Denk met je Hart en zorg voor je Gezondheid 

 Wat versterkt jouw immuunsysteem en motiveert jou om meer uit het leven te halen en de beste versie van jezelf te zijn?

'Ik vind nog altijd dat een kosmisch religieus gevoel de sterkste en meest verheven drijfveer tot wetenschappelijk onderzoek is' Albert Einstein

De verlangens van ons Lichaam én Ziel willen gevoed worden

Van kleins af aan dacht ik al diep na over leven en dood. Op de leeftijd van drie en zes werd ik overvallen door plotselinge inzichten die mij het gevoel gaven dat ik mij tussen twee werelden bevond. Mijn hele leven ben ik uitgedaagd om met beide benen op de grond te komen. Niet dat ik een zwever was, verre van dat. Maar sindsdien was ik mij veelal bewust van wat zich in mij en anderen afspeelde en dat er meer was tussen hemel en aarde dan wat wij kunnen waarnemen. Daardoor is mijn intuïtie sterk ontwikkeld en ontvang ik spontaan de boodschap als dat toegestaan is. Hoe heerlijk was het dat ik dit mocht inzetten bij mijn cliënten, want in het dagelijks leven wordt er niet gevraagd naar 'mijn boodschap'.

Alle opleidingen die ik heb gevolgd staan in het teken van bewustwording; sociaal-economisch, psychologisch-spiritueel, emotioneel -fysiek. Ik heb gezocht naar die ingangen die mij in staat zouden stellen om werkelijk holistisch te kunnen werken met mensen. Ik geef datgene door wat mij heeft geholpen in mijn zoektocht naar gezondheid en bewustwording.

Een Healer laat je Inherente Heelheid beseffen

 Jij bent geen afzonderlijk deel van een geheel, Jij Bent een geheel, waarnemer en schepper tegelijkertijd.

Zelfkennis is het grootste en hoogste goed dat de mens kan bereiken. 

Hiermee kan je jezelf telkens weer terug leiden naar de bron, naar eenheid.

In 1984 opende ik mijn praktijk voor Unitieve en Bio-Dynamische therapie. Het waren vooral de hooggevoelige, bewuste vrouwen die kwamen. Zij kozen voor bewustzijnsontwikkeling als ingang voor hun psychische of somatische klachten. Door de aanraking van zoveel verschillende lichamen, ontdekte ik de magnetische werking van mijn handen. Hierdoor heb ik geleerd dat het gaat om de juiste aanraking om de energie huishouding weer in balans te krijgen, zodat mensen opgeladen en niet leeg naar huis gaan.

In 1991 zette ik de eerste burn-out groepen op voor vrouwen in samenwerking met Sonja van Zweden; grondlegster van de CSR-methode. Wij hebben drie jaar samengewerkt en veel van elkaar geleerd. Mijn vrouwenwerk ontwikkelde zich steeds meer in de richting van energiemanagement en empowerment. Ik ontwierp 3 soorten workshops van 4 dagen; De wilde vrouw als archetype, De cyclus van leven-dood-wedergeboorte, Rebirthing.

In 1994 moest ik mijn praktijk sluiten vanwege chronische vermoeidheid en begon mijn zoektocht naar zelfgenezing. Mijn innerlijke overtuiging dat het een fysiologisch probleem was moest ik overal 'bevechten'. Psychologisch onderzoek wees al vrij vroeg uit dat ik burn-out was. Glimlachend luisterde ik zwijgend naar de terminologie die de psycholoog had overgenomen van Sonja van Zweden om mijn situatie uit te leggen. Destijds kende men niet het onderscheid tussen burn-out en chronische vermoeidheid. Maar ik wist dat ik ME had en niet 'simpelweg' burn-out was, want ik had al drie jaar met vrouwen die burn-out waren gewerkt. 

Wij namen een sabbitical en reisde met het hele gezin naar Hawaii waar we zeven maanden hebben gewoond en de overige maanden reisden wij van Healthfood store naar Healthfood store in West Amerika op zoek naar healing en naar een verblijfplaats om ons te settelen. Niets hield ons daar, hoe mooi het ook was, dus gingen wij terug naar Nederland, vertrok ik alleen naar Australië om te eindigen in Zuid Frankrijk. Daar kwam mijn lichaam en geest eindelijk tot rust in de stilte van de natuur, thuis op één plek zonder radio en tv. Mobiles bestonden nog niet en wie had er nu een computer in 1996? 

omvatte Naast de verzorging van mijn twee dochters, bestond mijn leven uit meditatie, pure voeding, yoga, schrijven en de kracht van de ongerepte natuur waarin ik mij bevond. Het heeft mij door de donkere nacht van mijn ziel geholpen en het was alsof ik het leven weer voor het eerst begon te ontdekken. Mijn oude leven was voorbij en ik stond in een totaal nieuwe realiteit. Na een zoektocht van drie jaar ontstond al schrijvend de Bevrijdingsrite voor vrouwen.

Tot overmaat van ramp, toen ik wat in de wereld terugkwam en de rite met veel succes ontvangen werd, kreeg ik in 1999 een zeer ernstig auto ongeluk met hersenkneuzing tot gevolg. Mijn zware hersenletsel, Contusio Cerebri, dat vele malen ernstiger is dan een whiplash werd aangezien voor een whiplash. Ik wist dat dit niet het geval was. Omdat ik meerdere vrouwen later met een whiplashklachten behandelde zag ik niet enkel de overeenkomsten maar ook het verschil. Niemand had nog ooit gehoord over contusio cerebri, dus ook geen medici die mij hierbij heeft kunnen helpen, noch alle alternatieve behandelaars waar ik de deur bij plat liep. Dat dit een aanslag was op mijn hele systeem en mijn brein tot totale stilzwijgen heeft gebracht, spreekt voor zich. Maar ik zette door omdat ik wist dat ik hoe dan ook er bovenop zou komen, alleen ik moest nog ontdekken op welke manier.

Mijn zoektocht naar zelfgenezing werd ook steeds meer een zoektocht voor wie mijn levenservaring van enig nut kon zijn en op welke wijze mijn service het beste anderen kon ondersteunen. Mijn zoektocht van 18 jaar naar datgene wat mij vanzelfsprekend van voldoende levensenergie zou voorzien, heeft mij de wegen laten bewandelen die nodig waren voor mijn genezing op alle niveaus. 

Ook het eten van enkel rawfood was een uitzonderlijke periode in mijn leven. Van januari 2001 tot halverwege 2004 heb ik slechts raw-vegan gegeten. Een fantastische ontdekkingsreis die een deel van mijn energiehuishouding op peil bracht, maar niet genoeg. Ik begon mijn kennis te delen in rawfoodworkshops en begon vrouwen te begeleiden die bewust gezond wilden eten en verantwoord wilden detoxen. Inmiddels kom ik met mijn Health & Wellness coaching ook bij de vrouwen thuis, want dan zie je wat er echt moet gebeuren in de keuken. Mijn visie rondom rawfood en vegan is veranderd waardoor mijn voedingsadvies beter te integreren is.

 In 2007 integreerde ik het gebruik van kleur in mijn behandelingen en consulten. De kleuren zijn een belangrijke ingang geworden voor mijn aanpak. De vrouwen krijgen daarmee zowel energetisch als psychologisch iets tastbaars in handen waarmee zij zichzelf kunnen ondersteunen in hun transformatieproces.

In 2010 ontdekte ik de missing link in onze voeding, dat was de nog ontbrekende schakel in mijn zoektocht. Al snel begon ik samen met de pionierster Cathleen Beerkens hierover lezingen te geven. Inmiddels heeft zij voor haar Holistische Wellness Coaching opleiding zowel internationaal als nationaal geaccrediteerde erkenning ontvangen. Ik ben als mentor en gastteacher hiermee verbonden. Hierdoor kan ik mijn kennis ook daar doorgeven hoe je op eigen kracht zorg kunt dragen voor je energiemanagement en zelfregulerend vermogen als je begrijpt hoe jouw lichaam, geest en ziel samenwerken op celniveau.

Door de lange weg die ik heb moeten afleggen om mijn homeostase in evenwicht te brengen, kan ik zowel vanuit kennis en ervaring jou helpen in je zoektocht naar meer innerlijke rust, meer energie en een heldere geest. Vraag hulp zodat jij begrijpt waar je het beste mee kunt beginnen en zelf kan doen om je energieniveau weer op peil te krijgen en meer uit je leven kunt halen. Indien jij open staat voor een holistische aanpak voor jouw hulpvraag, dan kan je mij gerust bellen voor een telefonisch oriëntatie gesprek.