Baas in eigen buik met kleurrijke Bio-Dynamiek

Verbind lichaam en ziel

37 jaar healing
In harmonie met kleuren

Je buik, de magische wereld van het onzichtbare, de krachtbron van je zelfregulerend vermogen. De plek waar je spijsverteringskanaal haar onderkomen vindt is het orgaan dat meer verteert dan enkel datgene wat je eet.

Alles wat het leven je geeft is een vorm van voeding. Niet alleen voor je lichaam, maar ook voor je geest en ziel. Ook die voeding heb je te assimileren om nieuwe informatie te evalueren en op te nemen. Maar als er informatie bij zit die je niet kan opnemen omdat het te pijnlijk is voor woorden, sla je die informatie op in lichaam.

Hierdoor blijft er onverwerkte informatie in de vorm van chronische spanning achter in je lichaam die je je hele leven bewust en/of onbewust met je meedraagt. Gevoelens van onveiligheid als kind zet je buik direct op scherp vanuit je overlevingsinstinct. Als het gevoel van basisveiligheid niet voldoende is hersteld krijgt je spijsverteringstering niet het signaal om de voeding te verteren, want die energie die je daarvoor nodig hebt, heb je nodig om te overleven.

Dit proces kunnen we omdraaien door je buik en spijsverteringsorganen het signaal van verteren te geven, waardoor deze je dagelijkse stress en diep gewortelde spanningsresten kan afvoeren. Hiervoor gebruik ik mijn eigen vorm van healing die mij door de biodynamische massage is ingegeven in combinatie met de kleurenpunctuur van Peter Mandel en Shanto Dorcey. 

Ooit gerealiseerd dat je spijsverteringskanaal ook emoties vanuit je buik omhoog geleiden?

Wist jij dat 95% van wie je bent onderbewust is en in een onbewuste staat van zijn leeft? Dat enkel 5% van je positieve bewuste gedachten inwerkt tegen 95% van wat opgeslagen is in je onderbewustzijn?

Zonder dat jij het wilt werkt je eigen lichaamsbewustzijn dus tegen de stroom van je positieve instelling in. Daarom neem ik altijd jouw lichaamsbewustzijn als ingang om inzicht te krijgen in jou als mens en jouw hulpvragen.


                                                                                                

Want hoe je denkt, maakt hoe jij je voelt en wat je voelt, is een resultaat van wat je denkt. De hele dag door stuur jij met jouw gedachten en gevoelens onbewust aanhoudend berichten naar je lichaam.

Je lichaam gaat wat jij denkt en voelt ook zo ervaren en wordt er één mee. Zonder dat jij je ervan bewust bent, functioneren jij en je lichaam dus vanuit een onderbewust automatisch programma. Maar je bent meer dan de gevoelens die je hebt opgeslagen in je lichaam.

Echter, zolang je emotionele reacties, gedragingen en overtuigingen geprogrammeerd staan op een oude realiteit kan je niet onbevangen en neutraal blijven in je dagelijks leven. 

Daarom is de uitnodiging aan jezelf je open te stellen voor de onderliggende boodschappen die omhoog komen als ik je lichaam aanraak. Want met mijn touch raak ik tegelijkertijd ook je geest en ziel aan. Dit onderscheid mijn aanpak en vraagt van jou een actieve openheid terwijl je steeds dieper ontspant. 

Je zal versteld staan wat je buik, jouw tweede brein je allemaal te vertellen heeft als jij weer baas wordt in je eigen buik.

Veel chronische spanningen en psychosomatische klachten zijn het gevolg van je geconditioneerde gedachten en gevoelens

Ik streef er daarom naar de stroom van vitale energie - die geblokkeerd is door spanningen en angsten -  weer te laten doorstromen en te kanaliseren. Zodat je teruggetrokken zelf weer plaats durft te nemen in zijn eigen lichaam. En jouw primaire zelf weer tot leven komt en zich vrij durft te uiten en te bewegen.


                                                                                                biodynamische massage


Je cellen haar werkzaamheden - energie en harmonie - kan verrichten en jij thuis komt in je eigen lichtenergie en je weer lekker vrij voelt in je eigen lijf.

Hiervoor is het belangrijk dat je peristaltiek wordt geopend en daarvoor dient je lichaam zich optimaal veilig te voelen.

Immers het oude automatische programma - ofwel het vecht-vlucht programma - zit er diep in en deze zal je hoe dieper we gaan telkens weer op een nieuwe laag tegenkomen en uitgenodigd worden om op steeds diepere lagen los te laten.

Laat het 'model' van wie jij bent los

Gebruik je buik als tweede brein 

Daarom nodig ik je uit op een zacht matras te komen liggen, toegedekt met lakentje en deken, omhult door geuren en kleuren.

Om je mee te voeren op mijn aanraking, de ingestraalde kleuren en het gerommel van je eigen darmen naar een meditatieve staat.

Waar je ego geen controle meer heeft over jou en jij jouw volmaakte levensenergie gaat ervaren, waardoor je vanzelf in je eigen heelheid ontspant.

Want de diepe ontspanning zorgt ervoor dat de opgeslagen nerveuze spanning in je spieren, weefsels en ingewanden via de weg van de peristaltische bewegingen natuurlijkerwijs afgevoerd word via je spijsverteringskanaal en darmen.

Zodat jij na afloop je letterlijk opgelicht en als een nieuw mens gegrond voelt in je zelf.

Met zachte kracht geland in je eigen buik, thuis bij jezelf.

Sterker, opgeladen en blij.

Zo gaan de mensen bij mij de deur weer uit, met frisse moed hun leven weer in.


null


Profiteer van deze 5 voordelen 

Zonder uitgebreide psycho-analyse kan jij oud zeer verwerken en fysiek opruimen.
Je lichaam kan zichzelf herstellen als het bevrijd wordt uit zijn karakter-, spier- en ingewand pantser.

Door toegang tot je gehele organisme vermindert zowel de fysieke-, als psychische en emotionele druk van je systeem.

Er ontstaat meer ruimte voor bevrijdende gevoelens en inzichten.

Je ware natuur krijgt meer ruimte in je lijf en vormt je nieuwe identiteit.

Ik wil ontdekken wat mijn buikgevoel mij te vertellen heeft

Roxane Catz

"Een behandeling door Helen Poolman is met geen andere behandeling te vergelijken. Het is een combinatie van massage, healing, geuren en kleuren(punctuur).  Haar kleurenreadings verschaffen me daarnaast veel inzicht in mijn eigen proces. Vanaf het moment dat ik op haar behandeltafel lig en me aan haar kundige handen overgeef, ervaar ik een prettig soort trance. Alsof er even geen tijd bestaat. Ik voel dat er tijdens haar behandeling van alles gebeurt en ben tegelijk volkomen ontspannen. Na de behandeling voel ik me intens rustig. De volgende dag(en) ervaar ik een duidelijke toename van energie. Alsof mijn lichaam en geest letterlijk zijn opgeladen. Deze werking ben ik overigens wel sterker gaan voelen naarmate ik vaker - zeker om de 2 weken - kwam. Voor het behouden van een goede balans ga ik nu iedere maand na haar toe en in tijden van stress weer wat vaker. Het liefst had ik haar voor mezelf gehouden, maar dat is niet goed voor m'n karma. Dus bij deze geef ik haar prijs!!!"

Roxanne Catz
Tessa Moorman

"Helen heeft mij voor het eerst laten kennismaken met kleurentherapie. Ik had wel eens gehoord over kleuren en natuurlijk kende ik de kleurensauna wel, maar wat kleuren nu precies kunnen doen, dat wist ik niet. De behandeling van Helen was een heerlijke ervaring! Eerst moest ik een aantal kleurenflesjes uitzoeken. Zo bijzonder dat dat toch elke keer weer net andere flesjes zijn en dat toch ook iedereen andere flesjes kiest! Ik was heel benieuwd wat er ging gebeuren, wat ik ervan zou merken en hoe ik mij zou gaan voelen. De behandeling zelf was heel relaxt. Helen kan je zo ontzettend goed op je gemak laten voelen, het liefst was ik niet meer van de tafel opgestaan. Wat Helen precies heeft gedaan weet ik niet, want ik had heerlijk mijn ogen dicht terwijl ze me zacht aanraakte en ik wat vreemde rommelingen op een apparaatje hoorden. Wat ik vooral gemerkt heb is dat ik mij tijdens, maar ook daarna heel erg relaxed voelde, meer in mijn eigen lichaam. Alsof je weer dichter bij jezelf komt. Heerlijk ook om daarna nog even in je eigen ‘bubbel’ te blijven en het drukke leven aan je voorbij te laten gaan. Echt van die subtiele dingen dat alles in je lijf en in je hoofd nét even soepeler verlopen. Die nacht was het volle maan en meestal slaap ik dan vrij onrustig, maar deze avond sliep ik als een roos. Dankjewel Helen! Ik denk dat je mij nog wel een keer terug gaat zien!"

Liefs Tessa Moorman van de Green Happiness
biodynamische massage

Begin 2006 was ik burn-out, vloog thuis tegen alle muren op en rolde al van het een naar het andere lichamelijk ongemak. Een whiplash, buikoperaties, rugklachten en een gebroken enkel die maar matig wilde herstellen. Daarnaast fors overgewicht waar geen dieet tegen leek te helpen. Tijd voor een complete omslag. Werken aan mezelf en weer eens helemaal gezond en fit te worden.

De biodynamische massages van Helen hebben een echte metamorfose teweeg gebracht. Mijn lijf was als een harnas, alles zat vast, mijn stofwisseling hield vakantie. De eerste keer vond ik de massage vreemd, er werd een microfoontje onder mijn rug gelegd om de peristaltiek in mijn lijf te kunnen horen, vreemde gewaarwording dat geborrel in je lichaam te horen. Helen ging mij masseren en op de plaatsen van de whiplash, buikwonden en gebroken enkel was eerst helemaal niets te horen, naarmate zij haar handen langer op die plaatsen hield hoorde ik dat er iets gebeurde. Er kwam iets los, de peristaltiek ging weer stromen, soms was het een piepend geluid, soms een geborrel. Tijdens die eerste massage hield zij ook een tijd mijn gebroken enkel vast en na een poosje leek het geluid of er een wc werd doorgetrokken, alsof al het vocht dat zich daar had opgehoopt wegspoelde en de enkel voelde direct daarna soepel en niet zo stijf meer aan.

Dat heeft me besloten om toch maar door te gaan met de behandelingen die ik in eerste instantie toch wel een beetje zweverig vond. Inmiddels zijn we een paar maanden en een paar blokkades verder en ik ga me steeds beter in mijn eigen vel voelen, het voelt weer! Mijn gewicht neemt langzaam af en ik laat de auto graag staan, energie zat!

Hennie
lichtpen

Elke keer als ik bij Helen geweest ben, voelt het alsof mijn aura een diepe massage heeft gehad. Alle negativiteit eruit en positieve, helende energie erin. De werkwijze van Helen is heel verschillend. Ze heeft het vermogen om door alle opleidingen die ze heeft gevolgd, een combinatie te maken van verschillende disciplines. Hierdoor weet ze precies datgene eruit te pikken wat op dat moment goed voor je is. Het heeft mij veel gebracht. Diepere lagen komen naar boven. In combinatie met de verschillende producten van Aura Soma wordt er elke keer een laagje afgepeld, zodat ik meer en meer bij mijn kern kom. Helen is een zeer empathische, warme vrouw die met haar kennis en energie een veilige omgeving weet te creëren. 

Johan

Testimonials

biodynamische massage
Mirjam van Biemen

Wat was het weer fijn vanochtend! Dank, ik ben er weer! Je bent echt een tovenares... En nu ga ik nóg beter voor mezelf zorgen. Liefs, Mirjam va

biodynamische massage

Rona

"Bedankt voor de informatie, voel weer effect van jouw aandachtige behandeling en voel een hoerastemming nu ik ben gezegend! Beter geslapen en de ontlasting had de gewenste vaste vorm."

biodynamische massage
Sherif El Boushy

Wat zijn die behandelingen bij Helen toch ontspannend en rustgevend. Helen heeft een hele bijzondere touch wat met langzame en verfijnde bewegingen en licht hoe dan ook ontspanning brengt. Mijn klachten waren slecht slapen. Na de behandeling heb ik niet alleen goed geslapen. Ik heb mij zelfs verslapen wat ik in 10 jaar niet meer gedaan heb. Echt een aanrader dus! 

biodynamische massage

Layla van Ageraat

De eerste behandeling is me heel goed bevallen:
Een vrij gevoel, relaxtere/ontspannen spieren, mijn heftige steek in mijn onderbuik waar ik dag en nacht hele heftige pijnen had is na de behandeling weg gegaan, evenals mijn continue stress buikpijn is minder, en mijn hartkloppingen voor het slapen gaan ook... en een soort warm gevoel overal in mijn lichaam... in plaats van die pijnlijke steken in mijn hart... erg fijn dus jouw massage met kleurenpunctuur.