Altijd op zoek naar mijn zielemissie 

Leef het wonder dat je bent

Ik ben ervan overtuigd dat ieder van ons iets origineels in de wereld brengt, dat ontdekt en ontwikkeld wilt worden. De kunst is alleen om daar achter te komen en je zielsbestemming te ontdekken. Ik help je daarom het verleden daar te laten waar het hoort en de beste en mooiste versie van jezelf te laten opbloeien. Je zielsverlangen en zielstalent in het middelpunt van je leven te plaatsen en dat helemaal te belichamen, zodat je met nieuwe ogen naar jezelf en je toekomst kunt kijken en het leven gaat leiden waarvoor je geboren bent.


Pure lifestyle betekent voor mij in verbinding zijn met de pure universele energie, met de wereld van volmaakte orde en oneindig spiritueel licht.


Als kind heb ik dit licht waargenomen als de essentie van onze fysieke realiteit en hoe het licht uit die andere dimensie zich manifesteert in onze fysieke wereld. Het was te simpel voor woorden en wist dat nooit iemand dit zou kunnen begrijpen met hun verstand en nooit zou aannemen van een kind.


Ik was me niet bewust dat ik helderziend, helder voelend en helderwetend was, maar begrijp nu dat ik mij daarom altijd een beetje anders voelde. Ik wist dit feilloos te verhullen door mij fantastisch aan te passen aan wat er van mij werd verwacht en wist tegelijkertijd eigenwijs toch mijn eigen weg te gaan. Hierdoor heb ik altijd mijn vrijheid behouden en zulke grote voelsprieten ontwikkelt dat ik direct zie wie en wat ik voor mij heb zowel als persoon en als ziel.


Mijn worsteling om mijzelf door de ogen van mijn ziel te bezien en mijzelf bestaansrecht te geven in deze duale wereld heeft mij veel geleerd over wat heling nu werkelijk omvat. Hierdoor kan ik je goed helpen bij je zieleherstel en je ondersteunen om je levenslessen te zien en te begrijpen vanuit een nieuw perspectief.


Je hoeft niet perfect te zijn om naar buiten te komen met je talenten en dat wat je voelt en weet. Geloof in je zelf, in de super magic power waarover jij beschikt, puur omdat jij die unieke persoon bent. Het leven begeleid je zorgvuldig om je ego te overstijgen en tot volle bloei te komen als spiritueel mens. Als je dat ziet en begrijpt dat het leven niet tegen maar juist voor je is openen zich nieuwe deuren in je leven die je  nodigen om zo groots mogelijk te zijn in je hoogste licht.

Mijn missie is niet alleen gericht op individuele groei en vervulling van vrouwen, maar ook op het bevorderen van een rechtvaardigere en evenwichtigere samenleving waarin vrouwen naast de mannen op gelijke voet komen te staan. Waarbij het mannelijke en vrouwelijke in verbinding weer samen één zijn en ieder mens weer gelooft in hun eigen zielekracht en streeft naar een leven vol vrijheid, gelijkheid en vervulling.

Het leven zelf is mijn beste gids

Van jongs af aan ben ik nieuwsgierig geweest naar de onzichtbare wereld. Een zoektocht om te leven in een eendimensionale zintuiglijke wereld en in verbinding te blijven met die onzichtbare wereld. Het leven vind ik een groot avontuur en tegelijkertijd een mysterie. Daar heb ik mij altijd door leiden en erop vertrouwd dat ik daar zou komen waarvoor ik ben gekomen. Ik wist als kind dat ik mensen zou gaan helpen. Het leven zelf heeft mij hiervoor prachtig opgeleid.


Van kinds af aan zag ik dingen waar ik geen taal voor had en om werd uit gelachen. Mijn hoog gevoeligheid en mijn instinctieve wijsheid hield ik geheim. Dit verborg ik onder een stoer imago, rebels en opkomend voor vrijheid. Vrijheid is mijn hoogste goed. De reden dat ik al jong mijn eigen praktijk begon en nooit voor een baas heb gewerkt.

De praktijk leert het mij

Mijn eerste hbo opleiding was sociaal cultureel werk vanuit een creatieve invalshoek. Geen idee waar dit over ging, iets van een ander soort van maatschappelijk werk. Ik koos voor het praktijk-leer systeem, want ik wilde het leren in de praktijk, vormingswerk voor jonge volwassenen. Twee jaar gaf ik emancipatie cursussen aan vrouwen met beroep moeder en huisvrouw. Met volle passie nam ik deel aan de vrouwenbeweging en zette in 1981 met andere vrouwen het eerste meiden wegloophuis op in Amsterdam.


Na daar 2 jaar als vrijwilligster te hebben gewerkt begon het mij uit te putten. Ik realiseerde mij dat verandering van binnen uit moest komen. Anders zou hun situatie niet verbeteren en zou geweld en onderdrukking in hun leven blijven voortbestaan. Ik stapte eruit en transformeerde mijn eigen leven.

Wat is er nodig om uit het verhaal van je geschiedenis te kunnen stappen 

Ik ging op zoek naar een benadering die de psyche en het lichaam als een geheel zou benaderen. Een opleiding waarbij ik zelf ook de therapie zou ondergaan en begon met twee opleidingen tegelijkertijd: Unitive body-oriënted psychotherapy en Biodynamische massage. Beide aanpak hebben mij de weg naar binnen geleid, naar verbondenheid met mijn innerlijk lichaam, mijn pure essentie. Hierdoor kon ik de theorie van hoe je geschiedenis zich markeert in zowel je karakter- als lichaamsstructuur zelf ervaren.

In 1984 opende ik hiervoor mijn praktijk en ontwikkelde een werkwijze waarbij ik beide vormen tot één geheel integreerde. Mijn werkwijze werkte: ik merkte dat het betrekken van het lichaam bij het proces een geweldige onthulling gaf van wat je met je meedraagt aan ballast die je in essentie niet bent. Dat het je de ingang biedt om te ontdekken wie je wel bent. Je uitnodigt om je zieleleed en fysieke pijn achter je te laten en je identificatie met je pijnlichaam los te laten. Want je hebt altijd een keuze.  

Healing hands voor herstel van spanningsklachten 

In 1991 begon de samenwerking met psycholoog en psycho-analytica Sonja van Zweden, de oprichtster van de inmiddels bekende CSR methode voor burn-out. Met mijn massages kon ik het biologische herstel erbij betrekken. Door de goede resultaten stelde zij voor om ook groepsgewijs een aanpak te ontwikkelen waarbij de herstel biologische (stress)mechanismen betrokken zouden worden. Ik leerde hen mediteren, te ontspannen in hun lijf en vooral rustig hun energiereserves op te bouwen.


Zij met een burn-out knapten op en ik moest noodgedwongen stoppen met datgene wat ik het liefste deed. Want daarnaast gaf ik nog individuele therapie, rebirthing en women-empowerment workshops met als thema de wilde vrouw als archetype. En met mijn ex wekelijks doorlopende therapiegroep. Het werd me teveel en fysiek trok ik het niet meer.

Mijn klachten waren niet psychologisch maar fysiologisch en hadden hun weerslag op mijn psyche. Niemand wist de oorzaak en kon mij een diagnose geven. Geen dokter, geen ziekenhuis, geen psycholoog, geen bedrijfsart, geen huisarts, geen orthomoleculaire arts, behalve dat ik een schrijnend tekort had aan vitaminen en mineralen. Maar waarom wist ook zij niet. De bedrijfsarts noemde het een vitale depressie. Nou die diagnose had ik zelf al geconstateerd, maar hoe kreeg ik mijzelf weer op de rit?


Het lag niet aan teveel werk, daar genoot ik van en ook van mijn leven met mijn twee beauty's van kinderen en partner. Het leven was voor mij een groot feest, maar het vuurtje ging uit. Het serieuze begin van mijn healing journey. Ik ging er zelfs een jaar voor naar Amerika en Hawaii, op zoek naar een nieuwe plek om te wonen en een goede healer. Daar kwam ik in aanraking met de kleuren van Aura-Soma.

Mijn helende reis van ziel naar cel

null

Een reis van zelfonderzoek

Een zoektocht en ontdekkingsreis naar allerlei vormen van healing om mijn zelfgenezend vermogen te optimaliseren en de signalen van mijn overgevoelig zenuwstelsel te begrijpen. Ik wist dat ik beter zou worden en dat het ook een diepere betekenis had die me zou leiden naar mijn missie. Maar dat het achttien jaar zou duren voordat ik echt helemaal op en top fit zou zijn, dat had ik niet kunnen bedenken. Maar ach wat is tijd, het is mijn pad geweest in dit leven en healing is mijn instrument geworden om mee te werken.


Het is me overkomen, al of niet met een reden. Een uitdaging om te blijven zoeken in vertrouwen dat ik eruit zou komen en mijn energie weer terug zou krijgen. Accepteren dat ik chronisch vermoeid was zonder het een naam te geven. Dat ik het computerprogramma van mijn geest moest herschrijven. Ik wilde niet volgens een ziek stigma leven en was stiekem wel blij dat niemand een diagnose kon stellen. Maar heb wel doodsangsten uitgestaan, zo vermoeid en verzwakt voelde ik me. Het was de dark night of my soul en zocht in de spelonken van mijn ziel naar een puntje van licht in het gebied van de Katharen waar ik toen ben gaan wonen met mijn twee dochters.

Een hogere werkelijkheid

Dit bracht mij bij mijn innerlijke stilte en het inzicht dat stilte mij de gelegenheid gaf om de intelligentie van mijn lichaam waar te nemen en met gerichte aandacht het te besturen. Ik werd mij dieper gewaar van mijn true nature en de energie van de wonderschone natuur waarin wij leefden. De wisselende lichtfrequenties die de wijnvelden en heuvels telkens anders kleurde, opende in mij een prachtige stilte waarin ik de presence van true awareness in elke cel begon te ervaren. Ik werd me bewust van het Licht in mij en om mij heen.


Ik voelde mijn gezondheid terug komen en begreep wat ik daarvoor nodig had naast het eten van pure voeding. Zijn in de natuur, yoga, meditatie, muziek en schrijven, want dat alles was grondend voor mijn hoog gevoeligheid. Maar een ernstig auto ongeluk zorgde voor een hersenkneuzing en dat was werkelijk de limit. Mijn concentratie en korte termijn geheugen werden nihil. Veel herinneringen zijn nooit meer teruggekomen, maar wel de noodzakelijke denk ik dan maar. Ik merkte dat ik het veel leuker en relaxter vond om in het moment te leven. Mij te laden leiden door wat er op mijn pad kwam en te genieten van wat is. Heerlijk om minder te doen en meer te zijn.

Van rawfood naar superfood 

In januari 2001 begon ik aan een detox-reeks met hoge darmspoelingen en at sindsdien voor drie jaar enkel rawfood. Weer ging er een nieuwe wereld voor mij open en met passie voor deze vorm van pure voeding vol kleuren leerde ik van alles over hoe je van rawfood de lekkerste dingen kon maken. Gaf ik rawfood bereidingsklassen op locatie en bij mij thuis. Verzorgde rawfood catering en adviseerde mensen hoe ze rawfood konden integreren in hun dagelijks eetpatroon. Pendelde de  juiste voeding en suppletie voor ze uit. En op verzoek van uitgeverij Terra Lannoo schreef ik in 2009 een prachtig receptenboek over Het Pure Eten van Rawfood. Deze is enkel nog digitaal bij mij te verkrijgen. 

Ik volgde de hbo opleiding natuurgeneeskundig adviseur en de hbo opleiding iriscopie. Vervolgens de internationale opleiding tot holistic health & wellness coach van Cathleen Beerkens, waaraan ik sindsdien als mentor ben verbonden. In 2010 begon ik met het innemen glyco-nutriënten en mijn chronische vermoeidheid verdween snel en later zelfs de effecten van mijn hersenkneuzing. Ik vond dat mensen hierover geïnformeerd moesten worden. En vol enthousiasme gaf ik met Cathleen zeven jaar lezingen hierover. Heb er een artikel over geschreven voor het tijdschrift Frontier, wat je kan lezen in één van mijn blogs. De sleutel had ik na achttien jaar op celniveau gevonden: een excellent super food.

Terugkijkend op mijn leven zie ik hoe het leven mij op het pad van heling heeft gezet

Het kwartje viel

Mijn eigen diepte en hoogtepunten zijn altijd een belangrijke katalysator geweest voor de zoektocht naar mijn eigen heling en zingeving. En vanuit die processen heb ik telkens weer mijn eigen kennis en wijsheid voort ontwikkeld.


Ik bleef zoeken om meer toegang te krijgen tot het mystieke bewustzijn dat in de menselijke ziel verscholen ligt. Ik wilde de psychologie van de ziel verkennen. In 2007 pakte ik hiervoor het Aura-Soma kleurensysteem weer op welke ik in 1994 niet had afgerond. Volgde daarna de teacher-training en begon les te geven. Geïnspireerd door de impact van dit esoterische kleursysteem volgde ik tevens de hbo-opleiding kleurenpunctuur. Hierdoor kon ik zowel de ziel als de cellen van de juiste kleuren voorzien.


Tot op de dag van vandaag ben ik elke keer gefascineerd hoe je kleurenkeuze je toegang geeft tot de magische blauwdruk van wie je bent. De wonderlijke wijze waarop het je ziel opent en verbind met je diepere waarheid en wijsheid van wie je bent met je wezenlijke behoeftes en verlangens. Het kwartje viel voor mij écht toen ik de levensboom van de Kabbala erbij begon te betrekken. Het effect van deze synergie is magisch. Deze universele taal communiceert direct met je ziel en gaat voorbij al je programma's. Het activeert je celgeheugen en verbind je met het wonder dat je bent, je goddelijke essentie. Eindelijk had ik de kunst van het leven begrepen. Zo binnen zo buiten, zo boven, zo beneden, het geheim van de mystieke Kabbala.

Master Angelologie

Al jaren wachtte ik op een teken welke stroming binnen de mystieke Kabbala bij mijn werkwijze en manier van leren zou passen. Toen de opleiding Master Angelologie op mijn pad kwam voelde ik mij geroepen. Hier wilde ik meer van weten.


De Angel Codes vanuit de Angelologie garandeerde mij een overzichtelijk systeem van kennis voor spirituele ontwikkeling die ik niet alleen kon begrijpen maar ook kon voelen. Geworteld in een vierduizend jaar oud spiritueel systeem van de oorspronkelijke mystieke Kabbala. Dus geen spiri wiri, maar een gegronde wetenschap over de psychologie van de ziel. De verborgen kennis van het engelenschrift en de levensboom hebben mij de schellen van de ogen laten vallen en de missing link gegeven.


Met deze kennis kon ik mijn zielemissie en levensdoel  achterna gaan en in de schijnwerpers zetten. Mijn pure zelf niet langer verraden en mijn eigen essentie gaan erkennen. Het werd mijn kompas om spiritueel verder te groeien en het pad van mijn ziel bewust te kunnen vervolgen. Het gaf mij net dat duwtje in de rug om de kroon op mijn levenswerk te gaan zetten. Zodat ik straks kan zeggen dat ik heb geleefd waarvoor ik gekomen ben en dankbaar ben voor al het geluk dat ik zelf heb gecreëerd en mij is toegevallen. En dat gun ik iedereen. Daarom geef ik heel graag les in Angelologie  en geef ik met veel plezier een zielenlezing voor je. Ik heb een Master in Angelologie met een specialisatie in het leggen van engelenkaarten. 

Arise & Shine

Omarm je heelheid

En nu weet ik wat het vraagt om vanuit afgescheidenheid naar heelheid terug te keren. Je te verbinden met wie je werkelijk bent en aanwezig te zijn in het veld van je ziele-essentie én het kosmische bewustzijn. Het is de liefde voor jezelf die alles verbind. Zelfliefde die je vleugels uitspreiden en je zelf opnieuw laten ontstaan. In vrijheid verbonden met je allerdiepste liefde van wie jij wilt zijn en wat jij wilt doen. Je volledige menselijke potentieel realiseren. Je macht niet meer weg geven, maar trouw blijven aan je allerhoogste kracht. De kracht van liefde, want liefde is de kracht van creatie.


Mijn boodschap is: Arise en zet uit liefde je eerste stap. Omarm de allergrootste liefde van je leven en bescherm deze door standvastig te zijn in je keuzes. Transformeer je ego identiteit ten wille van het wonder dat je bent. Laat dat tot leven komen wat de ander daar ook van vind. Zet bewust je grootste goud in, want daarin ben jij uniek. Leef voluit waarvoor je bent gekomen en ga shinen met je missie.

Bezielend vrouwelijk leiderschap

En hierbij kan ik je ondersteunen, want door mijn helende reis ben ik opgeleid om je op alle niveaus te helpen om vol in je eigen wonder te gaan en je zielemissie te delen. Want daarvoor ben je hier op aarde. Om je grootsheid weer te realiseren help ik je jouw gekwetste ziel en vermoeide lichaam te helen. Masseer ik je pijn weg en was ik je aura schoon van alles wat je onderweg hebt opgepikt en niet bij je hoort. Gids ik je bij het hervinden van zelfliefde en je levenskoers, zodat je in jouw vrouwelijk leiderschap kunt gaan staan met jouw lichtwerk voor deze nieuwe tijd. 


Ik werk niet lineair maar circulair want ik werk holistisch. Ik stem mij af op jouw ziel en dat wordt het startpunt van de reis die we samen gaan maken om te achterhalen wat je ziel zoekt. Het is belangrijk dat we een klik hebben met elkaar. Voel je daarom vrij om contact met mij op te nemen voor een gratis oriënterend gesprek van 30 minuten.