var piwik_site_id = 508; function getPiwikSiteId() { return piwik_site_id; } var _paq = _paq || []; /* tracker methods like "setCustomDimension" should be called before "trackPageView" */ _paq.push(['trackPageView']); _paq.push(['enableLinkTracking']); (function() { var u="//piwik-1.imu.nl/piwik/"; _paq.push(['setTrackerUrl', u+'piwik.php']); _paq.push(['setSiteId', getPiwikSiteId()]); var d=document, g=d.createElement('script'), s=d.getElementsByTagName('script')[0]; g.type='text/javascript'; g.async=true; g.defer=true; g.src=u+'piwik.js'; s.parentNode.insertBefore(g,s); })();

Page content

Kleurentherapie, de betekenis van kleuren in het dagelijks leven

Kleurentherapie, de betekenis van kleuren in het dagelijks leven

Kleuren hebben meer betekenis in je dagelijks leven dan je denkt. Wist jij dat je altijd kiest voor die kleuren die je positief stemmen en een prettig gevoel geven? Elke kleur bevat zijn eigen frequentie en informatie en wekt een resonantie op die bepaalde associaties en gevoelens bij je oproepen, zonder dat je weet waarom.

Licht is informatie en opgebouwd uit verschillende kleuren met ieder zijn eigen lichttrilling en betekenis. De kleuren worden zichtbaar zodra het licht op een prisma schijnt. Jij resoneert dus onbewust mee op de trillingen van de kleuren die je draagt, de bloemen die je kiest, de kleurrijke accessoires in je huis en het lichtspel in de natuur. De betekenis van kleur wordt ook in onze taal gebruikt. Men zegt bijvoorbeeld dat je gedachten en gevoelens door je verleden zijn gekleurd en kleuren je gedrag, acties en resultaten. Of men spreekt  over de geest die vervuld is van lichte gedachten en hoe deze ook je lichaam en je gevoelens verlicht. Wanneer je in een lichte stemming bent, ben je zonder externe reden opgewekt en positief gestemd. Maar als je blik vertroebeld is, geen lichtpuntje meer ziet, ben je vaak bedroefd, somber, depressief en negatief gestemd. De aan-of afwezigheid van Licht bepaalt hoe jij het leven ervaart, kleurrijk of kleurloos. 

Kleuren die je aanspreken weerspiegelen onbewust je ontwikkelingsproces.

Kennelijk betekenen kleuren dus iets, alleen je weet niet wat. Als je het verband tussen de informatie van kleur en jezelf bewust wordt, ontdek je dat de kleuren die je kiest unieke boodschappen voor je hebben. Dit leidt spontaan tot meer zelfinzicht. Je kiest hiervoor intuïtief die kleuren die je het meeste aanspreken uit 115 kleurencombinaties. Kleuren resoneren met je onderbewustzijn, net als je intuïtie overigens. De kleuren van Aura-Soma zijn samengesteld uit bloemen, kruiden, essentiële oliën en de energetische informatie van edelstenen en kristallen bevatten. Wanneer je in aanraking komt met deze kleurrijke lichttrillingen ontdek je de feilloze weerspiegeling van je essentie en de stappen die je in jezelf wilt zetten. Het maakt jouw proces zichtbaar. Deze nieuwe stroom van informatie helpt je bij het verkrijgen van meer inzicht in moeilijke situaties. Het ondersteunt je met precieze affirmaties en juist kleurgebruik om jezelf verder te helpen in je bewustwordingsproces. 

Het mooie hiervan is dat je de hele dag kleuren ziet en door te werken met het bewustzijn van kleuren kan je deze elke keer weer opnieuw kiezen. Geen dag is hetzelfde en je bent voortdurend in verandering. De kleuren die jij kiest maken dit zichtbaar. Door deze op de levensboom van de Kabbala te plaatsen krijg je ook toegang tot deze universele levenswijsheid. De levensboom geeft je inzicht in jouw goddelijke natuur en maakt je ontwikkelingsweg in jouw leven zichtbaar.

AURA-SOMA Level 3

Door het innerlijk begrijpen van de levensboom via jouw kleuren plaatsing op de boom, ontvang je innerlijke wijsheid en inzicht in jezelf en de universele wetten van het leven. Dit maakt jouw levensweg prachtig zichtbaar en zo begrijpbaar. Het verbind je met de schoonheid van je eigen ziel waardoor je stap voor stap je eigen karakter kan transformeren en de positiviteit in jezelf en de ander beter kunt waarnemen. Het geeft je inzicht in hoe jij zelf de kwaliteit van je leven kunt verbeteren. Hierdoor gaan de dingen zich ten goede keren en krijg je meer voldoening op elk gebied in je leven. Iedereen wilt meer uit zichzelf en het leven halen en positief in het leven staan. Want positiviteit brengt je energie niveau omhoog en geeft nieuwe inspiratie en kansen om verder te komen in je leven. 

Allemaal zoeken we naar meer levensvervulling waardoor wij onszelf blijven ontwikkelen.

Volgens de Kabbala komt dit voort uit ons verlangen naar het spirituele Licht die je vreugde schenkt en je behoeftes en verlangens bevredigt. In het boek “de Kracht van Kabbala” beschrijft Yehuda Berg het spirituele Licht als de positieve eigenschappen en spirituele energie van God. Het Aura-Soma kleurensysteem reikt je ‘dit spirituele Licht’ als het ware aan met 115 kleurencombinaties. Hiermee kan je elk moment een beroep doen op de krachtige energiebron van kleuren. De kleuren die jij intuïtief kiest geeft je de juiste inzichten en handvatten om je overtuigingen te herstructureren. Dit alles samen helpt je positief in het leven te kunnen staan en je plannen helder te krijgen. Het bekrachtigt je in datgene wat je onbewust al weet en ondersteunt je expressie te geven aan de creativiteit die in jou zit en jou zo uniek maakt. 

De Power of Colour Light ” Je bent de kleuren die je kiest”

shutterstock_137897132Vanuit een nieuw kleurenperspectief neem je jouw persoonlijke energie onder de loep.

  • Je krijgt antwoord op de vraag Wie ben ik en Wat is mijn rol en doel in dit leven.
  • Je ontdekt Wie je in Essentie bent en Altijd zal zijn.
  • Je krijgt zicht op de Rode Draad in je leven en hoe deze je naar je Zielebestemming leid.
  • Het geeft je Kracht, Zelfvertrouwen, Innerlijke rust en Balans.
  • Je krijgt zicht op Jouw Persoonlijke Ontwikkeling en de weg die je aan het gaan bent.
  • In de Opleiding leer je Praktisch en Intuïtief met dit Transformatie Systeem te werken, waarmee je nieuwe doorgangen in jezelf en bij de ander kunt blijven openen en ontwikkelen.

Spreekt dit je aan, maak dan vrijblijvend een afspraak voor een oriënterend gesprek voor een coaching traject                     of voor de opleiding van Aura-Soma.