arrow_drop_up arrow_drop_down

Biodynamische Posture Change Massage met Kleur

Baas in eigen Buik

Welkom in de nieuwe wereld van je buik

Je buik, de magische wereld van het onzichtbare, de krachtbron van je zelfregulerend vermogen. 

Ontdek wat je buikgevoel je te vertellen heeft.

Stel je open voor de achterliggende boodschap van de klachten en signalen die je ervaart. Ze vertellen je over je verborgen geheimen en krachten.

Je spijsverteringskanaal verteert namelijk meer dan dat wat je eet. Alles wat we niet hebben kunnen verwerken, bewust en onbewust zit daardoor opgeslagen in je lijf. 

Help je buik en al je spijsverteringsorganen met een biodynamische massage om ook stress en diep gewortelde trauma's te kunnen verteren.

Je zal versteld staan wat je tweede brein je allemaal te vertellen heeft als jij weer baas bent in je eigen buik.

Ooit gerealiseerd dat je spijsverteringskanaal ook emoties vanuit je buik omhoog geleiden? 

Gebruik je buik als tweede brein 

De Biodynamische Posture Change Massage is een speciale massage ontwikkeld door Gerda Boyesen in de jaren 60. Gerda’s methoden bouwen voort op de ideeën van Wilhelm Reich: het bevrijden van de energie blokkades in de spierspanning, ademhaling, de vloeistof druk en spanningen in de spijsverteringsorganen.

Het werd gezien als een nieuwe manier om je lichaam werkelijk te bevrijden uit zijn oude structuren. Een uitnodiging om van binnen uit ruimte te maken voor je natuurlijke Zelf. 

Gerda bracht het ingewandspantser en het spijsverteringskanaal steeds meer met elkaar in verband. Op basis daarvan ontwikkelde zij verschillende massages om de peristaltiek van je darmen (het gerommel in je darmen) oftewel psycho-peristaltiek te beïnvloeden.

Zo ontdekte ze hoe ze met haar massages via de weg van de peristaltische beweging van de darmen, de gevangen vloeistof tussen de spieren en het zenuwstelsel kon vrijmaken.

Gerda merkte dat ze daarmee emoties en diepe angsten op een veilige manier naar beneden kon afvoeren. Dat de vastgehouden spanning hierdoor letterlijk wordt verteerd.

Je buik zegt meer dan je denkt, het is je tweede brein. 

Profiteer van deze 5 voordelen 

Zonder uitgebreide psycho-analyse kan jij oud zeer verwerken en fysiek opruimen.
Je lichaam kan zich herstellen en zich bevrijden uit zijn eigen spier-, karakter- en ingewand pantser.

Door toegang tot je gehele organisme vermindert zowel de fysieke-, als psychische en emotionele druk.

Er ontstaat meer ruimte voor bevrijdende gevoelens en inzichten.

Je ware identiteit krijgt meer ruimte in je lijf.

"Gevangen energie trekt vocht aan. Deze druk veroorzaakt de pijn in het lichaam." - Wilhelm Reich

Open je peristaltiek en bevrijd jezelf van de pijn in je lijf

Peristaltiek is de knijpende beweging van een buisvormig orgaan in je lichaam die ervoor zorgt dat het voedsel vooruitkomt in jouw maag-darmstelsel. Bij de meeste mensen is de peristaltiek niet voldoende open, waardoor teveel ballast onbewust door het lichaam wordt vast gehouden. Deze last geeft een latente dynamische druk in je ingewanden, waardoor je minder goed je voeding kan opnemen en verteren. Hierdoor:

  • Krijg je klachten met je spijsvertering
  • Blijven afvalstoffen in je darmen en (bind)-weefsel zitten waardoor er een opeenhoping van glucose en adrenaline ontstaat
  • Blijven je spieren te aangespannen of zijn juist op bepaalde plekken te verslapt doordat je iets hebt opgegeven.
  • Dit veroorzaakt lichamelijke en psychische druk, de ontwikkeling van psychosomatische klachten en ziektes. 
  • De stress die hieruit voortkomt stagneert je levensenergie en beïnvloedt de vloeistof druk in heel je lijf.

Veel chronische spanningen en psychosomatische klachten zijn het gevolg van het (on)bewust onderdrukken van emoties.

Luister naar het gerommel van je darmen

Je spant onbewust je buik aan, vervlakt je adem en blokkeert je spijsverteringskanaal wanneer een emotie onbewust te bedreigend voor je is of je in conflict brengt.

Pijn in de buik en onderrug, een druk op je maag, borst en keel zijn vaak het gevolg van het onderdrukken van je emoties.

Het houd je letterlijk gevangen in je oude overtuigingen en structuren, wat het moeilijk maakt om je patronen te kunnen doorbreken. 

Om datgene los te laten wat je met je lijf onbewust hebt vastgezet, is het belangrijk dat je peristaltiek wordt geopend. De biodynamische massage doet dit voor je.

Liggend op een zacht matras omhuld door geuren en kleurenlicht wordt je meegevoerd naar een meditatieve staat.

Waarna mijn healing touch je peristaltiek opent en de peristaltische golven de opgeslagen nerveuze spanning in je spieren, weefsels en ingewanden kunnen afvoeren via je spijsverteringskanaal en darmen.

Na afloop voel je je letterlijk opgelicht en nader tot je zelf gebracht. Met zachte kracht ben je weer geland in je eigen buik, thuis bij jezelf.

We gebruiken cookies