Het effect van gekleurd lichaam op het organisme

Kleurenpunctuur

Kleuren als Medicijn voor Lichaam en Ziel

We are still on the threshold of fully understanding the complex relationship between light and life, but we can now say, that the function of our entire metabolism is dependent on light | Dr Fritz Albert Popp

Reacties op licht en kleuren

Professor Popp ontdektte dat het licht in onze cellen ervoor zorgt dat zij onderling informatie aan elkaar kunnen uitwisselen. Licht omvat de frequenties van de zeven spectrale kleuren, die wij ook terug zien komen in de regenboog. Ook fruit, groente, specerijen, kruiden en bloemen hebben één van deze kleuren. 


Het volledige kleurenspectrum is een energiebron van licht die nooit uitgeput raakt en waar we eindeloos van kunnen aftappen. Licht-energie geeft je kracht. Daarom is het van belang dat je dagelijks naar buiten gaat om het licht en het liefst het zonlicht op te vangen. Vooral in de winter wanneer de zon laag staat en de dagen korter zijn, voel je extra behoefte aan het zonlicht.


Door in het licht te zijn, kleurrijke voeding te eten en je te omringen met kleur, voed je je cellen met verschillende kleurfrequenties. Deze elektromagnetische golven resoneren met je cellen en prikkelen de celcommunicatie in jouw lichaam wat een positief effect heeft op hoe je je voelt. Je lichaam is een lichtreceptor en bouwt afhankelijk van de kleur energie op, harmoniseert of vertraagt. Het is een effectieve kracht die zowel je stemming en levensvreugde beïnvloedt als je gezondheid, levenslust en daadkracht.


In stilte herinneren kleuren je aan een grotere allesomvattende werkelijkheid. Daarvoor neem ik je mee op een kleurrijke reis zodat nieuwe inzichten zich voor je openen en bevrijdend werken. Je zult merken dat je bewuster met kleuren om zal gaan die je een gevoel van geborgenheid en en rust zal geven. Of juist kleuren die je op dat moment nodig hebt die je meer energie geven.  Hoe selectiever we de kleuren kiezen voor je behandeling hoe optimaler het effect voor je zal zijn. Want intuïtief weet je lichaam heel goed welke kleur het nodig heeft als medicijn. Niet alleen om lichamelijke reacties teweeg te brengen maar die ook positief op je psyche en ziel inwerken. Want hoe je je lichamelijk en psychisch voelt is altijd verbonden met je zieleleven.

De helende werking van kleurenlicht

Rood versterkt en stimuleert je levenskracht. 

Oranje versterkt je immuniteit en reguleert met blauw je endocriene stelsel.

Geel activeert je intellect en versterkt je zenuwstelsel en stofwisseling.

Groen kalmeert en verkoelt, helpt bij detoxificatie. Laad je op en brengt je in balans.

Blauw ontspant en helpt bij slapeloosheid en angsten en andere endocriene verstoringen.

Violet Ontspant de linker hersenhelft en brengt de rechterhersenhelft in balans. Brengt het zenuwstelsel in evenwicht. Stimuleert de werking van het lymfatisch systeem en afscheiding gif-afvalstoffen.

Een biologisch proces van kleurprikkelingen die zich via de huid en ogen, via het centrale zenuwstelsel voortplanten naar je hypofyse en hypothalamus om in alle cellen de harmonie te herstellen. 

Kleurenpunctuur corrigeert energie- stoornissen in het lichaam om de lichaamseigen afweerkrachten weer te activeren. Hiervoor is het cruciaal dat je de juiste kleur krijgt ingestraald op de exact gedefinieerde punten en meridianen.

Werken op celniveau zonder enige bijwerking of risico

kleuren lichtdragers

Kleuren zijn Informatiedragers

Gekleurd Licht heeft effect op ons organisme omdat wij licht zijn

Kleuren zijn de medicijnen uit de hemelapotheek

De kosmische kracht van kleuren stimuleert ons algeheel welzijn. Het gaat hierom subtiele effectieve resonantiekrachten die voortdurend door ons heen stromen en ervoor zorgen dat we mee gaan trillen. Maar niet iedereen is in staat mee te vibreren. De opname van kleurenergie helpt het lichaam antilichamen te produceren die een natuurlijke afweerkracht vormen. Als dat minder wordt begint je lichaam vage signalen af te geven dat er iets aan de hand is. Als je deze negeert gaan ze over in klachten.


Waardoor:

 * Je lichaamstemperatuur sterker gaat fluctueren

 * De druk van je bloed en lymfevocht minder stabiel is

 * De dagelijkse afvoer van gif afvalstoffen vermindert en je lichaam gaat verzuren.

 * Verzuring zorgt voor stijfheid in je spieren en gewrichten

 *Je endocriene stelsel raakt van slag waardoor de juiste hormonen niet meer optimaal aangemaakt worden

 * Je psychische welbevinden raakt hierdoor uit balans en je bent sneller geraakt en van slag dan normaal.


Symptomen die kunnen duiden op een verstoorde hormonale functie van je endocriene systeem:

 * Hoofdpijnen, rusteloosheid en bezorgdheid

 * Slaapproblemen en angsten

 * Spijsverteringsproblemen, opgeblazen en winderigheid

 * Koude en vochtige handen en voeten

 * Lichte schildklierzwelling

 * Verstoorde menstruatiecyclus


Deze vegetatieve verstoringen en daaruit voortkomende stress zorgen voor de vicieuze cirkel van angst, onrust en stemmingswisselingen tot depressie aan toe.

Ontdek in de stilte je pure potentialiteit

Je lichaam liegt niet, zelfs wanneer je je ware gevoelens probeert te verbergen. Je lichaamshouding verraad altijd de spanning waaronder je gebukt gaat. Na verloop van tijd ga je de lichamelijke spanningen als 'natuurlijk' aanvaarden omdat je eraan gewend bent geraakt. Je pure potentialiteit wacht op je om zich te kunnen uiten en manifest te worden. Maar zolang je nog je maatschappelijke rol speelt omdat je onbewust afhankelijk bent van de goedkeuring van de buitenwereld, ben je niet verbonden met je ware Ik. Je bezielende wens is naar de achtergrond gedrongen en je geest begint te malen, je word onrustig en je weet niet waardoor.


Deze ontwikkeling is al begonnen in je kindertijd doordat het niet veilig genoeg was om altijd uit te reiken naar wat je wilde, op te komen voor je verlangens en je driften te uiten. Uit angst voor de pijn van afwijzing, straf, veroordeling ben je deze primaire impulsen gaan inhouden. Dit gaat gepaard met het afvlakken van je ademhaling en het aanspannen van je spieren. Op basis van je ervaringen ben je gaan classificeren en analyseren en de stilte tussen je gedachten hier steeds meer hebt opgevuld. Je lichaamsbouw en karakterstructuur is hierdoor getekend met je eigen unieke overlevingsstrategie.


Er komt een moment dat je ernaar verlangt om weer jong te zijn, vrij van lichamelijk en geestelijke spanningen en onbelemmerd te kunnen leven. Weer je levenskracht te voelen en voluit te genieten van het leven dat je leid. In verbinding te zijn met je pure Ik, die niet bang is voor kritiek, maar zich kan laten betoveren door de rijkdom van je ware aard. Zich weer mee laat nemen door je eigen creatieve geest en gaat spelen met de kracht van je aandacht. Daarvoor dien je ook stil te kunnen zijn, anders zijn je gedachten all over the place. 


Kleurenpunctuur neemt je mee in stilte waarin je getuige bent van alles wat je waarneemt. Waardoor je de éénheid met je ware natuur weer ervaart en de magie van stilte in je hart voelt kloppen. Dit zorgt ervoor dat je levensenergie weer vrij door je hele lichaam en je leven kan stromen en coherente informatie aan je hersenen gegeven wordt. Diep verdrongen herinneringen kunnen nu geïntegreerd en in evenwicht komen.

De relatie buik en hoofdhersenen, je onderbewustzijn en bewustzijn komen in harmonie en gaan natuurlijk samenwerken. 

Je celgeheugen schoont conditioneringen uit je kindertijd op terwijl je overgeeft aan de stilte in jezelf. 

Mijn werkwijze

 * Terwijl je ligt scan ik je aura om gericht het kleuren-licht in te stralen in je aura lagen

 * Vervolgens straal ik gericht de kleuren in op je acupunten, meridianen en chakra's

 * Het kleurenlicht samen met de biodynamische massage maakt moleculaire reacties in je cellen los

 * Ik zorg ervoor dat de gestagneerde energie weer gaat stromen en zal tevens daarvoor je aura opschonen.

 * Daarna laad ik je organen en chakra's op die extra energie nodig hebben 

 * Ter afsluiting verbind ik je chakra's met je verticale energiekanaal langs je wervelkolom terwijl je op je linkerzij ligt

 * Om vervolgens je auraveld te verlichten en op te laden met de kleuren-energie van bloemen, kruiden en kristallen

 * Met als resultaat: een gevoel van opluchting, bevrijding en welbehagen

Kom tot rust met kleurenpunctuur

Power of Color & Light

Helen Poolman’s light and color therapy was a psychedelic journey utilizing only light! I journeyed for over 2 hours. What a ride! Recommended for anybody interested in exploring the power of light, color, and consciousness!

David “Avocado” Wolf, www.facebook.com/DavidAvocadoWolfe, author of Eating for Beauty, Longevity Now, Superfoods:

The Food and Medicine of the Future

Onverklaarbare buikpijn weg

Inka (7 jaar) koos prachtige kleuren om zich mee te omhullen, en kreeg later ook kleurenpunctuur. Dat ze geen gluten meer mocht was lastig, maar lang leve de natuurwinkel. Tinka is het afgelopen jaar opgebloeid. Zowel haar karakter als haar onverklaarbare buikpijn, verdriet en exceem zijn weg. Dank je wel Helen, dankbare Tinka en moeder

In 2008 kwam ik voor het eerst bij Helen vooral om af te vallen maar heb veel meer gevonden. Ruim 12 jaar geleden kreeg ik het chronisch vermoeidheid-syndroom, waar later ook nog fibromyalgie bijkwam. Zwakke plekken waren altijd mijn hoofd, veel en vaak hoofdpijn en migraineaanvallen, mijn overgewicht en mijn rug. Ik zat nu in een periode waar het me niet lukte wat gewicht kwijt te raken. Ik had veel hoofdpijn en meerdere migraineaanvallen per maand. Altijd pijn, veel spierpijn en rugpijn. En continu moe, de hele dag door. Ik was vooral bezig met overleven. De zorg voor mijn 3 kinderen ging me met moeite af. Ik moest iets doen. Na een aantal weken op internet rondgestruind te hebben kwam ik steeds weer op de site van Helen terecht. Het heeft zo moeten zijn. De eerste afspraak vooral veel verteld en Helen testte uit welk voedsel mijn lichaam niet kon verdragen; vooral geen gluten en melkproducten. Dit liet ik dus voortaan staan. In 5 maanden tijd ben ik met dit dieet 12 kilo afgevallen. Gewoon door anders te eten, want honger heb ik niet gehad. Ik voelde me steeds beter, vooral ook na de kleurenbehandelingen. En daarnaast smeerde ik thuis met de kleurrijke equilibrium emulsie. De kleurpomander om me heen doen klinkt misschien raar maar voelt nog steeds erg prettig aan. Ook de inwendige mens werd aangepakt met pillen en druppels. Ik ging me steeds beter voelen in mijn lijf, kreeg meer energie en had weer zin om dingen te ondernemen. Mijn hoofdpijn verdween en nog beter mijn migraineaanvallen komen nog sporadisch voor. Ik beweeg veel meer en ben ook weer aan het sporten. Mijn lichaam kan al weer meer hebben want ik eet weer gluten en af en toe melkproducten zonder daar last van te hebben. Mijn spierpijn is nog niet helemaal weg maar wel minder. Ik ben echt weer op de goede weg en zal zeker nog bij Helen langskomen, maar wel minder vaak. Ik heb echt mijn leven weer terug gekregen. 

Anoniem