Page content

Helen Poolman

Helen PoolmanVisie 

Mijn hele leven observeer ik lichaamshoudingen en hoe mensen zich door het leven bewegen. Met een shock zag ik al op jonge leeftijd dat wat men in vrijheid dacht te leven, helemaal niet vrij was. 

Vanaf dat moment werd ik mij bewust hoe de mens veelal geconditioneerd zich door het leven beweegt. Dat men zich daar ook van kon bevrijden wist ik toen nog niet.

Natuurlijk ontsprong ik zelf ook niet deze dans van het leven en moest ik mijzelf gaan observeren. Al gaande weg werd ik hiermee vertrouwd en wees het mij de weg die ik te gaan had.

Ik leerde hoe ik op verschillende manieren mijn energie kon vrij maken om mijzelf verder te kunnen ontwikkelen en authentiek in de wereld te kunnen zijn. Mijn bewustwording heeft wijsheid aan mijn ziel geschonken. Dit gun ik iedereen.

Missie 

Het is mijn missie om vrouwen te helpen ontdekken wat hun unieke kwaliteiten zijn en welke stappen zij het beste kunnen maken op hun levenspad om de beste versie van zichzelf te worden met een sterk immuunsysteem en hoog energieniveau.

Verandering komt van binnen uit                    

Tijdens de tweede feministische golf in de jaren 70, zette ik vrouwenpraatgroepen op en begeleidde ik 2 jaar deze samen met een collega. Vervolgens richtte ik samen met andere vrouwen in Amsterdam het eerste wegloophuis voor meiden op, zodat zij niet over de straat hoefden te zwerven. Allemaal kwamen zij uit gebroken gezinnen en hadden zij zware problematiek met hun nieuwe stiefouder achter de rug.

Na twee jaar fulltime, inclusief nachtdienst, daarvoor gewerkt te hebben, realiseerde ik mij dat werkelijke transformatie alleen van binnen uit kon plaatsvinden. Het sociaal-cultureel werk ruilde ik in voor een psychologische en fysiek-energetische aanpak.

In 1984 opende ik mijn praktijk voor Unitive body-oriënted psychotherapy & Bio-Dynamic massage therapy. Toen opende zich een nieuwe wereld voor mij.

Vrouwen met een Burnout                                                                                            

Zeven jaar later, vanaf 1991 kwamen via Sonja van Zweden steeds meer vrouwen met burnout en chronische vermoeidheidsklachten. Groepsgewijs en individueel leerde ik hen zich te ontspannen, via meditatie hun interne staat te veranderen en thuis te komen in hun lichaam om in het Nu aanwezig te kunnen zijn.

Ik leerde vrouwen het contact met hun lichaam en hart te herstellen. Beiden zijn een betrouwbaar kompas voor de geest, alleen dien je er naar te leren luisteren. Hierin ligt mijn taak en mijn passie. 

Al gaande weg ontdekte ik dat niet alleen stress, maar ook tekorten van voedingsstoffen oorzaak waren van een overprikkeld zenuwstelsel en verzwakt immuunsysteem. Die relatie werd toen niet gelegd.

Gelukkig wordt nu steeds meer bekend over de relatie van voeding en psychosomatische klachten en het belang van een goed werkend spijsverteringssysteem.

Mijn zoektocht naar gezondheid en vitaliteit

Ondanks mijn gezonde biologische eetgewoontes werd ik zelf ook overmand door chronische vermoeidheid. Waarom liet mijn lichaam mij in de steek? Ik was heel gelukkig met mijn 2 dochters en nieuwe huis in Bergen en al het mooie werk dat ik deed.

Ik merkte het effect op mijn psyche en ik werd de donkere nacht van de ziel ingetrokken. Ik kon niets anders dan mij eraan over te geven en te zoeken naar healing voor mijn lichaam en ziel. De hoeveelheid artsen en alternatieve hulpverleners ten spijt, het was een druppel op een gloeiende plaat. Kennelijk moest ik zelf mijn antwoorden vinden en die heb ik gevonden, maar dat had veel tijd nodig.

Mijn boodschap is daarom ook ‘Zoek en gij zult vinden en geef dat geloof nooit op’!

Enkele jaren later kreeg ik ook nog een ernstig auto ongeluk met hersenkneuzing tot gevolg. Dit bracht mij voor het eerst in contact met de engelen met de boodschap, “Je leeft, want je hebt een Missie”.

Dit was een keerpunt in mijn leven en resulteerde in een zoektocht naar ‘The Code of Life for Wellness’. Wat had mijn zelfregulerend vermogen nodig zodat het weer zou functioneren waarvoor het oorspronkelijk ontworpen was?

Het roer ging om

In januari 2001 ging ik helemaal back to basic, drie jaar leefde ik op 100% rawfood. Een nieuwe wereld en keuken ging voor mij open. Vertrouwend op de kracht van moeder natuur begon ik aan een lange detox en opbouw periode die mij werkelijk nieuw leven inblies.

In 2005 veranderde ik mijn bedrijfsnaam van Unitieve lichaamsgerichte psychotherapie en Bio-Dynamische massage tot Pure Lifestyle©. Steeds meer mensen kwamen voor voedingsadvies en gezondheidsbewustzijn. Jarenlang heb ik rawfood cursussen gegeven en mensen hiermee verder geholpen.

Helen met kleur en licht

In 2007 ben ik trainer en consultant geworden met het Aura-Soma kleurensysteem. Sindsdien geef ik kleurenconsulten voor Hart en Ziel en Aura-Soma opleiding, waarin de mensen worden opgeleid tot professionele consultants.

Deze non-intrusive way van in gesprek gaan met de cliënt opent snel het hart en intuïtie. Het geeft je de mogelijkheid jezelf te herinneren op zielsniveau en geeft inzicht in je ontwikkelingsproces. Een prachtige wegwijzer om bij je missie en onaangesproken talenten te komen en je levenspad bewust te kunnen gaan.

Er is een grote schat in ieder van ons die zich in een inherente heelheid bevind. Daarom geloof ik dat het aanspreken van je “hogere wijsheid” meer oplevert dan enkel mee te gaan in de problematiek, zonder deze te ontkennen.

Je eigen volmaaktheid ontdekken, met nieuwe ogen naar jezelf en jouw gecreëerde werkelijkheid kijken, je identificeren met je ware ziel-bestemming is een prachtige erkenning die jij jezelf alleen kan geven. Daarvoor werk ik met Aura-Soma, want jij kiest de kleuren zelf!

In 2007 volgde ik de opleiding voor Kleurenpunctuur van Peter Mandell die mij veel behandelingsprotocollen in handen gaf om juist fysieke klachten beter te kunnen behandelen.

Beide vormen van werken met kleur en licht bleken een krachtige en doeltreffende aanvulling te zijn op mijn werkwijze. Sindsdien begeleid ik vooral vrouwen die de weg van hun hart en ziel willen volgen en hun lichaam daarin willen meenemen ook met behulp van kleuren-licht.

A wellness journey

In 2009 werd ik uitgenodigd door uitgeverij Terra Lannoo om een rawfood kookboek te maken. Dat inspireerde mij om de lekkerste verzameling rawfood door te geven in een prachtig fotoboek, samen vormgegeven met fotografe Anna de Leeuw  Het Pure Eten van Rawfood .

Het bleek niet voldoende te zijn voor mij om alles uit groente, fruit, noten en zaden te halen, ook niet toen ik weer gekookte voeding en dierlijke eiwitten toevoegde. Ik kwam er achter dat essentiële voedingsstoffen die vroeger natuurlijkerwijs in het eten zaten er nu niet meer voldoende in zitten.

Suppleren is een noodzakelijk iets geworden. Maar wat je daarvan beter kunt laten staan en welke je nu juist het beste kunt nemen, daarover zijn de meningen nogal verdeelt.

In 2010 begon ik samen met Cathleen Beerkens hierover lezingen te geven. Het resultaat daarvan is dat ik de afgelopen 7 jaar ook vrouwen begeleid die op zoek zijn naar meer energie en verbetering van hun gezondheid.

In 2016 hebben wij, een groep vrouwen, A Wellnessrevolution© opgezet om uitgebreide onderbouwde educatie te geven en te verwijzen naar betrouwbare bronnen op het gebied van voeding en wellness.

Inmiddels is op basis daarvan een opleiding tot holistisch wellness coach ontwikkeld, welke inmiddels zowel in NL als Ierland als USA gegeven wordt. Deze is nu erkend door de V.B.A.G. waardoor meerdere therapeuten en alternatieve hulpverleners hier toegang tot zullen vinden.

Integrale benadering

Al gaandeweg heb ik mij verder ontwikkelt als Unitieve psychotherapeut en als healer met kleur en lichttherapie en /of voedingsadvies. Door al mijn cliënten heb ik een schat aan ervaring opgedaan en daarmee ook mijn healing touch – mijn vermogen om middels mijn handen te helen versterkt.  

Je kan bij mij terecht voor het oplossen van diverse fysieke klachten en psychische problemen. We onderzoeken de samenhang daartussen vanuit het psychische en fysieke perspectief. Lichaamswerk zal een integraal onderdeel zijn van je traject. Hoe wordt duidelijk in ons eerste gesprek.

De reden waarom velen bij mij komen zijn:

 • Body-Mind release bij stress en burn-out.
 • Chronische vermoeidheid.
 • Hervinden van kracht en authenticiteit.
 • Verwerking en herstel van emotioneel/fysiek trauma.
 • Verwerking van scheiding.
 • Op een kruispunt in je leven en zoekt nieuwe richting.
 • Voor persoonlijke en spirituele ontwikkeling.                                                                       
 • Het volgen van Aura-Soma opleiding.  

Kennismakingsgesprek

Is er iets in mijn verhaal wat je herkent en ben je nieuwsgierig naar wat ik voor je kan betekenen? Je bent welkom voor een kennismakingsgesprek om je te oriënteren of ik voor jou de aangewezen persoon ben die je kan ondersteunen. Een gratis eerste gesprek van een uur bied ik je hiervoor aan.

 Opleiding:  

 • HBO sociaal-cultureel werk
 • Unitive body-psycho therapy
 • Biodynamische psychologie en Posture Change massage
 • Certified Pulsor® Practioner
 • HBO medische basiskennis
 • HBO Natuurgeneeskundig adviseur
 • HBO Iriscopie 
 • HBO Kleurenpunctuur
 • Certified Aura-Soma® consultant en teacher (all levels)
 • Orthomoleculair afslank consulente
 • Quantum leap en Making the stage van T.Harv Eker

Heb je nog vragen  klik op de contact pagina.

Tot ziens Helen Poolman

Comment Section

3 reacties op “Helen Poolman


Door margriet rutgers op 27 april 2013

Dag Helen, ziet er mooi uit, hoor van jou via Maya Kerstan. Kun je me op je mailinglist zetten voor up-to-date informatie? Ik woon in Deventer, maar Amsterdam is goed te bereiken, bovendien ben ik daar wel geregeld. Ik kan dan misschien iets combineren. Met hartelijke groet,

Margriet


Door manicure op 9 maart 2017

Undeniably believe that which you said. Your favorite reason seemed to be on the net the
simplest thing to be aware of. I say to you, I definitely get irked while
people consider worries that they plainly do
not know about. You managed to hit the nail upon the top
and also defined out the whole thing without
having side effect , people could take a signal.
Will probably be back to get more. Thanks


Door Latricia op 15 maart 2017

That’s not even 10 miutens well spent!

Plaats een reactie