je gif-afvalstoffen  afvoeren. De behandeling nodigt je uit om van binnen uit ruim te maken voor je ware identiteit.

Gun jezelf eens de ervaring van tijdloos zijn
De regulator en generator van je levensenergie ligt in je ingewand organen. Je immuunsysteem wordt voor 70 tot 80 % hierdoor bepaald. Daarom is het goed om naast gezonde voeding ook eens tijd te nemen voor het openzetten van je peristaltiek. Rust is hiervoor essentieel, want dan pas zijn je spijsverterings organen in staat alles te kunnen verteren en via een bezoekje aan de wc dit te lozen. Je zal versteld staan wat je lichaam je allemaal te vertellen heeft als je ernaar luistert. Alles wat je niet hebt kunnen verwerken, zit bewust en onbewust opgeslagen in je lijf.

Laat je aanraken door de energie en gevoeligheid van de menselijke hand. 
Geef jezelf meer quality time voor diepe ontspanning van zowel je lichaam als je geest. Mijn aanraking brengt je in een soort van tijdsloosheid waarbij je veel kan loslaten. Je geest tankt hiervan weer helemaal bij. Mijn massages zijn ook ten zeerste aan te raden ter ondersteuning van je detox kuur omdat ik de kleur en licht behandeling voor drainage van je lymfesysteem daarbij betrek.

shutterstock_270355787

Probeer het zelf uit, ik kijk ernaar uit om met je te werken.

Klik hier voor meer informatie.

Klik hier om testimonials te lezen over Biodynamische Massage