arrow_drop_up arrow_drop_down

Be The Light You Are

Sta Jezelf Toe Licht Te Worden Zonder Vooroordeel Wie Je Zou Moeten Zijn

Welkom in mijn Licht wereld

Het werken met de helende kracht van Licht is mijn passie. Niet alleen het werken met de kleuren zelf, maar ook met het licht dat in een ieder van ons aanwezig is. Ik geloof dat iedereen bronnen van licht in zichzelf kan aanboren en dat dit de ultieme helende kracht is die er bestaat.

Als ik praat over het licht, dan refereer ik aan het oneindige licht, de bron van alles, de universele intelligentie, God. Iedereen die ik ontmoet zie ik als een afspiegeling daarvan, als een volmaakte schoonheid op zichzelf. Daar hoeft helemaal niets aan verandert te worden, je dient alleen je vermommende omhulling af te doen.

Het is je eigen schoonheid, jouw goddelijke zielevonk die ik weer bij je wakker wil maken. Dat jij deze zelf van binnenuit weer in jezelf gaat toelaten. Een herinneringsproces waarbij de kleuren die je kiest prachtig ondersteunend zijn. Want jij bent zelf die kleuren, het zijn de spiegels van je ziel. Hierdoor wordt direct het licht in jou geactiveerd en komt jou waarheid in een helder daglicht te staan.

Een beetje meer verlicht, blij en in vertrouwen kan jij dan een nieuw leven voor jezelf gaan creëren. Een leven vanuit je Pure Ik, van wie jij bent, waarin jij geen masker meer wenst te dragen. En dat is waarvoor ik het doe, om bij te dragen aan jouw geluk. 

Puur zijn is mijn motto, vandaar Pure Lifestyle, die dus net zo divers is als de mensen zelf. Vanuit deze puurheid in mijzelf werk ik graag met andere mensen. Vanaf 1984 tot op de dag van vandaag blijf ik in blijdschap groeien en bloeien, want de ontwikkeling van bewustzijn stopt nooit.

Vroeger dacht ik altijd van Nou ben ik wel klaar met mijn proces, maar du moment dat ik dat had gedacht werd ik geconfronteerd met mijn ongelijk. Inmiddels weet ik nu wel beter en lach als jongere vrouwen zuchten van wanneer is mijn proces nou eens klaar. Maar na diepe dalen komen grote hoogte.

Mijn eigen diepte en hoogtepunten zijn altijd een belangrijke katalysator geweest voor de zoektocht naar mijn eigen zingeving. En vanuit die processen heb ik telkens weer mijn eigen kennis en wijsheid voort ontwikkeld.


Daarom kan ik je helpen bij het volgende:

  • Helen van fysieke en/of psychische trauma's en shocks 
  • Bevrijden van je innerlijk kind, je ziel, jouw licht
  • Herstellen van burn-out of chronisch vermoeidheid
  • Het verdiepen van lichamelijk bewustzijn 
  • Het vinden van je passie, unieke talenten en je missie
  • Leiderschap krijgen over je eigen lichaam, geest en inzicht in je ziel.


Ik werk niet lineair maar circulair want ik werk holistisch. Ik stem mij af op jouw behoefte en dat wordt het startpunt van de reis die we samen gaan maken om antwoorden te vinden op jouw vragen.

Uit mijn ervaring blijkt dat het diepste antwoord zich steeds weer onthult uit de zich ontvouwende behoeften van hart en ziel.

Bevrijden Van De Zielskracht Van Vrouwen Is Mijn Missie

Mijn Levensloop

Nadat ik samen met collega's praatgroepen voor vrouwen had opgezet eind jaren 70 en twee jaar later het eerste meiden wegloophuis in Amsterdam, realiseerde ik mij in een flits dat verandering van binnen uit moest komen. Dan verandert de wereld vanzelf mee.

Ik besloot mijn sociaal cultureel werk in te ruilen voor het lichaamsgerichte psychologische terrein. Ik begon met twee opleidingen bijna tegelijkertijd: Unitive body-oriënted psychotherapy en Biodynamische psychologie/massage. Beiden leiden zij mij de weg naar binnen, naar verbondenheid met mijn innerlijk lichaam, naar zijn in het hier en nu. Hierdoor kon ik de theorie van hoe je geschiedenis zich markeert in zowel je karakter- als lichaamsstructuur zelf ervaren.

In 1984 opende ik hiervoor mijn praktijk en ontwikkelde een werkwijze waarbij ik beide vormen tot één geheel integreerde. Mijn werkwijze werkte: ik merkte dat het betrekken van het lichaam bij het proces, een geweldige onthulling geeft van wat je met je meedraagt én wie je in essentie bent. 

Daarom ging ik in 1991 samenwerken met Sonja van Sweden, de oprichtster van de inmiddels bekende SCR methode voor burn-out. Om vrouwen die burn-out zijn te kunnen ondersteunen met mijn helende massages en therapeutische ondersteuning.

Doordat ik zelf chronische vermoeid werd, ging mijn zoektocht naar heling verder. Ik besloot na een intense detox periode alleen nog maar rawfood te eten. Ik wilde zelf ervaren welk effect dit zou hebben op het zelf-helend vermogen van mijn lichaam, niet alleen fysiek maar ook op die andere lagen. Een geweldige lichtexplosie en lichtbewustzijn kwam er toen in mij vrij. Drie jaar lang heb ik een 100% rawfood lifestyle geleefd wat heel veel in mij heeft opgeschoond en mij veel nieuwe inzichten heeft gegeven.

Het heeft mijn gevoeligheid voor licht en kleur geïntensiveerd waardoor de natuur nog meer een belangrijke voedingsbron voor mij is geworden. Mijn liefde voor pure voeding is sindsdien gebleven. Maar zie met pijn in mijn hart hoe snel de kwaliteit ervan achteruit gaat en het pure eten steeds meer een luxe product wordt.

Om het pure eten en mijn lichtbewustzijn ook tot 'vak' te maken, besloot ik om de HBO-opleidingen tot natuurgeneeskundige adviseur en iriscopie te volgen. Daarnaast volgde ik eveneens de opleiding tot kleurenpunctuur (van Peter Mandel) en Aura-Soma voor het geven van kleurenreadings en het onderwijzen daarvan.

Sinds 2008 leid ik vrouwen op tot holistisch colour coach met behulp van het Aura-Soma kleurensysteem.

Mijn eigen helingsproces ging ondertussen ook verder en leidde mij naar datgene wat ik nog op celniveau diende te helen en met succes. Ook daarover wilde ik meer kennis krijgen, die ik vond in de internationale opleiding tot holistic health & wellness coach van Cathleen Beerkens.

Inmiddels ben ik als mentor/coach en gastdocent met kleurentherapie verbonden aan haar opleiding.

Samenvattend kan ik zeggen dat ik mij heb ontwikkeld tot therapeut, healer, coach en teacher die je kan ondersteunen bij het bevrijden van je zielskracht op celniveau.

Die je helpt meesterschap te krijgen over je denken en voelen door in je vrouwelijk leiderschap te gaan staan, in jouw Pure Ik.

Zodat jij vanuit jouw hogere bewustzijn jouw levensweg kan vervolgen en naar hartewens jouw leven kan gaan vervullen.

"De Zoektocht Naar Vrijheid Van Je Identiteit Gaat Over Het Vinden Van Jouw Levenselixer"

Jouw Pure Ik

Gaande weg mijn carrière werd ik mij ervan bewust dat alle vrouwen die bij mij in de praktijk kwamen, zich wilden bevrijden van hun afgescheiden zelf-bewustzijn. Dat hun klachten werden veroorzaakt doordat ze in de illusie van scheiding leefden, van het opgesloten voelen in zichzelf.

Vrouwen die met levensvragen zitten, die echte verbinding zoeken met zichzelf. Die uit hun bekende patronen willen stappen, maar niet weten hoe. Vrouwen die verlangen naar meer zelfvertrouwen en daadkracht met het doel de kwaliteit van hun leven te verbeteren en er meer uit willen halen.

Allemaal kozen zij voor de weg van bewustwording, heling en transformatie. Instinctief wisten ze dat het tijd werd voor een volgende stap. Tijd om zichzelf te bevrijden van datgene wat hen onbewust gevangen hield in oude patronen die hen niet meer dienden. Tijd om uit te komen voor wie zij écht Zijn. Vrijheid!

Maar hoe bereik je die vrijheid? 

Ik heb al doende geleerd dat ik alleen maar écht vrij ben in het hier en nu. Toen ik vanuit dit perspectief ben gaan leven, zag ik mijn wereld en die om mij heen in de goede richting veranderen. Daarom weet ik dat jij dit ook kan ervaren.

Ik zie het als mijn missie om je te ondersteunen bij het vinden en integreren van dit levenselixer: vrijheid van Zijn - Jouw Zielekracht - Jouw Pure Ik - Nu

"Een Gelukkige Afloop Staat Voor Alles Vast" 
cursus in wonderen

Als jij weer gelooft in wonderen zal het ook voor je gaan gebeuren

Mijn aanpak is altijd op maat en ontvouwt zich natuurlijkerwijs. Het werkt op je gehele systeem - van ziel naar cel - want alles is met elkaar verbonden en hangt met elkaar samen. Daarvoor is het belangrijk dat de klik er is met elkaar.


Durf weer te geloven in wonderen. Bedenk dat je altijd in het hier en nu bent. 

Weet dat de ware aanname van wie jij bent, een kracht weet vrij te maken in het NU waarmee je bergen kunt verzetten.

Dat je alles dan juist wel weer aan kunt en altijd zal slagen in je voortdurende vervolmaking. 

Herken jezelf in het licht van liefde, erken jezelf zoals je bent.

Voel je vrij om me te contacten voor een oriënterend gesprek.

We gebruiken cookies