Baas in eigen buik met kleurrijke Bio-Dynamiek

Verbind lichaam en ziel

39 jaar healing

In harmonie met kleur

Je buik, de magische wereld van het onzichtbare, de krachtbron van je zelfregulerend vermogen. De plek waar je spijsverteringskanaal haar onderkomen vindt is het orgaan dat meer verteert dan enkel datgene wat je eet. Alles wat het leven je geeft is een vorm van voeding. Niet alleen voor je lichaam, maar ook voor je geest en ziel. Ook die voeding heb je te assimileren om nieuwe informatie te evalueren en op te nemen.


Maar als er informatie bij zit die je niet kan opnemen omdat het te pijnlijk is voor woorden, neem je dat wel lijfelijk op. Je probeert je primaire reactie binnen te houden door je emoties weg te drukken en je spieren aan te spannen. Dit creëert een schild om je hart en vervlakt je ademhaling om minder te hoeven voelen. Onverwerkte gekwetstheid en niet doorleefde gevoelens zorgen voor chronische spanning in je lijf. Je ziel heeft zich getrokken om de pijn te vermijden en je overlevingsmechanisme draag je mee in je volwassenheid.


Onbewust blijf je gevangen in de magische cirkel van je oersituatie. Gevoelens van onveiligheid als kind zet je buik direct op scherp vanuit je overlevingsinstinct. Als het gevoel van basisveiligheid niet voldoende is hersteld krijgt je spijsverteringstering niet het signaal om de voeding te verteren, want die energie die je daarvoor nodig hebt, heb je nodig om te overleven.


Dit proces kunnen we omdraaien door je lichaam zachtjes liefdevol aan te raken zodat het zich veilig voelt om te ontspannen en de ingehouden adem los te laten. Er een bodem van ontvankelijkheid en vertrouwen kan ontstaan waardoor je vanzelf in jezelf gaat afdalen en verbinding krijgt met je essentie. Je peristaltiek gaat dan vanzelf open en voert je dagelijkse stress en diep gewortelde spanningsresten organisch af.

Je hart kan sterk worden op de plaats waar het is gebroken | Jack Kornfield

We creëren allemaal blokkades omdat we de wereld onveilig vinden. Die blokkades vormen zich volgens patronen en worden energetische afweermechanismen om een binnenkomende kracht af te weren. Welke type blokkade je ontwikkelt is afhankelijk van je ervaringen uit je kindertijd en jeugd. Je ervaringen hebben letterlijk je lichaam getekend en je afweermechanismen geprogrammeerd. Het karakter dat je hierdoor hebt ontwikkeld is een gewoontepatroon geworden. Daarmee heb je jezelf geïdentificeerd.


Maar wist jij dat 95% van wie je bent in je onderbewustzijn is. Dat je zonder dat je er erg in hebt in een onbewuste staat van zijn leeft. Slechts 5% van je positieve bewuste gedachten werkt in tegen 95% van wat opgeslagen is in je onderbewustzijn. Zonder dat jij het wilt werkt je geprogrammeerde bewustzijn tegen de stroom van je positieve instelling in. Want hoe je denkt, maakt hoe jij je voelt en wat je voelt is een resultaat van wat je denkt. De hele dag door stuur jij met jouw gedachten en gevoelens onbewust aanhoudend berichten naar je lichaam.Je lichaam gaat wat jij denkt en voelt ook zo ervaren en wordt er één mee.


Zonder dat jij je ervan bewust bent, functioneren jij en je lichaam dus vanuit een onderbewust automatisch programma. Maar je bent meer dan je gedachten en gevoelens. Echter, zolang je emotionele reacties, gedragingen en overtuigingen geprogrammeerd staan op een oude realiteit kan je niet onbevangen blijven in je dagelijks leven. Dan houd je lichaamsstructuur je letterlijk gevangen in je afweermechanismen.


Daarom de uitnodiging je open te stellen voor de onderliggende boodschappen die omhoog komen als ik je lichaam aanraak. Want met mijn touch nodig ik niet alleen je lichaam uit om zijn onbewuste afweermechanisme los te laten. Maar nodig ook dat deel uit wat je daarmee hebt beschermd, je ziel. Zodat je teruggetrokken ziel weer kan incarneren en jij je essentiële behoeften weer kan toelaten en herinneren waarvoor je hier werkelijk bent gekomen.


Dit onderscheid mijn aanpak van een gewone massage en vraagt van jou een actieve openheid terwijl je steeds dieper ontspant. Je zal versteld staan wat je buik, jouw tweede brein je allemaal te vertellen heeft als jij weer baas wordt in eigen buik.

Je spijsverteringskanaal geleidt ook emoties vanuit je buik omhoog

Je biodynamiek is de levensenergie die je in beweging brengt en zin geeft aan je leven. Maar als je eigen biodynamiek niet vrij kan stromen door onbewust ingehouden emoties, verkrampt je buik en je middenrif. Je darmen krijgen dan niet voldoende rust en ruimte om dagelijkse spanning af te voeren en je voeding optimaal te verteren. Bij kinderen zie je dit direct. Zodra de ouders weg zijn en het voelt zich niet veilig krijgt het kind buikpijn. Zodra de ouders weer thuis zijn kan het kind weer opgelucht vrij ademen, voelt het zich weer veilig en de buikpijn verdwijnt.


Je systeem gaat niets loslaten als je onder teveel interne druk staat. Het houd alles juist vast als een onbewuste vorm van bescherming. Pas in diepe ontspanning is het gerust en zal het opgehoopte spanning vanzelf loslaten. Dat is ook de reden waarom we in rust veel beter naar de wc. gaan. Psychisch hou je het op totdat het veilig is om je ontlasting vrij te laten. Hetzelfde werkt dit ook op emotioneel en mentaal niveau. Je herkent het wel dat als je vol zit en ontspant dat dan je emoties onverwacht omhoog komen. Je pas in rust helder kan reflecteren en nieuwe inzichten krijgt. Waarschijnlijk hoor je dan ook geborrel in je buik en dat is dus een goed teken. Het geeft je ruimte weer opgelucht te ademen en met frisse moed verder te gaan, omdat je de tijd hebt genomen je weer op te laden.  

   

                                                                                            biodynamische massage

Momenten van rust om je energieniveau weer op te laten is essentieel voor je gezondheid en vitaliteit. Daarvoor ga ik tijdens de massage op zoek naar je peristaltiek om de vrije energieflow te activeren en je lichaamspantser te laten smelten. Zodat je dieper kan ontspannen en in alle rust kan loslaten en bijtanken. Soms komt je peristaltiek pas op gang als ik aan je kleine teen zit of als je veilig op je zij ligt. Of wanneer ik in je aura werk dat je fysieke lichaam omgeeft en verbonden is met je lichaam. Want waar je aura zwak is kunnen energetische invloeden van buiten gemakkelijk naar binnen komen. De energie die je hebt overgenomen en niet bij je past zorgt voor vervuiling van je eigen energieveld. Bovendien kan je met een zwakke aura ook makkelijk je energie verliezen.


Maar ook dit heeft te maken met hoe je als kind geleerd hebt om te gaan met pijn. Je automatische programma - ofwel je vecht-bevriezen-vlucht programma - zit er diep in. Hoe dieper we gaan zal je jouw reactiepatroon weer op een nieuwe laag tegenkomen. Ik ga je helpen deze op steeds diepere lagen los te laten en je eigen essentie meer toe te laten. Je optimaal veilig te laten voelen zodat je teruggetrokken gekwetste ziel dieper kan incarneren in je lijf. Je zelfregulerend vermogen organisch je hele systeem optimaal kan reguleren. Er een integratie en verwerking plaats kan vinden van je psychische en lichamelijke spanningspatronen, zodat je weer veilig thuiskomt in je eigen buik.

Laat het 'model' van wie jij bent los

Gebruik je buik als tweede brein 

Daarvoor nodig ik je uit op een zacht matras te komen liggen, toegedekt met lakentje en deken. Omhult door geuren en kleuren om je mee te voeren naar een meditatieve staat door mijn aanraking, de ingestraalde kleuren en het gerommel van je eigen darmen.


Waar je ego geen controle meer over je heeft en je in je eigen heelheid tot ontspanning komt en je volmaakte levensenergie gaat voelen. Terwijl ik de opgeslagen nerveuze spanning in je spieren, weefsels en ingewanden via de weg van de peristaltische bewegingen natuurlijkerwijs afvoer en je levensenergie weer vrijkomt en kan stromen.


Zodat je na afloop je letterlijk opgelicht en als een nieuw mens gegrond voelt in je zelf. Met zachte kracht geland in je eigen buik, thuis bij jezelf. Sterker, opgeladen en blij. Zo gaan de mensen bij mij de deur weer uit, met frisse moed hun leven weer in.


null


Profiteer van deze 5 voordelen 

Zonder uitgebreide psycho-analyse kan jij oud zeer verwerken en fysiek opruimen.
Kan je lichaam zichzelf herstellen als het bevrijd wordt uit zijn karakter-, spier- en ingewand pantser.

Vermindert je peristaltiek zowel de fysieke-, als psychische en emotionele druk van je systeem.

Ontstaat er vanzelf meer ruimte voor bevrijdende gevoelens en inzichten.

Krijgt je oorspronkelijke zelf weer ruimte in je lijf en vorm je met nieuwe intenties zelf je identiteit.

Ik wil ontdekken wat mijn buikgevoel mij te vertellen heeft

"Een behandeling door Helen Poolman is met geen andere behandeling te vergelijken. Het is een combinatie van massage, healing, geuren en kleuren(punctuur).  Haar kleurenreadings verschaffen me daarnaast veel inzicht in mijn eigen proces. Vanaf het moment dat ik op haar behandeltafel lig en me aan haar kundige handen overgeef, ervaar ik een prettig soort trance. Alsof er even geen tijd bestaat. Ik voel dat er tijdens haar behandeling van alles gebeurt en ben tegelijk volkomen ontspannen. Na de behandeling voel ik me intens rustig. De volgende dag(en) ervaar ik een duidelijke toename van energie. Alsof mijn lichaam en geest letterlijk zijn opgeladen. Deze werking ben ik overigens wel sterker gaan voelen naarmate ik vaker - zeker om de 2 weken - kwam. Voor het behouden van een goede balans ga ik nu iedere maand na haar toe en in tijden van stress weer wat vaker. Het liefst had ik haar voor mezelf gehouden, maar dat is niet goed voor m'n karma. Dus bij deze geef ik haar prijs!!!"

Roxanne Catz
Tessa Moorman

"Helen heeft mij voor het eerst laten kennismaken met kleurentherapie. Ik had wel eens gehoord over kleuren en natuurlijk kende ik de kleurensauna wel, maar wat kleuren nu precies kunnen doen, dat wist ik niet. De behandeling van Helen was een heerlijke ervaring! Eerst moest ik een aantal kleurenflesjes uitzoeken. Zo bijzonder dat dat toch elke keer weer net andere flesjes zijn en dat toch ook iedereen andere flesjes kiest! Ik was heel benieuwd wat er ging gebeuren, wat ik ervan zou merken en hoe ik mij zou gaan voelen. De behandeling zelf was heel relaxt. Helen kan je zo ontzettend goed op je gemak laten voelen, het liefst was ik niet meer van de tafel opgestaan. Wat Helen precies heeft gedaan weet ik niet, want ik had heerlijk mijn ogen dicht terwijl ze me zacht aanraakte en ik wat vreemde rommelingen op een apparaatje hoorden. Wat ik vooral gemerkt heb is dat ik mij tijdens, maar ook daarna heel erg relaxed voelde, meer in mijn eigen lichaam. Alsof je weer dichter bij jezelf komt. Heerlijk ook om daarna nog even in je eigen ‘bubbel’ te blijven en het drukke leven aan je voorbij te laten gaan. Echt van die subtiele dingen dat alles in je lijf en in je hoofd nét even soepeler verlopen. Die nacht was het volle maan en meestal slaap ik dan vrij onrustig, maar deze avond sliep ik als een roos. Dankjewel Helen! Ik denk dat je mij nog wel een keer terug gaat zien!"

Liefs Tessa Moorman van de Green Happiness
biodynamische massage

Begin 2006 was ik burn-out, vloog thuis tegen alle muren op en rolde al van het een naar het andere lichamelijk ongemak. Een whiplash, buikoperaties, rugklachten en een gebroken enkel die maar matig wilde herstellen. Daarnaast fors overgewicht waar geen dieet tegen leek te helpen. Tijd voor een complete omslag. Werken aan mezelf en weer eens helemaal gezond en fit te worden. De biodynamische massages van Helen hebben een echte metamorfose teweeg gebracht.


Mijn lijf was als een harnas, alles zat vast, mijn stofwisseling hield vakantie. De eerste keer vond ik de massage vreemd, er werd een microfoontje onder mijn rug gelegd om de peristaltiek in mijn lijf te kunnen horen, vreemde gewaarwording dat geborrel in je lichaam te horen. Helen ging mij masseren en op de plaatsen van de whiplash, buikwonden en gebroken enkel was eerst helemaal niets te horen, naarmate zij haar handen langer op die plaatsen hield hoorde ik dat er iets gebeurde. Er kwam iets los, de peristaltiek ging weer stromen, soms was het een piepend geluid, soms een geborrel


Tijdens die eerste massage hield zij ook een tijd mijn gebroken enkel vast en na een poosje leek het geluid of er een wc werd doorgetrokken, alsof al het vocht dat zich daar had opgehoopt wegspoelde en de enkel voelde direct daarna soepel en niet zo stijf meer aan. Dat heeft me besloten om toch maar door te gaan met de behandelingen die ik in eerste instantie toch wel een beetje zweverig vond. Inmiddels zijn we een paar maanden en een paar blokkades verder en ik ga me steeds beter in mijn eigen vel voelen, het voelt weer! Mijn gewicht neemt langzaam af en ik laat de auto graag staan, energie zat!

Hennie
lichtpen

Elke keer als ik bij Helen geweest ben, voelt het alsof mijn aura een diepe massage heeft gehad. Alle negativiteit eruit en positieve, helende energie erin. De werkwijze van Helen is heel verschillend. Ze heeft het vermogen om door alle opleidingen die ze heeft gevolgd, een combinatie te maken van verschillende disciplines. Hierdoor weet ze precies datgene eruit te pikken wat op dat moment goed voor je is. Het heeft mij veel gebracht. Diepere lagen komen naar boven. In combinatie met de verschillende producten van Aura Soma wordt er elke keer een laagje afgepeld, zodat ik meer en meer bij mijn kern kom. Helen is een zeer empathische, warme vrouw die met haar kennis en energie een veilige omgeving weet te creëren. 

Johan
Tovenares

Wat was het weer fijn vanochtend! Dank, ik ben er weer! Je bent echt een tovenares... En nu ga ik nóg beter voor mezelf zorgen. 

Mirjam van Biemen 
Hoera
Bedankt voor de informatie, voel weer effect van jouw aandachtige behandeling en voel een hoera-stemming nu ik ben gezegend! Beter geslapen en de ontlasting had de gewenste vaste vorm."
Rona
Verfijnde touch
Wat zijn die behandelingen bij Helen toch ontspannend en rustgevend. Helen heeft een hele bijzondere touch wat met langzame en verfijnde beweging en licht hoe dan ook ontspanning brengt. Mijn klachten waren slecht slapen. Na de behandeling heb ik niet alleen goed geslapen. Ik heb mij zelfs verslapen wat ik in 10 jaar niet meer gedaan heb. Echt een aanrader dus! 
Sherif El Boushy
Pijn weg 
De eerste behandeling is me heel goed bevallen: Een vrij gevoel, relaxter, ontspannen spieren, mijn heftige steek in mijn onderbuik waar ik dag en nacht hele heftige pijnen had is na de behandeling weg gegaan, evenals mijn continue stress buikpijn is minder, mijn hart kloppingen voor het slapen gaan ook en een soort warm gevoel overal in mijn lichaam in plaats van die pijnlijke steken in mijn hart. Erg fijn dus jouw massage met kleuren- punctuur.
Layla van Ageraat