Kleuren-Licht voor je Aura & Chakra's
27 augustus 2014 

Kleuren-Licht voor je Aura & Chakra's

Je Aura is verbonden met het onzichtbare kwantumveld  

Je aura is jouw menselijk energieveld dat een manifestatie is van universele energie. Het valt als een lichtlichaam om je heen en dringt door tot in je fysieke lichaam.

Jij straalt je eigen signatuur uit, gebaseerd op hoe jij je voelt en je geestelijke gesteldheid. Met jouw zijnstoestand beïnvloedt jij je omgeving en dat heb je vast en zeker ook ervaren. Dat dit zo is, komt doordat je lichaam net als alle materie voor 99,99999 procent uit energie bestaat. Voor de rest bestaat je lichaam voor maar 0,00001 procent uit fysieke materie. 

Je Aura kan alleen een afspiegeling zijn van jouw energie frequenties en energiepatronen.

Jouw energieveld draagt de informatie van wat jij denkt en voelt. Jouw bewustzijn is niets meer dan energie en energie bevat bewustzijn. Je aura draagt jouw bewustzijn, want geest en materie (=energie) zijn totaal met elkaar verstrengeld. Je kan jezelf, je lichaam en aura niet los zien van je bewustzijn, noch van de universele intelligentie van het kwantumveld. Want dit is waaruit jij in essentie bestaat, universele energie, notabene bijna voor 100 procent. Als jij dit echt beseft, dan is het natuurlijk vanzelfsprekend en niet vaag of zweverig om te werken met energie en bewustzijn. 

Je Lichaam bestaat uit Energie Patronen

De energie informatie die jij met je meedraagt vormt jouw signatuur en is één met alles in het kwantumveld. De meeste klachten hebben hun oorsprong in het energieveld rondom je lichaam. Vaak is de oorzaak daarvan verbonden met een fysiek of psychologisch trauma of een combinatie van die twee. Onverwerkte trauma zit als een computervirus op je psychische computerschijf en is aangesloten op de ‘hardware’ van je fysieke lichaam.

Onbewust wordt je gehele systeem bestuurd door deze programmering. Dit  straal je vanzelfsprekend uit in je aura. Hiervoor doe jij zelf niets. Het is een programma dat draait zonder dat jij het in de gaten hebt. Dit programma zendt constant een boodschap uit. Het universum kan niets anders dan als een magneet daarop reageren. De wet van het gelijke trekt het gelijke aan werkt dus op deze manier. Jij ontvangt precies datgene wat je uitgezonden hebt. Vandaar dat op elk potje een dekseltje past.

Chakra’s betekent in het Sanskriet “wiel van licht”

In de kern van iedere chakra zit een opening die doorgang biedt voor de energie om er doorheen te stromen. Wanneer er weinig energie doorheen kan van buitenaf, heeft het de neiging in te zakken. Je voelt je dan leeg en somber gestemd. Op dat moment zit je vast in een programma en ben je niet in staat iets nieuws opnemen. Ook de activiteiten zullen afnemen waarbij die specifieke geblokkeerde chakra betrokken is. Dit kan niet alleen psychische problemen geven maar ook fysieke klachten tot gevolg hebben. 

Hetzelfde geldt als er geen energie uitkan, ook hier zit je weer vast in een programmering. Maar nu hoopt alle energie zich in jou op als een overheersende kracht. Beide blokkades belemmeren een vrije energiestroom door jouw centrale energiekanaal. Hierdoor voel jij je begrensd om jezelf te bevrijden of iets nieuws te manifesteren.

Alle zeven chakra’s zijn via je zenuwstelsel verbonden met je lichaam en hebben invloed op je endocriene klieren. Ze hebben ieder hun eigen kleur met een specifieke genezend karakter. Elke kleur vindt zijn oorsprong in het Licht. Deze kosmische kracht verlicht je aura en activeert  je lichamelijke, geestelijk en spiritueel potentieel.  

Wat kan het instralen van kleuren-licht voor jou betekenen?

Je aura, je energieveld, is verbonden met je chakra’s, je lichaam, je bewustzijn en lichaamscellen. Door kleur en licht aan te brengen in je aura worden alles weer van kleurinformatie voorzien. Alle veranderingen in je dagelijks leven en hoe jij daarop reageert, brengen elektromagnetisch trillingen voort. Deze hangen weer samen met de kleurfrequenties in je aura. 

Wanneer jij bijvoorbeeld wat somber bent, onrustig of verdrietig, ongelukkig of last hebt van fysieke klachten, dan kleurt dat letterlijk ook je aura. Door dan de ontbrekende kleuren in te stralen, verlicht je het trillingsniveau in jouw energieveld en die van  jouw cellen. Dit heeft een positief effect op je gehele systeem en op je bewustzijn. Na afloop zal jij je letterlijk en figuurlijk een stuk lichter, vrolijker, energieker en vrijer voelen. De geblokkeerde energiestroom van je chakra’s stroomt weer op en neer en van binnen naar buiten en vice versa. De universele energie kan weer bij je naar binnen stromen en je inspireren en jouw persoonlijke energie kan je weer tot leven tot expressie brengen.

De betekenis van kleuren en hun relatie met de chakra’s.

De drie primaire kleuren en de vermenging daarvan vormen samen de zeven kleuren van de regenboog. De kleuren reguleren via de chakra’s de endocriene en neurofysiologische reacties en mobiliseren je cellen tot harmonieuze activiteiten. Hieronder kan je het effect van kleur op je chakra’s lezen.

 • Rood: gevoel van eigenwaarde, geeft energie, helpt je te gronden en te overleven, stimuleert bewustwording en voedt je eerste chakra en beinvloedt je bijnieren.
 • Oranje: zelfbeheersing, genieten, uitbundigheid, feestelijk en heelt shocks en alle soorten trauma’s. Voedt je tweede heiligbeenchakra en je geslachts-klieren.
 • Geel: spontaniteit, vrolijk, verworven kennis, concentratie en voed je zonnevlecht,/solar-plexus en je buikspeekselklier.
 • Groen: zelfverzekerdheid, ontspanning, harmonie, evenwicht, voed je hartchakra en je thymusklier.
 • Blauw: rust en vrede, kalmeert, geeft vertrouwen, de communicatie met de buitenwereld, voed je keelchakra en je schildklier.
 • Indigo: intuitie, hoger gewaarzijn op waarneming-voelen-horen, lost negativiteit op en geeft je toegang tot verborgen herinneringen in je ziel, voeding voor je derde oog en je hypofyse.
 • Violet: transformatie, healing en spiritueel inzicht en bevrijding van je ziel, voeding voor je kroonchakra en je epifyse.

Welk effect heeft het instralen van kleurenlicht in je aura, accupunten en chakra’s?

Kleur is voeding voor het goed functioneren van je endocriene (hormonale) klieren en al je cellen. De endocriene klieren zorgen voor de balans in je hormoonhuishouding. Ons hele lichaam ontleent zijn vitaliteit en levensvreugde aan de energetische krachtcentra van de chakra’s. Hiervoor heb je absoluut kleur nodig. Wij zijn dus echt lichtwezens! Licht zit opgeslagen in onze cellen en mobiliseren verschillende krachten in ons. Zonder licht geen leven. Zonder kleur geen energie. Hieronder een greep wat kleur voor je doet.

 • Het laadt je accu op
 • Verhoogt je energieniveau en vitaliteit
 • Verdiept je ademhaling
 • Verbeterd je stofwisseling
 • Verbeterd je hormoonhuishouding
 • Verbeterd wisselende stemmingen
 • Stimuleert je zelfregulerend vermogen
 • Het fleurt je op en maakt je lichter
 • Zorgt voor een heldere uitstraling
 • Bevordert je algehele gezondheid
 • Preventief tegen vervroegde ouderdom

Kleur en licht brengt energetische informatie over.

Alles bestaat uit energie dat vibreert op basis van informatie. Of het nu gaat om de energie uit een stopcontact of de energie van geluid, gedachten of emoties, het bevat allemaal de frequentie van die informatie. Ook kleur en licht bevat informatie. Het was de beroemde Duitse dichter Goethe (1749-1832) die het wezen van de zeven spectrale kleuren begreep en aan de wereld kenbaar maakte. Hij ontdekte het bestaan van de drie primaire kleuren, rood, geel en blauw. Alle overige kleuren zijn een vermenging van deze drie kleuren. Zijn levenswerk over de betekenis van kleur is tot op heden nog levend. Kleur en licht bevatten energieën die je kracht weer kan opladen en je levensvreugde kan opbeuren. De kleurtrillingen bevatten zoveel prikkels die van grote invloed zijn op je algehele welbevinden, dat het raar is dat deze oude kennis van genezing niet veel meer aandacht krijgt.

“ Je moet de Kleuren beleven om de Kracht ervan te kunnen begrijpen”-Goethe

IMG_2353

Kleurenlicht is een bron van energie waaruit je kracht en hoop kan blijven putten.

Heb jij behoefte aan meer energie, opklaring in je hoofd, een moment voor jezelf, innerlijke rust en balans? Wil je af van je klachten?

Ervaar zelf het effect van kleurenlicht  op jouw energieniveau, geestesgesteldheid ,je lichaam. Een totale rebalncing en oplading van je gehele systeem.

Klik hier voor je vragen of aanmelding van een kleur-en lichtbehandeling.

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen