Ik nodig je uit je leven te helen en je te verbinden met je eigen ziel 

                                                                                                                                                                                                                                   

Ga in je eigen kracht en licht staan

Puur zijn is mijn motto, want we zijn groter dan ons ego, vandaar mijn bedrijfsnaam Pure Lifestyle.

Als ik werd gevraagd wat wil je later worden, zei ik altijd een soort van verpleegster maar dan niet in de verpleging. Hoe en met wie en wat zou het leven mij wel wijzen, maar ik wilde mensen helpen.

Mijn eigen diepte en hoogtepunten zijn altijd een belangrijke katalysator geweest voor de zoektocht naar mijn eigen heling en zingeving. En vanuit die processen heb ik telkens weer mijn eigen kennis en wijsheid voort ontwikkeld.

Ik ben een healer, therapeut en spiritueel teacher. Ik heb het in mijn handen, ik lees de ziel achter al die woorden en ga net zolang door totdat je zelf bij je eigen kern komt en je eigen antwoord weet. krijg de boodschappen voor je door indien ik deze mag ontvangen en die je transformeren waardoor je doorgroeit in je proces. Let wel, ik kan niet je toekomst voorspellen, maar je wel helpen vanuit je kracht jouw eigen toekomst vorm te geven en de juiste beslissingen te nemen.

Mijn eerste opleiding was een HBO opleiding tot creatief sociaal cultureel werkster. Terwijl ik nog op school zat dook ik ook het vormingswerk voor vrouwen in. Want ik wilde het leren in de praktijk.

Met volle passie nam ik deel aan de vrouwenbeweging en gaf ik bewustwording cursussen aan jonge huismoeders. De meesten waren van beroep huisvrouw en de hele emancipatiegedachte moest juist bij die jonge groep vrouwen nog op gang komen.

Het waren bruisende jaren die jaren zeventig, de tweede feministische golf maakte mij wakker en ik maakte andere vrouwen weer wakker. Het ging als een lopend vuurtje en heb heel wat boeken hierover verslonden. De autobiografie van de pacifiste, anarchistische, feministische Emma Goldman was mijn favoriet.

Een vrijheidsstrijdster in hart en ziel, daar herkende ik mij wel in. Vrijheid daar ging het mij ook om, om financieel zelfstandig te zijn als vrouw, onafhankelijk je eigen weg volgen, vrij van de meningen van anderen, van onderdrukkende rolmodellen en regimes.

Daarom besloot ik in 1981 samen met andere vrouwen het eerste meiden wegloophuis in Amsterdam op te zetten. Voor weggelopen meisjes omdat zij het lef hadden weg te lopen van hun onderdrukking en geweld thuis. Na daar 2 jaar gewerkt te hebben, realiseerde ik mij in een flits dat verandering van binnen uit moest komen. Anders zou er niets veranderen en onderdrukking en geweld verder doorgegeven worden.

Want wat ik bij hen zag was verre van puur. Die negativiteit en dat lage bewustzijn wilde ik transformeren.

Burnout 

Binnenste Buiten

Dit bracht mij bij de vraag; Hoe krijg ik de mensen zover dat zij van binnen uit positief gaan veranderen. Uit het verhaal van hun geschiedenis stappen en stoppen om het verhaal van de ander te leven. Gaan voelen wie ze wezenlijk zijn en van zichzelf gaan houden. Het licht van hun ziel in alle kleuren van wie zij zijn gaan laten zien. 

Het sociaal cultureel werk ruilde ik in voor lichaamsgerichte psychologie. Ik begon met twee opleidingen tegelijkertijd: Unitive body-oriënted psychotherapy en Biodynamische psychologie/massage.

Beide aanpak hebben mij de weg naar binnen geleid, naar verbondenheid met mijn innerlijk lichaam, mijn pure essentie. Hierdoor kon ik de theorie van hoe je geschiedenis zich markeert in zowel je karakter- als lichaamsstructuur zelf ervaren.

In 1984 opende ik hiervoor mijn praktijk en ontwikkelde een werkwijze waarbij ik beide vormen tot één geheel integreerde. Mijn werkwijze werkte: ik merkte dat het betrekken van het lichaam bij het proces, een geweldige onthulling gaf van wat je met je meedraagt én wie je in essentie bent. Zodat je de vertaling van je ziel in je lichaam kan begrijpen en liefde voor jezelf durft in te ademen.


In 1991 begon de samenwerking met psycholoog en psychotherapeut Sonja van Zweden, de oprichtster van de inmiddels bekende CSR methode voor burnout.

Met mijn massages kon ik het biologische herstel erbij betrekken. Door de goede resultaten stelde zij voor om ook groepsgewijs een aanpak te ontwikkelen waarbij de herstelbiologische (stress)mechanismen betrokken zouden worden. Ik leerde hen mediteren, hun geest tot rust te brengen, te ontspannen in hun lijf en vooral rustig hun energiereserves op te bouwen. Het werkte en tegelijkertijd werden zij een steungroep voor elkaar, wat sommigen nog steeds voor elkaar zijn. 

Maar na drie jaar mij hier volop gestort te hebben, stortte ik zelf in. Zij met een burnout knapten op en ik moest noodgedwongen stoppen met datgene wat ik het liefste deed. Mijn klachten waren niet psychologisch maar fysiologisch en hadden hun weerslag op mijn psyche. Daarop had niemand een antwoord.

Een zoekproces wat 18 jaar heeft geduurd, maar mij zoveel heeft geleerd. Een proces van ziel naar cel. Van niet alleen opschonen, loslaten en ontspannen maar ook energie opbouwen. Ervoor zorgen dat mijn cellen weer georchestreerd werden, waardoor mijn zelfregulerend vermogen begreep wat het moest doen. Dat ik daarvoor ook naar natuurlijke voeding en suppletie moest grijpen. En moest blijven zoeken waar de sleutel voor mij lag.

Drie jaar lang mijzelf op 100% rawfood gezet, een nieuwe wereld ging voor mij open, fantastisch om zo puur met voeding bezig te zijn. Maar ondanks dat ik opknapte kwam ik er maar niet echt bovenop. Mijn hersenkneuzing als gevolg van ernstig auto ongeluk speelde daarbij ook een grote rol. Maar ik wist dat er een einde aan zou komen, dat dit mijn weg was ook al wist ik nog niet waarom.

In 2009 werd ik gevraagd door uitgeverij Terra Lannoo om een receptenboek te schrijven over Het Pure Eten van Rawfood. Want ik gaf rawfood cursussen op locatie en bij mij thuis. Adviseerde mensen om te schakelen en hoe ze dit konden integreren in hun dagelijks leven. Het boek is enkel op aanvraag nog digitaal bij mij te verkrijgen.

De wens naar meer kennis over voeding en gezondheid leidde mij naar de HBO opleiding natuurgeneeskundig adviseur en de HBO opleiding iriscopie, dat ik links heb laten liggen want wilde niet voor dokter spelen. Maar het geven van adviezen over voeding en gezondheid was op mijn lijf geschreven, want ik leefde het zelf.

Dus was de keuze voor de internationale opleiding tot holistic health & wellness coach vanzelfsprekend. Want ik had al van de grondlegster begrepen wat genezing op celniveau impliceerde. Inmiddels ben ik als mentor aan deze opleiding van A Wellness Revolution verbonden.

Wat bleek, ik had een tekort aan een belangrijke voedingsstof in mijn lijf waardoor mijn cellen niet meer optimaal met elkaar konden communiceren. Had ik mij daarvoor zo binnenste buiten moeten keren?

Kennelijk wel, want het heeft mij heel veel geleerd wat erbij komt kijken om van een burnout te herstellen. Nu weet ik hoe je langdurige chronisch vermoeid kunt genezen. Het vraagt om een bio-psychologische aanpak wil je écht goed kunnen herstellen van je burnout en chronische vermoeidheid.

Van ziel naar cel

Herken je ware Zelf in het licht van kleuren

Mijn drie jaar rawfood experience was lifechanging. Dit opende in mij een gevoeligheid voor de wereld van kleur en licht. Ik pakte de Aura-Soma opleiding weer op die ik in 1994 niet had afgerond en ging vervolgens hier zelf les in geven. Want hiermee had ik nu de sleutel gekregen om het kleurrijke palet van ieders ziel te laten ontvouwen. Om hen gericht te kunnen ondersteunen in hun spirituele bewustzijnsontwikkeling.

Het bewustzijn, de informatie en kracht van kleur heeft me toen zo geïnspireerd dat ik tegelijkertijd nog een tweede kleuren opleiding ging volgen, de kleurenpunctuur methode van Peter Mandel. Hierdoor kreeg ik zowel een methode om de ziel als de cellen van de juiste kleurenvoeding te voorzien.

Bij elke hulpvraag laat ik nu de cliënt kleuren kiezen. Hun kleurenkeuze stel ik centraal, zodat ik helder inzicht krijg in de fase waarin de cliënt zich bevind. Op subtiele wijze komen er herinneringen, associaties en symbolen naar boven waardoor we beiden een caleidoscopisch kijkje krijgen in diens ziel. Indien het de bedoeling is en ontvangen wilt worden, mag ik gericht boodschappen doorgeven die ik ontvang. 

En ik mag dat alles zien en het proces wat daardoor op gang komt helpen zijn doorgang te vinden. Prachtig om zo dichtbij tot hun Ware Zelf toegelaten te worden en de transformaties te aanschouwen wanneer het Pure Ik in de mens ontwaakt. Hen te mogen helpen het rechte pad naar Verlichting te lopen door het ontdekken van hun Wak, hun ontwaakte ziel. 

Verbind je met het licht van eenheid

Laat je leiden door het licht en vertrouw op je ziel

Doordat ik ben gaan werken met de kleuren op de Levensboom van de Kabbala vond ik verder toegang tot de 'ongeschreven' kennis en wijsheid voor de ziel. Ik had de ingang gevonden om op een liefdevolle manier de duisternis in jezelf te overwinnen, de kracht te vinden om te volharden in je spirituele groei. Te leven vanuit je passie , te stralen in je eigen licht en focus te houden op je doel. 

Alles wat ik had verzameld in mijn leven kwam hier allemaal samen op de levensboom. Het kwartje viel, een prachtige ingang om de ziel te laten ontwaken en krachtig in jezelf te staan in wie je bent.

Hiervoor heb ik een basistraining van een jaar ontwikkeld voor spirituele bezieling. Een Lichtjaar waarin je met de nieuwe taal van het licht de bron van Licht in jezelf gaat hervinden. Een jaar vol kleurenlicht waarin je het licht gaat leven van wie je bent. In mededogen afscheid neemt van je trauma en al die andere momenten waarin het Licht niet aanwezig was. 

Een Lichtjaar dat je uitnodigt om in het veld van eenheid je juiste lichtfrequenties te kiezen. Waarin je met behulp van kleuren jouw gaven en talenten gaat ontdekken. Waar je je onzichtbare ziel zichtbaar gaat maken en leert de ziel leert te lezen bij jezelf en de medecursisten. 

Want alle lichtfrequenties hebben een boodschap en hun eigen plek op de levensboom. Het is elke keer een verrassing welke op dat moment met jou resoneren en wat dit in jou zal onthullen over wie je bent en waar je naar verlangt. Want elke kleur is een uitnodiging om je vleugels uit te slaan en je diepe zielsverlangen verlangen te volgen.

Om je intuïtie te volgen die de taal van je ziel begrijpt, zodat je ook met de engelen kan gaan werken. De engelen die je helpen met de kleurencodes van je ziel, de lichtpaden van de levensboom te bewandelen. Om je te herinneren hoe groots je bent, je diepste verlangen in overvloed te leven.

Dat geeft zielerust. Want dan hoef je niet meer te zoeken omdat je van binnen weet dat het er allemaal al is. Als je jezelf maar afstemt op je diepste verlangen en niet twijfelt omdat het nog niet zichtbaar is. Dat is de kunst.

Het Licht is er overal en altijd, oneindig en altijd bereid om nog meer levensvervulling te geven | J Berg.

De taal van het Licht met al zijn kleurschakeringen gebruik ik ook in individuele sessies om datgene waar je zicht op wilt krijgen helpen te belichten. De kleuren die jij kiest is een routekaart die je voor jezelf uitlegt, voor de weg die je ziel wenst te gaan, die je talenten en gaven in het zonnetje zetten en je voor de keuze stelt.

Ik weet dat je altijd het verlangen van je ziel kiest, want dat zal je daar brengen waar je echt wilt zijn en daarbij help ik je graag.

Ik werk niet lineair maar circulair want ik werk holistisch.

Ik stem mij af op de ziel van de cliënt en dat wordt het startpunt van de reis die we samen gaan maken om antwoorden te vinden op jouw levensvragen. 

Mijn aanpak is altijd op maat en ontvouwt zich natuurlijkerwijs. Het is belangrijk dat de klik er is met elkaar, anders kan je niet spiritueel transformeren en gebeuren er geen wonderen.

Voel je vrij om me te contacten voor een oriënterend gesprek.

"Een Gelukkige Afloop Staat Voor Alles Vast"