var piwik_site_id = 508; function getPiwikSiteId() { return piwik_site_id; } var _paq = _paq || []; /* tracker methods like "setCustomDimension" should be called before "trackPageView" */ _paq.push(['trackPageView']); _paq.push(['enableLinkTracking']); (function() { var u="//piwik-1.imu.nl/piwik/"; _paq.push(['setTrackerUrl', u+'piwik.php']); _paq.push(['setSiteId', getPiwikSiteId()]); var d=document, g=d.createElement('script'), s=d.getElementsByTagName('script')[0]; g.type='text/javascript'; g.async=true; g.defer=true; g.src=u+'piwik.js'; s.parentNode.insertBefore(g,s); })();

Page content

Helen Poolman

Helen PoolmanMijn Visie 

Mijn hele leven observeer ik lichaamshoudingen en hoe mensen zich door het leven bewegen. Met een shock zag ik al op jonge leeftijd dat wat men in vrijheid dacht te leven, helemaal niet vrij was. Ik zag dat als onbewuste gevangenschap uit vrije wil! Vanaf dat moment werd ik mij bewust hoe de mens als een soort “robot” zich door het leven bewoog. Het was alsof er onbewust een programma aanstond hoe zij zich moesten gedragen en bewegen gezien de omstandigheden. Dat men zich daar ook van kon bevrijden wist ik toen nog niet. Natuurlijk  ontsprong ik zelf ook niet deze dans van het leven en kwam erachter dat het veel bewustwording en oefening vraagt om je Ware Zelf, je Ziel, Ik Ben te herinneren en écht authentiek te zijn.

Mijn missie

Mijn hart gaat uit naar die mensen die lijden en zichzelf weer willen herstellen van fysieke en geestelijke ballast. Met liefde, zorg en aandacht voor wat gehoord en aangeraakt wilt worden, help ik mensen de kompas van hun hart, hun eigen waarheid en kracht te hervinden om een bezield leven te kunnen leiden. We leven nu in een tijd waarin we onze verbinding met de natuur en onze natuurlijke bioritme moeten herstellen. Pure Lifestyle bied je de mogelijkheid hiervoor: ‘terug naar de basis en ontdekken wie je nu écht bent en wat je nodig hebt voor een optimale gezondheid en balans. Bewustwording van de kracht van pure onbewerkte voeding en plantaardige suppletie, de schoonheid en voeding van de natuur speelt hierbij ook een belangrijke rol en draagt mede bij aan het verhogen van jouw energie- en bewustzijnsniveau. Pure Lifestyle transformeert je leven van binnen naar buiten en van buiten naar binnen. Samen helpen we mee aan de ondervoeding van kinderen wereldwijd als wij onszelf ook extra gaan voeden met real food nutriënten.

Vrijheid is goud waard  

Om écht vrij te worden, moest ik écht trouw worden aan mijzelf. Ik begon aan mijn up side down, inside out journey en kwam in een geheel nieuwe wereld terecht. Mijn eerste spirituele ervaring bracht mij thuis in mijn lichaam en ik (h)erkende van heel ver weg mijn nieuwe oneindige zelf. Al gaandeweg werd de positieve blije kracht die hierdoor vrijkwam, mijn innerlijk kompas. Leven in het Nu is voor kinderen vanzelfsprekend, ik moest het mezelf weer aanleren met meditatie (sinds 1987) en yoga (sinds 1994). Dagelijks neem ik hiervoor de tijd, want dat traint mijn lichaam en geest om zo goed mogelijk wakker te blijven gedurende de dag.

Verandering komt van binnenuit                    

Na twee jaar fulltime inclusief nachtdienst gewerkt te hebben in het meiden wegloophuis in Amsterdam, waarvan ik mede oprichtster was, stopte ik daarmee van de ene op de andere dag. Dit kwam doordat ik  mij realiseerde, dat werkelijke transformatie alleen van binnen uit kon plaatsvinden. De sociale aanpak ruilde ik in voor de psychologische insteek en startte in 1984 mijn praktijk voor Unitive body-psycho therapy & Bio-Dynamic massage therapy.

Sindsdien begeleid ik vooral hooggevoelige vrouwen die op zoek zijn naar hun authentieke zelf en vrij willen komen van hun beperkende en veroordelende overtuigingen naar zichzelf. Ze hebben behoefte aan ontspanning en zoeken tegelijkertijd naar iets wat hen meer energie kan geven om het levenstempo vol te kunnen houden. De meeste vrouwen hebben daarnaast verschillende fysieke klachten en zoeken rust voor hun hoofd. Ik leer hen al snel het contact met hun lichaam te herstellen, want het lichaam is een betrouwbaar kompas voor de geest, alleen dien je er naar te leren luisteren. Hierin ligt mijn taak. Stap voor stap begeleid ik je om je meer te kunnen afstemmen op je gevoelswaarnemingen en schep ik de ruimte om je antwoorden van binnen uit naar boven te laten komen, vanuit het deel dat alles al weet. Dan kan je de boodschap zowel mentaal, emotioneel en fysieke gewaarworden. Het onderscheid tussen wie jij écht bent en dat wat je ervaart verschuift zich hierdoor meer naar de kwaliteit van authenticiteit. Aanwezig zijn in het Nu wordt een natuurlijk iets waarop je kan vertrouwen. Dit geeft je een nieuwe basis om onder alle omstandigheden bij jezelf te blijven.

Er is een grote schat in ieder van ons die zich in een inherente heelheid bevind. Daarom geloof ik dat het aanspreken van je “hogere wijsheid” meer oplevert dan enkel mee te gaan in de problematiek, zonder deze te ontkennen. Je eigen volmaaktheid ontdekken, met nieuwe ogen naar jezelf en jouw gecreëerde werkelijkheid kijken, je identificeren met je ware zielsbestemming is een prachtige erkenning die jij jezelf alleen kan geven. Vanuit bezieling kan jij het heft in eigen handen nemen en je leven inrichten op wat jij écht wil. Ik ervaar het elke keer weer als een voorrecht je daarbij te mogen helpen. Al gaandeweg ontwikkelde ik mij niet alleen verder als unitieve psychotherapeut maar ook als healer. Door al mijn cliënten heb ik een schat aan ervaring opgedaan en daarmee ook mijn healing touch – mijn vermogen om middels mijn handen te ‘helen’ versterkt. 

Burnout                                                                                                                                        

Vanaf 1991 kwamen via Sonja van Zweden steeds meer vrouwen met burnout en chronische vermoeidheidsklachten binnen. Groepsgewijs en individueel leerde ik hen zich te ontspannen en in het Nu aanwezig te zijn, waardoor dat wat eruit moest op natuurlijke wijze zonder inspanning kon gebeuren. Dat gaf veel ruimte voor nieuwe inzichten en bezinning. Al gaande weg ontdekte ik dat ook tekorten van bepaalde voedingsstoffen hierin een rol speelde. Niet alleen stress, maar ook ondervoeding veroorzaakt een overprikkeld zenuwstelsel en verzwakt immuunsysteem, dat zich uit in psychische en fysieke klachten. De onderlinge samenhang moest ik zelf eerst ervaren om hierover te kunnen spreken om de klachten adequaat te kunnen behandelen.

Mijn zoektocht naar gezondheid en vitaliteit

Ondanks mijn gezonde biologische eetgewoontes werd ik zelf overmand door chronische vermoeidheid doordat ik pfeiffer had gekregen van twee van mijn klanten zonder dat ik het wist. Mijn passie voor healing moest ik nu verder op mijzelf gaan toepassen. Alsof dat niet genoeg was kreeg ik een ernstig auto ongeluk met hersenkneuzing tot gevolg. Dit bracht mij voor het eerst in contact met de engelen. Ik werd wakker in het ziekenhuis met de boodschap, “Je leeft, want je hebt een Missie”. Dit was een keerpunt in mijn leven en resulteerde in een zoektocht van 18 jaar naar The Code of Life for Total Wellness.

Wat kon mijn zelfhelend vermogen weer op de rit krijgen, zodat mijn zelf regulerend vermogen weer zou functioneren zoals het oorspronkelijk ontworpen was? In januari 2001 gooide ik het roer om en ging ik back to basic, drie jaar op een rawfood ‘dieet’. Een nieuwe wereld en keuken ging voor mij open. Vertrouwend op de kracht van moeder natuur begon ik aan een lange detoxperiode die mij werkelijk nieuw leven inblies en mij inspireerde tot het bereiden van en het maken van het eerste Hollandse Rawfood Kookboek  Het Pure Eten van Rawfood in 2009.

In 2005 veranderde ik mijn bedrijfsnaam van Unitieve lichaamsgericht psychotherapie en Bio Dynamische massage tot Pure Lifestyle©. Er kwamen steeds meer mensen voor voedingsadvies en gezondheidsbewustzijn. Jarenlang heb ik rawfood cursussen gegeven, waarbij we met elkaar het eten gingen bereiden, zodat men de kneepjes van het vak in de vingers kon krijgen.

Jammer genoeg bleek het niet voldoende te zijn voor mij om alles uit het pure eten te halen, ook niet toen ik weer gekookte voeding en dierlijke eiwitten ging toevoegen. Ik kwam erachter dat er gewoonweg niet meer voldoende voedingsstoffen in het eten zitten. Hoe vreselijk is dat! 

Eindelijk in 2010 vond ik de missing link in ons eten en daarna nog zoveel meer wat werkelijk blijvend zoden aan de dijk zet voor optimale gezondheid. Het resultaat daarvan is dat ik inmiddels al weer 5 jaar hierover lezingen geef en mensen begeleid die op zoek zijn naar meer energie en verbetering van hun gezondheid. Inmiddels kan ik spreken van een allround aanpak en tegelijkertijd ben ik mij ervan bewust waar mijn kunde begrensd is.

Helen met kleur en licht

Licht bevat alle kleuren van onze menselijke levensvervulling, aldus de Kabbala. Dat dit waar is heb ik ervaren tijdens mijn trainingen met Aura-Soma®. Alweer een nieuwe wereld die zich voor mij opende en alle dimensies in mij wist aan te raken en te helen. Sinds 2007 ben ik trainer geworden van het Aura-Soma systeem en leid ik anderen op tot het geven van consulten met Aura-Soma als hulpmiddel. Tegelijkertijd volgde ik de opleiding voor Kleurenpunctuur van Peter Mandell die mij veel behandelingsprotocollen in handen gaf om juist fysieke klachten beter te kunnen behandelen. Beide vormen van werken met kleur en licht bleken een krachtige en doeltreffende aanvulling te zijn op mijn werkwijze. 

Integrale benadering

Gebaseerd op meer dan 30 jaar praktijkervaring samen met mijn levenservaring kan ik nu een integrale aanpak aanbieden. Je kan bij mij terecht voor het oplossen van diverse fysieke klachten en psychische problemen. We onderzoeken de samenhang daartussen vanuit het psychische en fysieke perspectief. Lichaamswerk zal een integraal onderdeel zijn van je traject. Hoe wordt je verder duidelijk in ons eerste gesprek. De reden waarom velen bij mij komen zijn:

 • Body-Mind release bij stress en burn-out.
 • Chronische vermoeidheid.
 • Hervinden van hun kracht en authenticiteit.
 • Verwerking en herstel van emotioneel trauma en fysiek ongeval.
 • Ondersteuning bij scheiding en de verwerking daarvan, zowel als kind en volwassene.
 • Je staat op een kruispunt in je leven en zoekt nieuwe richting.
 • Voor persoonlijke en spirituele ontwikkeling.                                                                       
 • Het volgen van Aura-Soma opleiding.  

Kennismakingsgesprek

Is er iets in mijn verhaal wat je herkent en ben je nieuwsgierig naar wat ik voor je kan betekenen? Je bent welkom voor een kennismakingsgesprek om je te oriënteren of ik voor jou de aangewezen persoon ben die je kan ondersteunen. Hierin zullen wij de thematiek die speelt aanraken, zodat wij beiden een plan van aanpak kunnen bepalen die past bij jou. Daarna weet jij de mogelijkheden en of ik de aangewezen persoon voor jou ben om je verder te helpen. Dit geef ik gratis.

 Opleiding:  

 • HBO sociaal-cultureel werk
 • Unitive body-psycho therapy
 • Biodynamische psychologie en Posture Change massage
 • Certified Pulsor® Practioner
 • HBO medische basiskennis
 • HBO Natuurgeneeskundig adviseur
 • HBO Iriscopie 
 • HBO Kleurenpunctuur
 • Certified Aura-Soma® consultant en teacher (all levels)
 • Orthomoleculair afslank consulente
 • Quantum leap en Making the stage van T.Harv Eker

Heb je nog vragen  klik op de contact pagina.

Tot ziens Helen Poolman

Comment Section

3 reacties op “Helen Poolman


Door margriet rutgers op 27 april 2013

Dag Helen, ziet er mooi uit, hoor van jou via Maya Kerstan. Kun je me op je mailinglist zetten voor up-to-date informatie? Ik woon in Deventer, maar Amsterdam is goed te bereiken, bovendien ben ik daar wel geregeld. Ik kan dan misschien iets combineren. Met hartelijke groet,

Margriet


Door manicure op 9 maart 2017

Undeniably believe that which you said. Your favorite reason seemed to be on the net the
simplest thing to be aware of. I say to you, I definitely get irked while
people consider worries that they plainly do
not know about. You managed to hit the nail upon the top
and also defined out the whole thing without
having side effect , people could take a signal.
Will probably be back to get more. Thanks


Door Latricia op 15 maart 2017

That’s not even 10 miutens well spent!

Plaats een reactie Annuleren


*