arrow_drop_up arrow_drop_down

Biodynamische Posture Change Massage met Kleur

Baas in eigen Buik

Luister naar het gerommel van je darmen

 De focus van de biodynamische massage ligt op diepe ontspanning en het openen van je peristaltiek.

Door je peristaltiek te openen kunnen de peristaltische golven via je spijsverteringskanaal de opgeslagen nerveuze spanning in je spieren, weefsels en ingewanden, via je darmen afvoeren.

Om deze te kunnen beluisteren, wordt er een microfoontje op je buik gelegd, zodat wij beiden het effect van mijn aanraking kunnen horen. 

Liggend op een zacht matras omhuld door geuren, kleurenlicht en mijn healing touch wordt je vanzelf meegevoerd naar een meditatieve staat.

Je voelt je letterlijk opgelicht en nader tot je zelf gebracht. Met zachte kracht landt je weer in je eigen buik, thuis bij jezelf.

Welkom in de nieuwe wereld van je buik

Je spijsverteringskanaal verteert meer dan dat wat je eet. Alles wat we niet hebben kunnen verwerken, bewust en onbewust zit opgeslagen in je lijf. 

Ontdek wat je buikgevoel je te vertellen heeft. Je buik, de magische wereld van het onzichtbare, de krachtbron van je zelfregulerend vermogen.

De buik die zoveel klachten en signalen geeft, opent je verborgen geheimen en krachten als het wordt bevrijd van chronische spanning.

Help je buik en al je spijsverteringsorganen om ook stress en diep gewortelde trauma's te kunnen verteren.

Veel chronische spanningen en psychosomatische klachten zijn het gevolg van het (on)bewust onderdrukken van emoties.

Wanneer een emotie onbewust te bedreigend voor je is of je in conflict brengt, span je onbewust je buik aan, vervlakt je adem en blokkeert je spijsverteringskanaal om je ingehouden emoties niet in je bewustzijn naar boven te laten komen.

Het onderdrukken van je emoties geeft vaak pijn in de buik en onderrug, een druk op je maag, borst en keel. Het houd je letterlijk gevangen in je oude overtuigingen en structuren, wat het moeilijk maakt om je patronen te kunnen doorbreken. Dit patroon ontstaat al in de kinderjaren en vormt mede je karakter-en lichaamsstructuur.

Om los te kunnen laten van datgene wat je met je lijf onbewust hebt vastgezet, is het belangrijk dat je peristaltiek daarvoor geopend wordt. Bij de meeste mensen is de peristaltiek niet voldoende open, waardoor teveel ballast onbewust door het lichaam wordt vast gehouden. Deze last geeft een latente dynamische druk in je ingewanden, waardoor je minder goed je voeding kan opnemen en verteren.

Als gevolg daarvan krijg je klachten met je spijsvertering. De afvalstoffen blijven in je darmen en (bind)-weefsel zitten waardoor er een opeenhoping van glucose en adrenaline ontstaat.

Je spieren blijven hierdoor te aangespannen of zijn juist op bepaalde plekken te verslapt doordat je iets hebt opgegeven. Dit veroorzaakt lichamelijke en psychische druk en de ontwikkeling van psychosomatische klachten en ziektes. 

De stress die hieruit voortkomt stagneert je levensenergie en beïnvloedt de vloeistof druk in heel je lijf. Het was Wilhelm Reich, de grondlegger van de lichaamsgerichte psychotherapie, die ontdekte dat gevangen energie vocht aantrekt en dat deze druk de pijn veroorzaakt in het lichaam. Hij zag de oplossing van pijn in het bevrijden van gevangen energie. 

Ooit gerealiseerd dat je spijsverteringskanaal ook emoties vanuit je buik omhoog geleiden? 

Gebruik je buik als tweede brein 

De Biodynamische Posture Change Massage is een speciale massage ontwikkeld door Gerda Boyesen in de jaren 60. Gerda’s methoden bouwen voort op de ideeën van Wilhelm Reich; op het bevrijden van de energie blokkades in de spierspanning, ademhaling, de vloeistof druk en spanningen in de spijsverteringsorganen.

Een nieuwe manier om je lichaam werkelijk te bevrijden uit zijn oude structuren en je uit te nodigen om van binnen uit ruimte te maken voor je natuurlijke Zelf. 

Gerda bracht het ingewandspantser en het spijsverteringskanaal steeds meer met elkaar in verband. Op basis daarvan ontwikkelde zij verschillende massages om de peristaltiek van je darmen (het gerommel in je darmen) oftewel psycho-peristaltiek te beïnvloeden.

Zij heeft ontdekt hoe ze met haar massages de gevangen vloeistof tussen de spieren en het zenuwstelsel kan vrijmaken via de weg van de peristaltische beweging van de darmen.

Gerda merkte dat ze daarmee emoties en diepe angsten op een veilige manier naar beneden afvoeren. De vastgehouden spanning wordt hierdoor letterlijk verteerd. Zonder uitgebreide psycho-analyse kan jij op deze manier oud zeer verwerken en fysiek opruimen.

De psycho-peristaltiek geeft toegang tot je gehele organisme en vermindert zowel de fysieke-, als psychische en emotionele druk, waardoor er meer ruimte ontstaat voor bevrijdende gevoelens en inzichten.

Op deze wijze kan je lichaam zich herstellen en zich bevrijden uit zijn eigen spier-, karakter- en ingewand pantser.

Je buik zegt meer dan je denkt, het is je tweede brein. 

Het nodigt je uit om je ware identiteit meer ruimte te geven in je lijf.

Je zal versteld staan wat je tweede brein je allemaal te vertellen heeft als jij weer baas bent in je eigen buik.

We gebruiken cookies