arrow_drop_up arrow_drop_down

Vind je weg door het leven

Vind wat bij jou past, wat heb jij nu nodig;

Bio-Dynamische massage, Kleurenpunctuur, Unitieve therapie, Soulreading, Health&Wellness coach

'Aangezien het lichaam het denken, de geest en ziel bevat, moet je om het leven te leven bedachtzaam, spiritueel en bezield zijn. Als iets daarvan in je leven ontbreekt, betekent dat je niet volledig in of met je lichaam aanwezig bent.' Alexander Lowen

Bij lichaamsgerichte (psycho) therapie gaat het om jezelf beter leren te begrijpen met betrekking tot je verleden en je lichaam. Het aanraken van je lichaam raakt vanzelfsprekend ook jezelf als hele mens aan, je klacht of probleem wordt meer holistisch benadert. Je ontdekt je verleden en je ware Ik in je eigen lijf, dit geeft je levenservaringen uit het verleden een plek.


Een proces van uit je hoofd komen en ontdekken wat je lichaam en geest onthult als jij steeds dieper gaat ontspannen en voelen. Jezelf bevrijden uit je te klein geworden jasje, je lichaamspantser, je beperkte identiteit en opgebouwde gedragspatronen. 


Door middel van voelen, ervaren, doen en denken werk je toe naar het oplossen van je pychische, emotionele en fysieke klachten. Het is een leerproces van steeds dieper in je hele lijf doordringen en je gevoelens precies onder woorden leren brengen. Leren spreken met gebruik van de juiste woorden die zowel je lichaam als geest prikkelen en je bewustzijn verruimen. 

Kies voor een coach om je droomdoelen te kunnen bereiken.

Je kiest voor coaching als jij jezelf meer wilt ontwikkelen. Zicht wilt krijgen op wie je bent, wat je wilt en waar jouw reis naartoe gaat. Je wilt meer inzicht krijgen in jouw drijfveren met jouw normen en waarden. Je wilt je 'verborgen' gaven en talenten nog meer aanboren en jouw levensdoel bereiken.


Het is een leerproces van steeds meer verheldering krijgen over de vraag achter de vraag tot je komt bij de kernvraag. Een proces van verdiepend inzicht in jezelf en datgene waarmee jij worstelt.

Tijdens je traject leer jij je gedrag te synchroniseren met je nieuwe inzichten. Nieuw gedrag te ontwikkelen waarbij jij jezelf trouw blijft. 


De cruciale test/keuze gaat maken om inderdaad je mindset en je gedrag te veranderen. Je doorzettingsvermogen gaat testen in je dagelijks leven. Je niet meer te laten tegenhouden door negatieve reacties van je eigen gedachten of omgeving. Een nieuw begin van een bezield leven.


Samen stellen wij vooraf duidelijk jouw doel en de tijd waarbinnen je dat doel wilt bereiken. Je maakt een afspraak met jezelf en je beloofd jezelf om je doel echt te halen. Je gaat echt het commitment met jezelf aan!

Kies voor een Health & Wellness Coach voor preventie van je totale gezondheid

Zelfs de kleinste keuzes die je nu maakt hebben een effect op de kwaliteit van jouw gezondheid in de toekomst.

Jij bent zelf verantwoordelijk voor je (mentale) gezondheid, vitaliteit en beweeglijkheid.


Weet jij welke leefstijl keuze jij het beste kunt kiezen en hoe je dat vol kunt houden.

Wordt meester van jouw gedachten, stressmanagement, energieniveau, gezondheid.


Kies voor een Health & Wellness coach die vanuit een totale benadering zowel je voeding als je leefstijl onder de loep neemt.

Iemand die jou adviezen kan geven gebaseerd op jouw Bio-Individualiteit.

Als coach graaf ik niet in je verleden, maar help ik jou je persoonlijke effectiviteit te optimaliseren en je doelen te bereiken.

Bio-Dynamische massage

De Biodynamische massage kijkt naar de mens als geheel

Het openen van je Peristaltiek voor de activatie van ‘Organische Zelfregulering’

De Biodynamische visie gaat ervan uit dat psychische klachten door mentale en lichamelijke blokkades veroorzaakt worden. Deze massagevorm neemt de psycho-peristaltiek als middel om de onderbroken stroom van levensenergie in lichaam en geest weer organisch aan te kunnen laten sluiten. 


De klinische psycholoog Gerda Boyesen, grondlegster van de Biodynamische massage, beschrijft de "psycho-peristalsis" als een "actual healing mechanism" van het lichaam dat specifiek gelegen is in je spijsverteringsstelsel, met name in je darmen.

Hiervoor heeft zij vele soorten van massages ontwikkeld die je op verschillende niveaus aanraken. Haar Deep Draining massage is een van mijn favoriete. Zij beschrijft deze methode als een ‘psychoanalyse op het bezielde lichaam’. 


Het leven geeft  krassen op je ziel en tekenen zich af in je lichaam. Als gevolg hiervan verharden wij. Met een houding van "never give up" of "ik geef het op" bouwen we een schild om ons heen ter bescherming. Onze spiertonus verslapt door de innerlijke overtuiging "it makes no sence what I say or do". 


Tijdens de massage ervaar je waar je lichaam teveel en waar te weinig spierspanning vasthoud. Beiden zijn een uiting van een in de knel geraakte psychische basisbehoefte. Het nodigt je uit tot het voelen en begrijpen van wat je lichaam je verteld. Het helpt je bewust te worden van je teruggetrokken zelf en nodigt je uit hierin te ontspannen. Juist door bewuste ontspanning maak je jezelf weer vrij en kan  je levensenergie weer vrij stromen. 

We gebruiken cookies