Healing Touch

Vibrational frequenties of Colour Light

“We are still on the threshold of fully understanding the complex relationship between Light and Life, but we can now say, that the function of our entire metabolism is dependent on Light” Dr Fritz Albert Popp

De helende werking van Licht op Celniveau

Paracelsus zag de aura als een "Lichtgevende Bol" waarvan de kleuren konden worden onderscheiden

 in een groep waar Wit doorheen scheen en één met veel Zwart. 

Wit stond voor Gezondheid en het Goede en Zwart wees op Weinig Harmonie, Ziekte en het Kwade.

Zichtbaar en onzichtbaar licht. 

Kleuren bestaan uit trillingen die zich in de ruimte verplaatsen, net zoals tonen zich in de lucht voortplanten.

Net als tonen heeft elke kleur zijn eigen golflengte. Jij ziet alleen een klein gedeelte van het licht; de golflengte van 400 (VIOLET) tot 780 (ROOD)nanometer. Rood heeft een lage toon en lange golf en violet een hoge en korte golf. Hoe korter de golven hoe sneller de trilling en andersom. 

Trillingen, korte of lange golven, ze gaan door alles heen. Van nature zijn het de hulpmiddelen om het trillingspatroon in je aura en je cellen te harmoniseren. De trillingsresonanties van kleuren en geluid beïnvloeden je hele energieveld, dus ook je psychische toestand en die van je ziel. Daarom kan sommige muziek je zo diep raken zonder dat je precies weet waarom. Hetzelfde geldt dat ook voor kleuren. Alleen zijn we ons daar minder van bewust.

Licht en kleur brengen energetisch informatie over via je ogen, je huid en je voeding. Vervolgens gaan de kleurprikkels naar je hersenen en maken daar reacties los die hormonale processen beïnvloeden. Kleur dringt door tot iedere cel en maakt daar reacties los die onmisbaar zijn voor je lichamelijke en psychische gezondheid.

Testimonies

A Psychedelic Journey

“Helen Poolman’s light and color therapy was a psychedelic journey utilizing only light! I journeyed for over 2 hours. What a ride! Recommended for anybody interested in exploring the power of light, color, and consciousness!” David “Avocado” Wolfe, www.facebook.com/DavidAvocadoWolfe, author of Eating for Beauty, Longevity Now, Superfoods: The Food and Medicine of the Future

David Wolfe

International Nutrition Guru & Speaker

Prettig soort Trance

"Een behandeling door Helen Poolman is met geen andere behandeling te vergelijken. Het is een combinatie van massage, healing, geuren en kleuren(punctuur). Haar kleurenreadings verschaffen me daarnaast veel inzicht in mijn eigen proces. Vanaf het moment dat ik op haar behandeltafel lig en me aan haar kundige handen overgeef, ervaar ik een prettig soort trance. Alsof er even geen tijd bestaat. Ik voel dat er tijdens haar behandeling van alles gebeurt en ben tegelijk volkomen ontspannen. Na de behandeling voel ik me intens rustig. De volgende dag(en) ervaar ik een duidelijke toename van energie. Alsof mijn lichaam en geest letterlijk zijn opgeladen. Deze werking ben ik overigens wel sterker gaan voelen naarmate ik vaker - zeker om de 2 weken - kwam. Voor het behouden van een goede balans ga ik nu iedere maand na haar toe en in tijden van stress weer wat vaker. Het liefst had ik haar voor mezelf gehouden, maar dat is niet goed voor m'n karma. Dus bij deze geef ik haar prijs!!!" Roxane Catz, Amsterdam roxane ©atz, freelance journalist

Roxane Catz

Freelance Journalist

Behandeling Lekker Relaxed

Helen heeft mij voor het eerst laten kennismaken met kleurentherapie. Ik had wel eens gehoord over kleuren en natuurlijk kende ik de kleurensauna wel, maar wat kleuren nu precies kunnen doen, dat wist ik niet. De behandeling van Helen was een heerlijke ervaring! Eerst moest ik een aantal kleurenflesjes uitzoeken. Zo bijzonder dat dit toch elke keer weer net andere flesjes zijn en dat toch ook iedereen andere flesjes kiest! Ik was heel benieuwd wat er ging gebeuren, wat ik ervan zou merken en hoe ik mij zou gaan voelen. De behandeling zelf was heel relaxed. Helen kan je zo ontzettend goed op je gemak laten voelen, het liefst was ik niet meer van de tafel opgestaan. Wat Helen precies heeft gedaan weet ik niet, want ik had heerlijk mijn ogen dicht terwijl ze me zacht aanraakte en ik wat vreemde rommelingen op een apparaatje hoorde. Wat ik vooral gemerkt heb is dat ik mij tijdens, maar ook daarna heel erg relaxed voelde, meer in mijn eigen lichaam. Alsof je weer dichter bij jezelf komt. Heerlijk ook om daarna nog even in je eigen ‘bubbel’ te blijven en het drukke leven aan je voorbij te laten gaan. Echt van die subtiele dingen dat alles in je lijf en in je hoofd nét even soepeler verlopen. Die nacht was het volle maan en meestal slaap ik dan vrij onrustig, maar deze avond sliep ik als een roos. Dankjewel Helen! Ik denk dat je mij nog wel een keer terug gaat zien! Liefs Tessa Moorman van de Green Happines

Tessa Moorman 

Green Happines

A Healing Journey Beyond Colour

Ontspan en kom in een soort van Trance

Met de harmonische trillingsfrequenties van muziek en kleur kan je jouw energieveld weer harmoniseren. Harmonie is de meest efficiënte toestand voor levensenergie om optimaal te stromen en je energiebron aan te vullen. Want stress, vermoeidheid, ziekte, zijn allemaal tekenen van een tekort aan levensenergie. 

Op dat moment is het belangrijk om rust momenten voor jezelf te creëren en de verbinding met jezelf te herstellen. Ik combineer kleurenpunctuur altijd met een Bio-Dynamische Touch. De Bio-Dynamische behandelingen richten zich altijd op het openen van de peristaltiek. Dit is belangrijk om datgene wat los komt ook daadwerkelijk af te kunnen voeren.

Kleurenpunctuur zou je kunnen vergelijken met de klassieke acupunctuur. In plaats van een naald wordt met een lichtpen kleur ingestraald. Aan de hand van de klacht wordt nauwkeurig de gedefinieerde kleur voor dat specifieke acupunctuurpunt via de huid in gestraald. Tevens wordt specifiek gekozen kleuren gebruikt voor relexzones, meridianen en ik werk er ook graag mee in de aura. 

Deze Kleurrijke Healing Touch is een unieke energetische reis. Je stroomt gewoon mee op de energieflow van de kleuren die bij je ingestraald worden en de aanraking van mijn handen. Je voelt je letterlijk oplichten en nader tot je zelf gebracht worden. Een harmonische toestand die je helemaal in je lichaam doet landen en bij je eigen Heelheid brengt.

 Heeft kleurenpunctuur baat bij alle klachten?

Alle endocriene behandelingen zijn erop gericht om je hormoonbalans te herstellen.

Stress, psychische factoren, permanente emoties en verkeerde voeding, leiden tot verstopping in de energiecirculatie van onze meridianen. De klachten die hierdoor ontstaan zijn meestal niet klinisch aan te tonen.

Als we veel last hebben van stress verzwakt je immuunsysteem en raakt je hormoonhuishouding uit balans. De eerste symptomen waaraan je dat merkt; vermoeidheid, bezorgdheid, wisselende stemmingen, kort lontje, rusteloosheid, hoofdpijn tot migraine aan toe.

Je slaapt slecht, wordt minder uitgerust wakker,  kan je minder goed concentreren, krijgt moeite met dingen onthouden en vergeet ook makkelijker. Leren gaat je niet meer makkelijk af en het begint je gewoon letterlijk af en toe te duizelen.

Je nek en schouders voelen stijf of je voelt het meer in je rug, druk op de borst, last van je maag, spijsverteringsproblemen, koude handen en voeten, kortom je lichaam zit je tegen. Ook problemen met je bloeddruk kunnen hiervan het gevolg zijn. Vrouwen kunne door teveel stress een verstoorde menstruatiecyclus krijgen en vaak ook klachten met hun schildklier. Als je je beseft dat stress al dit soort klachten kan veroorzaken, dan is het ook begrijpelijk dat de kans op depressie en angsten groot is.

Teveel en langdurige stress veroorzaakt een disbalans in de regulatie van je sympatische en parasympatisch zenuwstelsel. Hierdoor ontstaan  hormonale regulatiestoringen, je endocriene systeem is ontregeld. De voortdurende aanwezigheid van cortisol en epinefrine in je bloed destabiliseren je immuunsysteem en zijn de oorzaak van bovenstaande klachten. De kleurenpunctuur methode van Peter Mandel heeft specifieke behandelingsprotocollen ontwikkeld om de hormoonbalans te herstellen.

Breng je Hormonen in Balans

Een kleurrijke mini kuur voor je 

endocriene systeem

Een kleurrijke mini kuur voor je Hormoonbalans. Deze kleurenpunctuur kuur bestaat uit 4 behandelingen. Deze zijn er specifiek op gericht om jouw endocriene systeem weer gezond te laten functioneren. Herken jij jezelf in bovenstaand verhaal?

Alles kan een reden zijn om even bij te tanken onder een douche van kleuren in je aura, op je huid, met een combi van mijn healing touch opgebouwd vanuit 33 jaar massage ervaring. Want beiden zet ik in om jou zo diep mogelijk in ontspanning te laten komen. 

Het is belangrijk dat je controlemechanisme even inslaapt zodat nieuwe signalen naar je cellen gestuurd kan worden. Want het gaat er nu om dat jouw sympatisch en parasympatisch zenuwstelsel weer in balans komt. Hiervoor moet het oude programma gedeleated worden en een gezond werkend programma geprogrammeerd worden. Dat is het doel en dat kan alleen in rust plaats vinden.

Een ontspannende reis die je onrust als sneeuw voor de zon laat verdwijnen. Een kuur die je accu weer oplaad en het licht in je leven terugbrengt.

Je levenlust zal toenemen en je zult merken dat je een positievere kijk op jezelf en je leven zal krijgen.

Het licht je letterlijk en figuurljk weer even helemaal op.

Deze kuur bestaat uit 4 sessies, maar kan naar behoefte verlengd worden.

Detoxen met een kleuren kuur

Alle toxische behandelingen zijn erop gericht om te kunnen ontgiften.

Wanneer je te lang met hormonale klachten blijft doorlopen, zal je lichaam zich harder gaan verdedigen en toxisch gaan reageren. Dan komen de acute ontstekingen om de hoek kijken. Acute pijn in de gewrichten, de rug, last van specifieke organen, zwellingen door vochtopeenhoping.  Ook chronische klachten zijn toxische klachten die op den lange duur zullen overgaan in degeneratieve ziektes.

Toxische klachten zijn bijvoorbeeld; terugkomende verkoudheid, infecties, onstekingen van neus en bijholte, oorontsteking, amandelontsteking, lymfatische reumatische ziektes, verstoring van de lymfeafvoer in het onderlichaam.

De kleurenpunctuur methode van Peter Mandel heeft ook specifieke behandelingsprotocollen ontwikkeld om de werking van je lymfesysteem te ondersteunen. Gestagneerde energie gaat hierdoor weer stromen waardoor je lichaam de gif-afvalstoffen beter kan afvoeren. Kleurenpunctuur zet bewust kleurgebruik in voor energiebalans en om het zelfregulerend vermogen van je lichaam te herstellen. 

Geef je Gezondheid een Licht Boost

Kleurrijke Detox Kuur 

Een kleurrijke boost om jezelf van binnen uit helemaal op te schonen. Om je lichaam te ondersteunen om de gif-afvalstoffen uit je lichaam te verwijderen. Een kuur die je weer even helemaal oplicht en oplaadt met energie.

Deze kleurrijke Detox Kuur bestaat uit 4 behandelingen die de uitscheiding stimuleert van afvalstoffen en tegelijkertijd je immuunsysteem versterkt.

Eigenlijk spreek ik liever over een holistische detox, omdat we ons niet alleen zullen focussen op het afvoeren van gif-afvalstoffen op lichamelijk niveau, maar ook wat nu psychisch-emotioneel losgelaten mag worden. Deze kuur wordt afgestemd op jou persoonijk, want iedereen heeft zijn eigen verhaal waarmee hij/zij binnenkomt.

Afhankelijk daarvan kan je kiezen voor enkel kleurenbehandelingen of dat je deze wilt aanvullen met; voedingsadvies, mild vasten, je gewicht herstellen. 

Tijdens het voor-en najaar heeft het lichaam behoefte aan een rustpauze om te kunnen detoxen. Maar ook als je chronische klachten hebt kan ik je dit pakket van harte aanraden. Als je wilt aansterken na een lange ziekte of operatie is kleurenpunctuur zeker de moeite waard.