arrow_drop_up arrow_drop_down

Be the Light you are

Sta jezelf toe licht te worden zonder vooroordeel wie je zou moeten zijn.

Om vrouwen die zoekende, burn-out of chronisch vermoeid zijn een hart onder de riem te steken, geef ik je bij deze inzage in mijn pad van ontwikkeling. Uit ervaring kan ik zeggen: op een gegeven moment kom je eruit. Ik ondersteun je graag bij jouw bewustwordingsproces.

Want hoe fijn is het als iemand je met een doorleefde holistische aanpak, je door dit proces heen kan helpen? Om hierover te kunnen praten met een zielsverwant - iemand die weet waar je het over hebt - omdat zij hetzelfde heeft doorlopen. Ik had graag zo iemand gehad destijds.

De natuur heft geen muur tussen lichaam, ziel en geest

Bevrijding van de zielekracht van vrouwen is mijn missie

Nadat ik samen met collega's praatgroepen voor vrouwen had opgezet eind jaren 70 en twee jaar later het eerste meiden wegloophuis in Amsterdam, realiseerde ik mij in een flits dat verandering van binnen uit moest komen. Dan verandert de wereld vanzelf mee.

Ik besloot met twee nieuwe opleidingen te beginnen:  Unitive body-oriënted psychotherapy en Biodynamische psychologie/massage. Beiden leiden zij mij de weg naar binnen, naar verbondenheid met mijn innerlijk lichaam, naar zijn in het hier en nu. Hierdoor kon ik de theorie van hoe je geschiedenis zich markeert in zowel je karakter- als lichaamsstructuur zelf ervaren.

In 1984 opende ik mijn praktijk en ontwikkelde een werkwijze waarbij ik beide vormen tot één geheel integreerde. Mijn werkwijze werkte: ik merkte dat het betrekken van het lichaam bij het proces, een geweldige onthulling geeft van wat je met je meedraagt én wie je in essentie bent. 

Daarom ging ik in 1991 samenwerken met Sonja van Sweden, de oprichtster van de inmiddels bekende SCR methode voor burn-out. Om vrouwen die burn-out zijn te kunnen ondersteunen met mijn helende massages en wijze van coaching.

Doordat ik zelf chronische vermoeid werd, besloot ik mijn gekookte voeding te vervangen door rawfood. Ik wilde zelf ervaren welk effect dit zou hebben op het zelf-helend vermogen van mijn lichaam. Drie jaar lang heb ik een 100% rawfood lifestyle geleefd. Een geweldige ervaring die veel in mij heeft opgeschoond en mijn gevoeligheid voor licht en kleur heeft geïntensiveerd.

Ik besloot om de HBO-opleidingen tot natuurgeneeskundige adviseur, iriscopist en kleurenpuncturist (van Peter Mandel) te volgen. De kennis die ik daar leerde wilde ik verdiepen op celniveau. Hiervoor heb ik de internationale opleiding van Awellnessrevolution tot Holistic Health & Wellness coach gevolgd.

Inmiddels ben ik daaraan verbonden als mentor/coach en gastdocent met kleurentherapie. Hiervoor leid ik al meer dan 10 jaar vrouwen op tot holistisch colour-coach met behulp van het Aura-Soma kleuren bewustzijnssysteem.

Samenvattend kan ik zeggen dat ik mij heb ontwikkeld tot therapeut, healer, coach en teacher die vrouwen kan ondersteunen bij het bevrijden van hun zielekracht op celniveau.

Heel je eigen leven

De zoektocht naar vrijheid van je identiteit gaat over het vinden van jouw levenselixer

Gaande weg mijn carrière werd ik mij ervan bewust dat alle vrouwen die bij mij in de praktijk kwamen, zich wilden bevrijden van hun afgescheiden zelf-bewustzijn. Dat hun klachten werden veroorzaakt doordat ze in de illusie van scheiding leefden, van het opgesloten voelen in zichzelf.

Vrouwen die met levensvragen zitten, die echte verbinding zoeken met zichzelf. Die uit hun bekende patronen willen stappen, maar niet weten hoe. Vrouwen die verlangen naar meer zelfvertrouwen en daadkracht met het doel de kwaliteit van hun leven te verbeteren en er meer uit willen halen.

Allemaal kozen zij voor de weg van bewustwording, heling en transformatie. Instinctief wisten ze dat het tijd werd voor een volgende stap. Tijd om zichzelf te bevrijden van datgene wat hen onbewust gevangen hield in oude patronen die hen niet meer dienden. Tijd om uit te komen voor wie zij écht Zijn. Vrijheid!

Maar hoe bereik je die vrijheid? 

Ik leerde dat ik alleen maar écht vrij ben in het hier en nu. Toen ik vanuit dit perspectief ben gaan leven, zag ik mijn wereld en die om mij heen in de goede richting veranderen. Daarom weet ik dat jij dit ook kan ervaren.

Ik zie het als mijn missie om vrouwen te ondersteunen bij het vinden en integreren van dit levenselixer: vrijheid van identiteit - hun zielekracht.

'Een gelukkige afloop staat voor alles vast'
cursus in wonderen

Als jij weer gelooft in wonderen zal het ook voor je gaan gebeuren.

Mijn aanpak is altijd op maat en ontvouwt zich natuurlijkerwijs. Het werkt op je gehele systeem - van ziel naar cel - want alles is met elkaar verbonden en hangt met elkaar samen. Daarvoor is het belangrijk dat de klik er is met elkaar, zodat we direct kunnen aansluiten bij jouw zielesignatuur.


Durf weer te geloven in wonderen. Bedenk dat je altijd in het hier en nu bent. 

Weet dat de ware aanname van wie jij bent, een kracht weet vrij te maken in het NU waarmee je bergen kunt verzetten. Dat je alles dan juist wel weer aan kunt en altijd zal slagen in je voortdurende vervolmaking. 

Herken jezelf in het licht van liefde, erken jezelf zoals je bent.

Voel je vrij om me te contacten voor een oriënterend gesprek.

We gebruiken cookies