Dromen waarmaken

Boeddha

Spirituele Transformatie

Unitive Body-Psychotherapy

Een holistische benadering die de splitsing tussen een spirituele en psychologische benadering van de mens overstijgt. Dat je verleden aanpakt op het niveau van het heden.

Daarvoor brengen we de aandacht, zonder oordeel, naar je stemming, je gedachten en emoties, je gedrag en verlangens zoals deze zich in het moment aan je voordoen. 

Een ervaringsgerichte benadering waarbij dwangmatig denken wordt afgeleid door je focus te concentreren op je innerlijk lichaam. Waardoor je leert je lichaam van binnenuit te voelen en ermee te communiceren. Want dan zal je de macht van je aanwezigheid gaan ervaren die je diep geworteld houdt in het moment.

De identificatie met je denken en de vorm, kan hierdoor ontwaken uit zijn droom. Dan lukt het ondanks je mentale ruis en pijn toch geheel aanwezig te blijven. Want als jij echt aanwezig bent maken verwarring en onzekerheid plaats voor inzicht. Wordt je helder van geest die nieuwe perspectieven opent en je in staat stelt te kiezen voor datgene wat resoneert met jouw ware Zijn.


De vreugde en schoonheid van Zijn


Het Unitive proces brengt je verdeelde geest terug naar de schoonheid die jij in de stilte van je bezielende aanwezigheid alleen zélf kan ervaren. In die stilte van het Zijn kan je de stem van je ziel horen die je aanmoedigt je spirituele aard te leven en je dromen achterna te gaan.

Want jouw ziel wilt dat jij je wezenlijke Zelf leert kennen en gaat leven vanuit dat deel dat al vrij en verlicht is. Dat je aanstuurt vrij te blijven van het dwingende karakter dat je psyche over jouw werkelijkheid creëert.

Je ziel moedigt je kracht en vrije wil aan om je eigen identiteit te ontwikkelen. Om focus te houden op een weg die beter bij je past. Waarbij denken wat je voelt en voelen wat je denkt in balans is. Vanuit je Zijn keuzes gaat maken gebaseerd op liefde en vertrouwen in plaats van uit angst en wantrouwen.

Je ziel weet dat alles waarnaar jij zoekt voor jouw levensvervulling al in jou aanwezig is. Dit is waarover spirituele transformatie gaat. Dat jij je gaat realiseren dat je er al bent en alles er al is. Het wacht geduldig op jou om het toe te laten en het voluit te gaan leven.

Daarvoor richt ik mij op de kracht van jouw Zijn, waarin lichaam, geest en ziel één zijn. Want het is mijn verlangen om je te helpen jouw dromen waar te maken.

Indien je op zoek bent naar een psychotherapeut/coach voor jouw hulpvraag, neem dan contact met mij op voor een vrijblijvend oriënterend gesprek.

'Ik ben als jong volwassene een half jaar opgenomen geweest vanwege een eetstoornis (anorexia nervosa). Toen ik op gewicht was en uit de kliniek kwam voelde ik dat het eigenlijke proces en werk nog moest beginnen en ging in therapie bij Helen Poolman. Zij was mijn redding in die tijd. Ze heeft mij geholpen om op een diep niveau contact te maken met mijzelf en mezelf weer terug te vinden. Het was een hele reis naar binnen waarin zij mij met heel veel liefde, geduld en acceptatie begeleid heeft. Haar werk en begeleiding kenmerkt zich vooral door een goede afstemming, sterke intuïtie, helderheid en wijsheid. Ik heb het gevoel gehad dat alles altijd aanwezig mocht zijn en ze bood mij zoveel veiligheid en omhulling dat ik naar de meest pijnlijke plekken in mezelf durfde te kijken. Daardoor kon ik mij verder ontwikkelen en ziet mijn leven er nu uit zoals ik het graag wilde'.

Joannah Duregger