var piwik_site_id = 508; function getPiwikSiteId() { return piwik_site_id; } var _paq = _paq || []; /* tracker methods like "setCustomDimension" should be called before "trackPageView" */ _paq.push(['setCustomDimension', 1, 'page']); _paq.push(['trackPageView']); _paq.push(['enableLinkTracking']); (function() { var u="//piwik-1.imu.nl/piwik/"; _paq.push(['setTrackerUrl', u+'piwik.php']); _paq.push(['setSiteId', getPiwikSiteId()]); var d=document, g=d.createElement('script'), s=d.getElementsByTagName('script')[0]; g.type='text/javascript'; g.async=true; g.defer=true; g.src=u+'piwik.js'; s.parentNode.insertBefore(g,s); })(); -->

Page content

Het Pure Eten van Raw Food

Start je warme maaltijd altijd met een salade, want dat is het beste voor je.

shutterstock_77036827
In 1930 heeft de Zwitserse geneesheer, Paul Kouchakoff, aangetoond dat je witte bloedlichaampjes in aantal toenemen door het eten van gekookte voeding. Dit is extra belastend voor je immuunsysteem. Hij ontdekte dat indien je meer dan de helft rauwkost eet voordat je aan de gekookte maaltijd begint, je hoeveelheid witte bloedlichaampjes gelijk blijft. Wat mij betreft mag je echt eten wat je zelf wilt, maar het is fijn om te weten waarom enkel gekookt eten niet zo gezond is. shutterstock_178830170

Met Rawfood voorkom je vervroegde veroudering en blijf je langer gezond en vitaal.
Het eten van rawfood verhoogt de micro-elektrische potentie door heel je lichaam. Het verhoogt zowel de intra/extra- cellulaire afscheiding van toxinen als de absorptie van voedingstoffen. Dit werd ontdekt door Dr Eppinger, hoofd medisch dokter van de eerste medische kliniek aan de universiteit van Wenen. Samen met zijn collega’s kwamen zij tot de conclusie dat rawfood de enige voeding is die het micro-elektrische potentieel van je weefsels kan herstellen wanneer je cellen beginnen te degenereren. Vertraag het proces van celdegeneratie met rawfood.

Rawfood herinnert ons er aan hoe we oorspronkelijk aten.
Puur groente, fruit, noten, zaden, kruiden en specerijen! Onbespoten en niet verhit boven de 40 graden. De vitaminen, mineralen, flavonoiden en enzymen blijven door de lage verhitting optimaal behouden, waardoor je cellen beter gevoed en niet extra belast worden met toxische schadelijke stoffen. Raw food bevat veel enzymen waardoor de pancreas niet gedwongen wordt zo hard te werken om enzymen voor de vertering te ontfutselen en kan daardoor zijn ware grootte blijven behouden. De enzymen zorgen ervoor dat je voeding wordt afgebroken en goed verteerd. Ze werken ontgiftend, stimuleren je immuunsysteem en bevorderen regeneratie van je weefsels.

Energy Booster van geweekte en ontspruitte bonen en zaden. 

shutterstock_182967374

Het spruiten van zaden is gemakkelijk, goedkoop en bevat de meeste voedingswaarde en enzymen. In mijn ebook Het Pure Eten van Raw Food lees je hoe je dit zelf makkelijk kan maken.

De Plantenwereld is ook een bron van aminozuren. 

Je cellen bouwen eiwitten op uit acht noodzakelijke essentiële aminozuren. Deze zitten in tomaten, wortels, bloemkool, zoete aardappels, pompoen, aubergine, mais, erwten, boerenkool, sesamzaad, witlof, bananen, kool, aardappel, zonnebloempitten, noten en tarwegras.

Bijna alle fruit, groenten, kruiden en specerijen bevatten ook Flavonoïden.

Flavonoiden, de plantaardige stoffen die kleur geven aan de voeding, verhogen de activiteit van je cellen en stimuleren je stofwisseling. Het zijn krachtige anti-oxidanten. Wetenschappelijk onderzoek wijst erop dat er een synergistische relatie is tussen flavanoïden en vitamine C, waardoor elk de antioxidatieve capaciteit van de ander verbetert. Tevens blijkt dat bij veel van de vitaminenfuncties van vitamine C de aanwezigheid van flavonoïden nodig is. Chlorofyl het groene pigment van de planten is belangrijk voor de Ph waarde en het ijzergehalte van je bloed. Chlorofyl is ook een rijke voedingsbron voor de juiste bacteriën balans in je darmen. Erg gezond dus voor je darmen.shutterstock_146544422

Behalve de Kleur blijkt ook de opgeslagen hoeveelheid Lichtenergie in onze voeding belangrijk te zijn.
Het biofotonen onderzoek van de Duitse onderzoeker Dr. Popp schreef in 1984 een wetenschappelijk artikel over het bestaan van biofotonen. Biofotonen zijn lichtdeeltjes van verschillende frequenties die bij celdeling vrijkomen en vitale aanwijzers voor de kwaliteit van de voeding. Het zijn de energiedragers van het levend organisme en bevatten informatie die voor het voedingsaspect van groot belang zijn. Hij ontdekte dat organische voeding uit het wild twee maal zoveel lichtenergie afgeeft als gecultiveerde organische voeding. Biologische voeding vijf maal zoveel lichtenergie afgeeft als niet biologische voeding en gekookte en bestraalde voeding vrijwel geen licht bevat. Kortom hoe meer biofotonen oftewel licht er in je voeding zit, hoe krachtiger de lichtboost die je hiervan zal krijgen. Een bron van lichtenergie dus voor lichaam en geest.

Dit ondersteunt de bevindingen van Dr. Bircher-Benner die het Licht in de voeding als de meest vitale factor noemde.
shutterstock_139536956
Voeding heeft op alle niveau’s effekt op je bestaan, het gaat niet enkel simpel over de calorien voor je fysieke lichaam. Het biofotonen onderzoek laat zien dat rawfood niet enkel licht toevoegt om je geestelijk te prikkelen, maar dat het je tevens voorziet van de nodige energie voor de regulatie van de spijsvertering.

Levende rauwe voeding brengt foton-energie van zonlicht in het lichaam en het lichaam wendt dit aan voor je cellen.
Dr J Ott, ook een pionier van de lichttherapie, heeft kunnen bewijzen dat wij net als planten ook fotosynthetisch zijn. Daarom hebben wij ook dagelijks het licht nodig dat via je ogen en huid geabsorbeerd wordt. Wij zijn lichtwezens, die dus ook veel beter gedijen op voedsel dat gevuld is met licht. Eet daarom elke dag dus ook veel rauw, want daarmee absorbeer ook het licht in je lichaam. Het spreekt voor zich, hoe meer licht je via je voeding binnenkrijgt, des te meer opgeladen de batterijen van je cellen zullen zijn en des te beter je gezondheid. Lichtvoeding is een krachtig anti-aging middel.

shutterstock_276359093

Licht is onze symbiotische verbinding met het Universum.
Hoe meer licht wij absorberen en assimileren, hoe meer bewustzijn wij verkrijgen. Hoe meer wij onszelf transformeren door onze absorptie van licht te verhogen, des te meer wij dat licht worden. Dit is het subtiele geheim van bewust eten. (uit Gabriel Cousens, M.D. Conscious Eating).